‘Apple geeft Kaarten-app grote update in iOS 8’

Apple is bezig met een grondig vernieuwde Kaarten-app voor iOS 8 voor iPhone en iPad. Dat heeft 9to5Mac meegekregen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 8 Apple Maps transitApple gaat zijn eigen Kaarten-app voorzien van een grote upgrade in iOS 8. Dat heeft 9to5Mac meegekregen, die daarbij duidelijk aanduidt dat het om iOS 8 gaat. CEO Tim Cook werkt samen met Eddy Cue, Craig Federighi en Apple Maps-baas Patrice Gautier om de Kaarten-app naar een nieuw niveau te brengen. De app moet hiermee voldoen aan de ‘ongelooflijk hoge verwachtingen van Apple-klanten.

De Kaarten-app in iOS 8 zal eindelijk openbaar vervoer-routes ondersteunen. In iOS 6 en nieuwer bevat de app al de mogelijkheid om een route met de bus of trein naar huis te plannen, maar je wordt dan doorverwezen naar de App Store voor populaire OV-apps. Vanaf iOS 8 zal Apple zelf de OV-routes in de Kaarten-app tonen. Apple zal zich in de beta van iOS 8 eerst beperken tot OV-informatie voor grote, Amerikaanse steden. Pas rond de uiteindelijke release van iOS 8 worden er mogelijk andere landen toegevoegd. Eerder was Apple al op zoek naar OV-experts.

iOS 8 Apple Maps

Apple zal de Kaarten-app in iOS 8 volgens de bronnen daarnaast technisch verbeteren. Apple heeft dankzij de overnames van meerdere kaartbedrijven en eigen onderzoek inmiddels veel meer informatie in handen, die gebruikt zal worden om de kaartinformatie van de Apple-dienst te verbeteren. Daarnaast wil Apple het makkelijker maken om in de Kaarten-app bijvoorbeeld vliegvelden, treinstations, bushaltes en snelwegen te vinden.

Apple introduceerde een eigen Kaarten-app in iOS 6. Daarvoor werd er in iOS gebruikgemaakt van Google Maps om je de weg te wijzen. De nieuwe dienst bleek alleen nogal slecht in de smaak te vallen: kaarten klopten niet, de routefunctie wees je de verkeerde kant op en 3D-kaarten van steden zaten vol met vreemde kronkels. Apple bood door de vele kritiek excuses aan. Apple-topman Scott Forstall werd zelfs de deur gewezen, omdat hij volgens bronnen weigerde de excuusbrief te tekenen.

De bronnen beweren daarnaast dat Apple aan een augmented reality-functie werkt. Deze gebruikt het kompas van de iPhone om je interessante gebieden in de buurt te tonen via de iPhone-camera. Dit systeem lijkt vergelijkbaar met de Nederlandse app Layar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.