Vernieuwde Appie-app

Dit is de vernieuwde Appie-app van Albert Heijn

De vernieuwde Appie-app heeft een compleet nieuw uiterlijk en is vanaf 26 juni te downloaden op je iPhone. Hier vind je de eerste screenshots van de nieuwe app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Albert Heijn gaat de huidige Appie-app een flinke make-over geven. De app wordt ‘duimvriendelijker’, met een makkelijke zoekfunctie onderin het scherm. Op 26 juni komt de vernieuwde Appie-app beschikbaar op de iPhone. iCulture probeerde de betaversie alvast uit.

Vernieuwde Appie-app

Vernieuwde Appie-app krijgt andere indeling

Voor huidige gebruikers is de nieuwe indeling wel even zoeken. Bij het opstarten kreeg je het ‘Kan ik je helpen’-startscherm met vier vakken, voor de meest gangbare activiteiten. De vernieuwde app ziet er meer uit zoals een magazine, waar je verticaal doorheen kunt bladeren. Na de persoonlijke aanbiedingen volgen recepten, informatie over bezorging en een overzicht van het assortiment.

Hieronder zie je oud en nieuw naast elkaar:

Appie juni 2017 startscherm oud nieuw
Het oude en nieuwe starstscherm naast elkaar.


Appie juni 2017 menu oud-nieuw

In het menu staan nu minder opties, al zijn er ook wel weer nieuwe toegevoegd, zoals de Allerhande Box.


Appie juni 2017: oude en nieuwe boodschappenlijst naast elkaar
Bij de nieuwe boodschappenlijst staat een duidelijk plusje onderin het scherm om nieuwe producten toe te voegen.


Vernieuwde Appie heeft minder functies

In de vernieuwde app zijn wel wat dingen verdwenen. In het vernieuwde hamburgermenu is ruimte gemaakt voor de Allerhande box, een boodschappendoos Albert Heijn de afgelopen maanden veel promoot. Maar er zijn ook items gesneuveld, zaals Instellingen, Wat vind jij? en Actueel. Dat het Actueel(-nieuwsoverzicht) uit de app is verdwenen is niet zo erg, want de laatste nieuwtjes dateerden alweer van oktober 2015. De looproutes per winkel vonden we ook niet meer terug, net als de ‘receptenmixer’ waarbij je recepten kon filteren door het type keuken, menugang en dergelijke in beeld te draaien.

Voor mensen die niet van verandering houden is er ook goed nieuws: de Wijnvinder is nog steeds hetzelfde, met een foto van een tros druiven en verschillende opties waarmee je de gezochte fles wijn bij elkaar tapt.

Update: Looproute en zelfscanner

Inmiddels hebben we wat meer info over de definitieve app. De looproute is nu terug te vinden nadat je eerst een boodschappenlijst hebt gemaakt.
De Zelfscanner presteerde volgens de makers niet goed en zal aanvankelijk als losse app worden ontwikkeld. Vanuit de Appie-app word je ernaar doorgestuurd, zoals hieronder te zien is. “Het plan is om op een later moment dit jaar de Zelfscanner weer toe te voegen”, aldus Platformmanager Mobiel bij AH Online, Jorik Dopmeijer.

Apple juni 2017 Zelfscanner

Recepten met verbeterde kookstand
Als je nu recepten zoekt kun je bladeren door de recepten uit Allerhande. Zoek je een recept voor bijvoorbeeld taco’s, dan zul je daarvoor de algemene zoekfunctie moeten gebruiken.

Appie juni 2017 recepten

Uit de Allerhande iPad-app is het idee overgenomen van de kookstand, waarbij je tijdens het koken beeldvullend op het ene tabblad te zien krijgt wat de ingrediënten zijn en op het andere tabblad welke stappen je moet uitvoeren. Deze kookstand zat er eerder ook al in, maar die was wat gedateerd en toonde het recept in een afwijkend lettertype. De vernieuwde kookstand oogt wat moderner en toont een wat groter lettertype, zodat je tijdens het koken niet steeds met je gezicht in het scherm hoeft te hangen.

Appie juni 2017 startscherm producten

De boodschappenlijst is nu toegankelijk via een mandjes-icoon, rechtsonder in het scherm. Onderin vind je ook de knop voor het hamburgermenu en een zoekknop. Die zoekfunctie levert in het productenoverzicht andere resultaten op dan in het receptenoverzicht, waarbij je bovenin kunt filteren op bijvoorbeeld soort, merk, kenmerk of Bonusaanbieding.

Producten bekijken in vernieuwde Appie-app

Vernieuwde Appie vanaf 27 juni

Dopmeijer maakte vandaag op het evenement Tech Live! in Amsterdam bekend dat Android-gebruikers als eerste met de vernieuwde app aan de slag kunnen. Deze versie wordt halverwege juni gefaseerd uitgerold. iOS-gebruikers krijgen op 26 juni de update en kunnen dan meteen overstappen. In een toekomstige versie van de Appie-app zal meer intelligentie aanwezig zijn, beloofde Dopmeijer. Daarbij kun je denken aan betere persoonlijke aanbiedingen op basis van iemands Bonuskaart-data. Ook wil AH meer inspelen op sporttoernooien, seizoenen, evenementen of de tijd van de dag. Appie zou dan een boodschappenlijstje kunnen samenstellen op basis van je eerdere koopgedrag.

Appie nieuwe app juni 2017

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2017, 19:23
Categorie Apps
Onderwerpen albert heijn, appie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.