Eye-Fi onthult nieuwe foto-synchronisatiedienst Circ

Eye-fi heeft een nieuwe foto-opslagdienst en synchronisatiedienst aangekondigd. Circ biedt onbeperkte opslag, waarbij je betaalt bij 3 of meer apparaten.

eye-fiEye-Fi is een naam die slimme fotografen bekend in de oren klinkt. Ze maken geheugenkaartjes die voorzien zijn van een Wi-Fi-functie, zodat gemaakte foto’s realtime worden doorgestuurd naar online fotodiensten. Een halfjaar geleden maakte Eye-Fi bekend dat ze bezig zijn met een nieuwe fotodienst met apps. Vandaag maakten ze meer details bekend. De dienst draagt de naam Circ en synchroniseert al je foto’s en video’s, ongeacht of ze op een smartphone, laptop of tablet staan. VVnaf al je mobiele apparaten inclusief iPhone heb je toegang tot de foto’s.

Het was niet de bedoeling om de zoveelste clouddienst te bouwen, licht CEO Yuval Koren toe in een interview. “We wilden niet dat de consument moet nadenken over de technologie erachter, of zich druk maken hoeveel opslagruimte er over is”. Circ biedt daarom onbeperkte opslag, maar rekent af op basis van het aantal apparaten waarmee je wilt synchroniseren. Synchroniseren met twee apparaten is gratis. Daarna sluit je voor $50 per jaar Circ Plus af, waarmee je tot 20 apparaten onderling kunt synchroniseren. Ter vergelijking: Apple’s iCloud is gratis, maar toont alleen de foto’s van de afgelopen dagen. Dropbox heeft 2GB opslagruimte, daarboven betaal je $9,99 per maand.

De foto’s die je maakt worden standaard gerangschikt op datum. Je kunt ze hernoemen, in albums zetten, favorieten aanwijzen en tags toevoegen. Ook kun je ze delen via e-mail, mms, Facebook of YouTube. Er zijn apps voor iOS en Android, Windows en Mac. Eventueel kun je ook via de browser toegang krijgen tot je foto’s. Er is nog niet bekendgemaakt wanneer de app beschikbaar komt, maar het zal op korte termijn gebeuren. Betatesters melden dat de app nog wat bugs vertoond, waardoor je last hebt van crashes en traag synchroniseren. Circ zoekt nog meer betatesters die de apps alvast willen proberen. Externe ontwikkelaars kunnen deelnemen aan het ontwikkelaarsprogramma om hun apps geschikt te maken voor Circ.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 17:29
Categorie Apps
Onderwerp eye-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.