Reacties voor: Apple gaat apps weren die buiten de App Store om bijgewerkt worden

Apple heeft ontwikkelaars op de hoogte gebracht dat apps die buiten de App Store om bijgewerkt worden, niet meer toegestaan zijn. Updates kunnen op die manier niet meer gecontroleerd worden door Apple's reviewteam.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Een essentieel functie, absoluut. Van mij mag Apple dit weren, mits zij zelf met een goed alternatief komen. Als apps sneller gereviewed zouden worden of Apple zelf de A/B // spontanous update functie zou aanbieden dan is er niks aan de hand.

  2. Die regels gelden al sinds dag één van de App Store voor zover ik weet: Geen code extern laden. Dus waarom dit ineens als een verassing komt voor developers? Ik ben eigenlijk verbaasd dat diensten als rollout.io überhaupt bestaan en dat Apple dat tot nu toe accepteerde.

  3. Origineel geplaatst door Sander
    Een essentieel functie, absoluut. Van mij mag Apple dit weren, mits zij zelf met een goed alternatief komen. Als apps sneller gereviewed zouden worden of Apple zelf de A/B // spontanous update functie zou aanbieden dan is er niks aan de hand.

    Eens, dit soort continous integration is wel een beetje de manier van ‘vandaag’. Maar een goede review procedure is en blijft belangrijk. De kwaliteit van de software op concurrerende platformen en bij de jailbreak ‘stores’ is soms echt om te janken.

  4. Betekend dit dan ook het einde van apps die geen omschrijving geven van de update?

  5. Dit artikel is niet volledig: het is iets subtieler.

    Rollout.io maakt updates mogelijk voor ‘Swift and Obj-C apps’. Dat wordt nu dus niet meer toegestaan.

    Maar updates via javascript (bijv voor webview apps zoals Cordova of Phonegap, en React Native apps) blijven (voorlopig ?) wel toegestaan. Facebook is dan ook een verkeerd voorbeeld, want Facebook gebruikt heel veel React Native in haar apps. Instant updates daarvan blijven dus bestaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.