Apple krijgt belangrijk patent op camerafuncties, slimme verpakking

Apple heeft verschillende patenten toegewezen gekregen, waaronder een voor de camerafuncties en een slimme verpakkingsmethode

iPhone cameraApple heeft opnieuw een patent gekregen voor een belangrijke functie van de camerasoftware in iOS. Het gaat om de functionaliteit om de camera van een iPhone of iPad scherp te stellen op personen of objecten door op het scherm te tikken. De functie is sinds de iPhone 3GS in juli 2009 uitkwam een standaardfunctie op alle iDevices. Ook andere camerafuncties, zoals het aanpassen van de belichting worden in de patentomschrijving genoemd.

Het nieuwe patent werd al op 17 juli 2012 ingediend, maar is pas vandaag gepubliceerd, ontdekte Cult of Mac. Jeremy Jones, Ralph Brunner en Nikhil Boghal, die nu voor Path werkt, worden als bedenkers genoemd.

Naast dit belangrijke patent kreeg Apple vandaag nog zo’n 25 andere patenten toegewezen. Zo heeft Apple opnieuw een patent gekregen waarin de werking van Siri uitgebreid wordt beschreven. Er lopen op dit moment twee verschillende rechtszaken tegen Apple van bedrijven die claimen dat zij de ideeën van Apple eerder hebben bedacht. Maar Apple patenteert niet alleen de producten zelf. In een ander patent wordt een slimme verpakkingsmethode beschreven die het mogelijk maakt om apparaten, zoals een iPhone, in de verpakking van data of elektriciteit te voorzien. Tot slot heeft Apple wederom een patent gekregen op de touchscreen-technologie, specifiek de manier waarop websites op het scherm worden weergegeven.

Apple krijgt de laatste tijd veel patenten toegewezen voor standaardfuncties die al lang in iOS aanwezig zijn. Het geeft de fabrikant een sterkere onderhandelingspositie ten opzichte van concurrenten die soortgelijke functies uitbrengen of uitgebracht hebben. Eerder deze maand sleepte Apple nog een belangrijk patent binnen waarin de schermaanrakingen in iOS uitgebreid worden beschreven.

Patent op camerafuncties

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2014, 12:57
Categorie Apple
Onderwerpen apple, camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.