Reacties voor: Apple op de hoogte van iCloud Agenda-spam, werkt aan oplossing

Apple is op de hoogte van iCloud Agenda-spam en werkt aan een oplossing, heeft een woordvoerder beloofd. Mensen ontvangen uitnodigingen in hun agenda over Rayban- en Oakley-koopjes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Als je apple belt dan zetten ze deze in een blacklist.

  2. Ik heb er ook last van maar gebruik mijn iCloud email adres nooit. Nog nooit een mail mee verzonden, gebruikt op een website of ergens anders achtergelaten. Het is mij een groot raadsel hoe ze alsnog aan mijn iCloud zijn gekomen🤔

  3. Misselijke business……

  4. Ze sturen gewoon naar verschillende, gok wijze, mail adressen. Stel: je hebt een email adres met play22@icloud.com, dan sturen ze naar play@ play2@ play22@ play222@ enz enz

    Zo komen ze ooit wel iemand tegen met het adres dat bestaat. Bij mij in het lijstje van uitnodigingen stonden ook heel veel mail adressen die zo geplaatst waren en daar kwam met toeval mijn adres ook tussen (heb niet die hier boven staat als voorbeeld).

    Het is dus gewoon gokken wat ze doen en hopen zo toch wat te vinden en als ze je hebben dan sta je op hun lijst om te kunnen spammen. Want ik heb nu al 3x mail gehad van spam adressen.

    Best klote en hoop dat Apple er snel iets aan doet!!

  5. Nog even een melding, je kan agenda uitnodigingen ook naar je mail laten sturen ipv direct in je agenda. Dan kan je de mail verwijderen en heb je geen last dat je mail naar een onbekende gaat.

    Meer info, kijk hier:
    Pushmeldingen voor agenda in zijn geheel uitschakelen

    Wanneer je een nieuwe (spam) uitnodiging ontvangt krijg je pushmelding, als iCloud gebruiker kun je dit uitschakelen. In plaats van een melding kun je dan een e-mailbericht ontvangen van de uitnodiging. Dit heeft als voordeel dat de spammer niet direct iets in je Agenda kan toevoegen. De pushmeldingen kun je uitschakelen via de dekstopversie van iCloud.com. Open de iCloud website ▸ Log in ▸ Klik op ‘Agenda’ ▸ klik linksonder in de kolom op het tandwiel. Open nu voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ vink nu bij ‘Uitnodigingen’ de optie ‘E-mails verstuurd naar [e-mailadres]’ aan.

  6. Zowel op desktop als op iOS heb ik er last van gehad. Ik heb wel de aanwijzingen van iCulture opgevolgd, maar dat hielp niet. Toen heb ik de agenda van Apple verwijderd (vond ik toch al niet prettig) en andere agenda’s genomen: Week Agenda Ultimate (Johan Burgler) en SuperCal (Devart). Ik had al de feestdagen app van Devart en nu blijken deze drie prima te syncen. Geen spam meer. Voor desktop heb ik nog geen oplossing.
    Mijn vertrouwen in Apple heeft wel een deukje opgelopen.

  7. @Klara:

    Vertrouwen in Apple? Die sturen je geen spam? Er zijn bedrijven die zo geld verdienen, maar dommer nog…er zijn mensen die daadwerkelijk nav spam nep zonnebrillen kopen en dus deze wijze van marketing in stand houden.

  8. Ja! En achter al die domme mensen zit een hele slimme ondernemer. Apple, Google, Facebook, ze zijn groot geworden door ons te trakteren op spiegeltjes en kraaltjes; apps en functies voor (bijna) niks. Nu we verslaafd zijn aan het systeem worden we gevraagd steeds meer abonnementen te nemen.

  9. Ik heb gemerkt dat 2 mensen hebben proberen in te loggen op mijn @icloud.com account vanuit China. Heeft dat hier iets mee te maken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.