Selecteer hond in Photoshop

Photoshop for iPad krijgt eerste nieuwe functie: Selecteer Onderwerp

Adobe heeft de eerste nieuwe functie toegevoegd nadat gebruikers teleurgesteld reageerden op Photoshop voor iPad. Met Selecteer Onderwerp (Select Subject) kun je een onderwerp uit een foto knippen.

Selecteer je onderwerp in Photoshop voor iPad

Photoshop voor iPad werd niet erg positief ontvangen. Gebruikers hadden meer verwacht en waren teleurgesteld dat de uiteindelijke iPad-app zo weinig functies bevatte. Met de komst van Selecteer Onderwerp wordt dat nu een beetje goedgemaakt. Het is de eerste update sinds de introductie die daadwerkelijk nieuwe functies bevat. Dankzij gebruik van Adobe Sensei’s AI-techieken kun je een onderwerp in een foto selecteren en vervolgens aanpassingen doen. Je kunt de persoon er bijvoorbeeld uit knippen of een andere achtergrond kiezen. Adobe zegt dat de de algoritmes op allerlei afbeeldingen hebben getest, zodat het een opmerkelijk groot aantal objecten en scenes kan herkennen.


De tool Select Subject zit sinds 2018 in de desktop-app. Eerder dit jaar werd al een voorproefje gegeven voor de iPad, dus we wisten dat het eraan zat te komen. Je kunt de tool gebruiken als alternatief voor de Magic Wand-tool, die verrassend genoeg niet in versie 1.0 te vinden was. Vooral complexe en gedetailleerde selecties kunnen met deze tool makkelijker worden gemaakt. Het werkt net zo nauwkeurig en zou dezelfde resultaten op moeten leveren, vergeleken met de desktopversie van Photoshop. Door meerdere Sensei AI- en machine learning-algoritmes te combineren, elk geoptimaliseerd voor een ander deel van het selectieproces, moet het resultaat optimaal zijn. Het ene algoritme is bijvoorbeeld beter in het herkenen van scherpe randen, terwijl een ander beter met wollige randen kan omgaan. Er wordt nog gewerkt aan het verbeteren van de tool voor afbeeldingen met haar en vacht. Je zult de resultaten daarvan ook op de desktop gaan merken.

Selecteer onderwerp in Photoshop voor iPad

Behalve Selecteer Onderwerp zitten er nog meer verbeteringen in de Photoshop-app voor iPad. Zo is de gebruikersinterface iets verbeterd en zijn er performanceverbeteringen bij Cloud Documenten. Het uploaden en downloaden van PSD’s die groter dan 75MB zijn zou nu sneller moeten gaan. Ook kleinere bestanden zijn binnenkort sneller te laden. In totaal zijn snelheidsverbeteringen tot wel 90% haalbaar.

Photoshop Selecteer onderwerp

Adobe heeft laten weten dat er in de eerste helft van 2020 nog meer functies naar de app komen, zoals een Refine Edge-tool voor het selecteren van lastige objecten. En er komen opties om Curves en Adjustment Layers aan te passen. De gevoeligheid van penselen is binnenkort instelbaar en je kunt volgend jaar ook het canvas roteren, waarbij elke hoek mogelijk is. Daarnaast wordt er nog gewerkt aan samenwerking met Lightroom.

Selecteer afbeelding in Photoshop: uil

In een blogpost kun je er meer over lezen. Wil je weten hoe de mobiele apps van Adobe zijn ontstaan, lees dan naar onze podcast met Adobe-interviews.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 december 2019 om 16:51
Onderwerp
Bron
Bron Adobe
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.