Reacties voor: Apple activeert 4G op iPhone 5 bij Proximus

Bij de Belgische provider Proximus is 4G geactiveerd. Officieel is het netwerk van Proximus nog niet goedgekeurd door Apple.
Lees het complete artikel → Apple activeert 4G op iPhone 5 bij Proximus
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Het laatste dat ik ervan hoorde, was dat de twee mensen die het claimen in roaming zaten of dat het een hoax was.

    Sommige die iOS 6.1 beta 3 hebben zeggen dat het niet werkt.

  2. En welke carrier zou dit dan moeten zijn? Ik heb momenteel 13.0, ben zelf ook Proximus natuurlijk. Nog mensen die dit even kunnen checken?

  3. Wat is Apple toch een arrogant bedrijf. Alle netwerken keuren… Je moet als provider dus trots zijn dat je 4G voor iPhones mag ondersteunen. Walgelijk…

  4. Ik blijf het enorm dwaas vinden dat Apple die LTE-netwerken eerst moet goedkeuren. Als een netwerk afgekeurd zou worden, zit je opgescheept met 3G wat hoe dan ook slechter is, dus ik zie niet in hoe dat zou kunnen bijdragen tot de “customer experience”. Bovendien is zo’n keuring een momentopname. Het is niet omdat je op het LTE netwerk van Proximus op dit moment hoge snelheden haalt (omdat er nog bijna niemand gebruik van maakt), dat dat zo zal blijven.

    Ben het niet eens met Nick. Als een netwerk niet door de kwaliteitscontrole komt, dan betekent het niet dat je als gebruiker zit opgescheept met 3G, dat betekent dat je provider er alles aan gaat doen om WEL aan die standaard te voldoen! En dat het een momentopname is vind ik ook onzin, je laat het klinken alsof ze simpelweg hun browser openen op iPhone, apple.com intikken en met een stopwatch timen hoe lang het duurt tot de pagina laadt. Ik denk dat de controle wel iets diepgaander is dan dat. Dus zo’n controle zal ook rekening houden met verzadiging van het netwerk. Ik kan me niet voorstellen dat dat niet zo is.

  5. Het blijft een belachelijk gegeven dat Apple gaat bepalen of ik met mijn aangeschafte toestel op een 4G netwerk mag of niet.

    Dat zijn de dingen waarom de anti-jongens Apple eens een keer wel mogen haten.

  6. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Ik blijf het enorm dwaas vinden dat Apple die LTE-netwerken eerst moet goedkeuren. Als een netwerk afgekeurd zou worden, zit je opgescheept met 3G wat hoe dan ook slechter is, dus ik zie niet in hoe dat zou kunnen bijdragen tot de “customer experience”. Bovendien is zo’n keuring een momentopname. Het is niet omdat je op het LTE netwerk van Proximus op dit moment hoge snelheden haalt (omdat er nog bijna niemand gebruik van maakt), dat dat zo zal blijven.Ben het niet eens met Nick. Als een netwerk niet door de kwaliteitscontrole komt, dan betekent het niet dat je als gebruiker zit opgescheept met 3G, dat betekent dat je provider er alles aan gaat doen om WEL aan die standaard te voldoen! En dat het een momentopname is vind ik ook onzin, je laat het klinken alsof ze simpelweg hun browser openen op iPhone, apple.com intikken en met een stopwatch timen hoe lang het duurt tot de pagina laadt. Ik denk dat de controle wel iets diepgaander is dan dat. Dus zo’n controle zal ook rekening houden met verzadiging van het netwerk. Ik kan me niet voorstellen dat dat niet zo is.

    moet je jezelf een proberen voor te stellen dat je een dure auto koopt, met die dure auto kom je dan in Amsterdam en hij blokkeerd als je een gracht op wil rijden, blijken de klikkertjes in de weg niet goed genoeg voor de fabrikant van die dure auto.

    Maak ik toch verdomme zelf wel uit. Als het 4G netwerk niet goed genoeg is dan kom je toch bij de provider aan en niet bij de telefoon fabrikant.

    Apple is een elektronica gigant maar niet god. Het staat ze vrij een netwerk af te keuren maar blokkeren gaat gewoon te ver. Het is toch geen dictatuur.

  7. Ik heb vandaag iOS 6.1 beta 3 getest in Gent en helaas geen LTE…

  8. Origineel geplaatst door Nick
    Ik heb vandaag iOS 6.1 beta 3 getest in Gent en helaas geen LTE…

    Ik heb het getest in Leuven, maar hier ook niets. Ik ben benieuwd wie er dan wel al toegang heeft tot het 4G netwerk.

  9. Ik geloof dat ik de enige ben die blij is dat Apple een fatsoenlijk 4G netwerk eist. Kunnen we eens niet bezeken worden door die k@&€€) providers.

  10. Als je niet tevreden bent met de polici van Apple kun je natuurlijk overstappen een een open systeem met alle gevolgen vandien.

  11. Lekker belangrijk of LTE werkt, nu kun je geen YouTube filmpjes snel in HD streamen!!!

  12. ‘t Werd tijd… Waanzin dat je op de juiste frequentie zit, met geschikt toestel en duur abo, dat je dan niet kan gebruiken doordat Cupertino de aangepaste carrier-bestanden niet voorziet!

  13. Zie uit naar LTE in Nederland, kun je in een dag je hele bundel erdoor jagen.

  14. Mogen ze het netwerk van TM hier ook wel keuren. Bagger!

  15. @Rudy : Het zou in feite mogelijk zijn ja om snel door je bundel heen te gaan.
    Maar met normaal gebruik zoals je nu ook doe via 3G zou het in feite niks uit moeten maken…. Of ik nou een bestandje download 10mb via 3G of via 4G…. Het blijft 10mb

  16. Ik vind het eigenlijk wel goed want de providers maken u alles wijs.ze zeggen zoveel snelheid maar ondertussen bereik je de volledige snelheid niet.IK zeg als je ervoor betaald moet het perfect werken.

  17. Origineel geplaatst door Brains
    Ik geloof dat ik de enige ben die blij is dat Apple een fatsoenlijk 4G netwerk eist. Kunnen we eens niet bezeken worden door die k@&€€) providers.

    Hier sluit ik me bij aan!!!

  18. Ik vind zoiets ook beetje ver gaan maar blijf de iPhone kopen, sowieso.

  19. En als ik thuis dan geen (goed) bereik heb op m’n krijg ik een iPad van Apple kado, omdat het netwerk van de provider toch niet blijkt te voldoen?
    Ik vraag me af of er dan een bepaalde garantie afgegeven wordt door Apple in samenwerking met de desbetreffende provider. Zonder dat zie ik niet echt de meerwaarde van zo’n beperking.

  20. ik ben al blij als ik ontvangst heb.. ik ben onlangs overgeschakeld naar Telenet Mobile King voor 15euro en hoewel ze zogezegd surfen en bellen op de lijn van Mobistar was m’n verbinding bij BASE (KPN België) veeeeel beter….
    al een geluk dat ik m’n toestel los heb gekocht en binnenkort wegkan want dit is echt niet te doen…

  21. Naast de keuring van een netwerk door Apple komt er nu ook een verplichte opleiding compleet met examen voor bezitters van een iPhone die met 4G/LTE aan de slag willen. Vanaf 010413 zullen iPhone gebruikers zonder licentie nog slechts van een GPRS verbinding op halve snelheid gebruik kunnen maken.
    Apple hoopt met deze actie evt. claims v.w.b. slecht werkende iPhones te voorkomen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.