Adobe Photoshop CC voor iPad

Adobe start met beta voor Photoshop CC op iPad

Een 'echte' versie van Photoshop op de iPad komt eraan! Adobe gaf vorig jaar al een voorproefje op de app en nodigt gebruikers nu uit om mee te doen aan de beta van Photoshop CC voor iPad. Daarin zitten meer functies dan voorheen.

Photoshop CC beta voor iPad gestart

Het was al mogelijk om een uitgeklede versie van Photoshop voor iOS te gebruiken, maar daarbij greep je voor veel functies mis. Met de aanstaande Photoshop CC voor iPad heb je veel meer mogelijkheden. Adobe heeft nu laten weten dat je je kunt aanmelden voor het betaprogramma. Photoshop CC voor iPad komt later dit jaar beschikbaar voor iedereen.


Afgelopen oktober liet Adobe op de MAX 2018-conferentie al zien hoe de app eruit komt te zien. Het bedrijf beloofde toen dat het om een ‘echte’ Photoshop-ervaring gaat, met uitgebreidere mogelijkheden dan de huidige mobiele versies. Ook tijdens de introductie van de iPad Pro 2018 liet Adobe nog eens zien hoe fantastisch de software wordt.

Zo kun je je aanmelden
Bestaande Creative Cloud-gebruikers krijgen via e-mail de uitnodiging om de software te gaan proberen. Je krijgt een link naar een Google-formulier waar je je e-mailadres, naam en motivatie kunt achterlaten.

Op de iPad wordt beter gebruik gemaakt van het grotere schermformaat, het touchscreen en de mogelijkheid om een Apple Pencil te gebruiken. Zo is er een paneel met diverse tools aan de linkerkant van het scherm te zien. Aan de rechterkant kun je lagen beheren.

Photoshop CC voor iPad

Synchronisatie tussen iPad en desktop
De gebruikersinterface is contextafhankelijk en toont opties en menu’s die op een bepaald moment van pas komen. Het werkt ook met PSD-bestanden, maskers en andere functies die je normaal alleen op de desktop kon gebruiken. Adobe heeft dan ook dezelfde codebase gebruikt. het betekent ook dat je makkelijk op de iPad kunt verder werken aan een project waar je op de Mac aan bent begonnen. De voortgang van je werk wordt automatisch gesynchroniseerd tussen iPad en desktop.

Lees ook onze uitgebreide verslag van Photoshop CC op iPad, die we maakten tijdens het bezoek aan MAX 2018.

Bekijk ook

Zo gaat Adobe Photoshop CC op de iPad eruit zien

Adobe onthult vandaag de eerste afbeeldingen van de nieuwe, uitgebreide Photoshop voor de iPad met de buitenwereld. Het gaat om Adobe Photoshop CC 2019. Deze veel uitgebreidere versie van Photoshop komt volgend jaar beschikbaar. iCulture-redacteur Elger is aanwezig bij de aankondigingen en vertelt je er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.