Reacties voor: App Store-directeur verdient zakcentje bij met fart- en urine-apps

Phillip Shoemaker is directeur van de App Store, maar heeft in zijn vrije tijd ook een bedrijfje dat apps ontwikkelt. Het heeft al pareltjes zoals scheet- en plasapplicaties opgeleverd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. LOL. Dus daarom worden die apps nooit toegelaten — concurentie.

  2. Hum, we noemen dit maar veldwerk dan.

  3. Dit is idd belangenvermenging en oftewel moeten zijn apps uit de store gehaald worden of hij moet maar opstappen.

  4. Zucht. Denk dat deze man daar nog wel eens veel problemen van gaat krijgen. Vooral omdat veel van dit soort onzinnige apps niets bijdragen en zo nu en dan worden geweigerd.

  5. Als dit het gemiddelde gehalte van de CEO’s laat zien, is dit bijzonder hoog bij Apple 🙂

  6. Nou nou, wat een slechte berichtgeving is dit Gonny!

    Wired has discovered that Phillip Shoemaker, Apple’s Director of Applications Technology for the App Store, is a former App Store developer himself who has a handful of applications, several of which fall into the category of low-brow fart and urination humor, still available for sale.

    Hij heeft dus inderdaad in het VERLEDEN zulke apps gemaakt, dus het was GEEN extra zakcentje, want hij werkte toen nog niet eens voor Apple:

    According to an Apple spokeswoman, all of Shoemaker’s applications had been approved prior to his employment with Apple.

    Ik vind IphoneClub een leuke website, maar als Gonny artikelen vertaald, dan moet je dat altijd met een korreltje zout nemen! Maar goed, gelukkig ben ik niet de enige die inziet dat sommige artikelen heel erg slecht vertaald zijn.

    Lijkt de telegraaf wel. Er is niks aan de hand. Gewoon doorlopen mensen! Het word een stuk groter en dramatischer gemaakt dan het is…. Want hij deed geen nevenactiviteiten! Ik weet niet of er dingen express niet vertaald worden om het dramatischer te laten zien, of uit luiheid, maar hier klopt dus werkelijkwaar niks van.

  7. Ik vind dit niet echt gepast voor een directeur van de Apple Store.

  8. Ja, maar hij werkte toendertijd niet eens bij Apple! Daarom is er niks aan de hand:

    “Phillip’s apps were written, submitted and approved before he became an Apple employee,” an Apple spokeswoman said in a statement. “His experience and perspective as a developer is one of the valuable things he brings to Apples developer relations team. Apple’s policy allows for employees to have apps on the App Store if they’re developed and published prior to their start at Apple.”

  9. De apps zijn niet eens de moeite waard om een oogje naar te gooien. Pheeeeuw

  10. Smakeloos!
    Wat een rommel voor iemand van zijn niveau.

  11. Daarom heb ik geen linkedin…

  12. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Gauchos! — Nou nou nou, wat een hoog van de toren blazen, Gauchos!Ik zal even twee quotes uit het artikel noemen:In fact, three of the seven apps in the App Store owned by Gray Noodle were published after March 9, 2009, when Shoemaker tweeted he had started working at Apple.Still, it comes off as hypocritical that a director of the App Store sells apps that some might call inappropriate…Let op: er staat sells, niet sold. Tegenwoordige tijd.

    Prima Gonny, maar meld dat dat ook in het artikel! Nu lezen mensen maar 1 kant van het verhaal! Maar ik zie dat je het aangepast hebt (summier, dat dan weer wel). Maar goed.

  13. Origineel geplaatst door Gauchos!
    Ja, maar hij werkte toendertijd niet eens bij Apple! Daarom is er niks aan de hand:“Phillip’s apps were written, submitted and approved before he became an Apple employee,” an Apple spokeswoman said in a statement. “His experience and perspective as a developer is one of the valuable things he brings to Apples developer relations team. Apple’s policy allows for employees to have apps on the App Store if they’re developed and published prior to their start at Apple.”

    Hij verkoopt ze dus nu nog steeds. Een apple directeur die troep verkoopt als nevenactiviteit dus.

    En ja, dat mag, en nee, vinden we nog steeds niet heel gepast.

  14. Origineel geplaatst door Gauchos!
    Ja, maar hij werkte toendertijd niet eens bij Apple! Daarom is er niks aan de hand:

    Gauchos heeft wel gelijk…

  15. Tsja, weet je wat het probleem is? Als je het originele artikel niet zou kennen, en je zou dit lezen, dan zou je denken dat deze man nog steeds dingen op de App Store publiceert. Echter is dat niet de realiteit. Dus IphoneClub verzuimde om de andere kant van het verhaal er ook bij te plaatsen. En jammer dat er initieel niet in het artikel stond dat deze applicaties ge-approved werden voordat hij bij Apple in dienst kwam. Daardoor word er een heel ander beeld geschetst.

    Voor Nederlandse Apps is IphoneClub geweldig, maar ik raad je zeker aan om buitenlands nieuws altijd te verifieren, heb het al een aantal keer meegemaakt dat dingen gewoonweg niet klopten met de vertaling. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening.

  16. Origineel geplaatst door Jazzamataz
    (Red.) Taalgebruik mag iets minder hoor.

    Ik word van dit soort acties zo pissig!. Zal mijn opmerkingen iets matigen in het vervolg.

  17. Zou Steve Jobs ook Apps (maken of ) gemaakt hebben?
    Weet iemand dit?

  18. @Gonny van der Zwaag:

    Gonny, ik heb nooit gezegd dat hij niet meer bij GrayNoodle werkt. Ik heb alleen gezegd dat volgens Apple er geen applicaties gepubliceerd zijn sinds zijn indiensttreding bij Apple. Hij is een “former” applicatiebouwer volgens Apple. Goed lezen dus!

  19. @Gserban: Volgens mij werkt steve al bij apple voordat de appstore er kwam dus lijkt me niet

  20. Origineel geplaatst door JohnnyricoMC
    Dit is idd belangenvermenging en oftewel moeten zijn apps uit de store gehaald worden of hij moet maar opstappen.

    Hahahahahaha…right.

  21. Nou die man kan zich eventjes kapotschamen.

  22. Apple neemt zeker mensen aan met een IQ waar dit soort apps uit voortkomen. Kom op zeg. Waarschijnlijk is de man gewoon erg goed. En hij was waarschijnlijk ook slim om die apps te maken en er een hoop aan over te houden.

  23. @Gserban: jawel: apps die je vraag aan Apple omzetten in een email van Steve. ‘Send from my iPhone’.
    lol

  24. @Gauchos: jij bent echt hoog van jezelf of niet maargoed dat heeft Gonny gelukkig duidelijk gemaakt.

    Vind het maar raar dat je als hooggeplaatste medewerker bij Apple zulke schrale akties voert. Bewijst het IQ gehalte of verveelt hij zich gewoon? Misschien moet hij ee hobby nemen

  25. Beetje populistisch, die man maakte vroeger wat simpele apps en werkt nu voor apple. Hij werkt daar niet omdat hij goede apps kan maken maar omdat hij goede beslissingen kan maken. Dat die apps nog te koop zijn, maakt niet zoveel uit..

    edit: Maak van de eerste zin: maakTE apps en de context is gelijk duidelijk.;)

  26. Oh ja, en bij hem worden die nutteloze applicaties wèl toegelaten!

  27. Het is natuurlijk volstrekt absurd dat je apps goedkeurt als je zelf speler in de store bent.
    Of je ze nu maakt, gaat maken, of al gemaakt hebt.
    Iedereen snapt dat behalve @Gouchos (die hier even de lakens komt uitdelen) en de Apple zegsvrouw die een soort sprekende robot is van de Board waar die fart-director zelf inzit.

  28. Is er overigens nog een reden waarom mijn reactie is verwijderd?

  29. @Gonny van der Zwaag: Misschien een idee om dit soort discussies alleen met de poster te delen? Leest niet echt gezellig.

  30. sorry maar who cares.. laat hem lekker

  31. @Gonny van der Zwaag: Jammer van de sneer in je laatste zin. Ik lees en tik op de Iphone vanuit de IPC app. Geen idee waar ik zo snel de reactie heen had moeten mailen. Nou word DIT weer een discussie. (bericht mag verwijderd worden).

  32. Hmmm… Via feedback dus. Oke, voor de volgende keer.

  33. Hoe kun je nou inhoudelijk reageren op een topic over een medewerker van Apple die Fart-Apps maakt? Sorry hoor, maar er zijn zat websites/fora waar geen inhoudelijke antwoorden worden gegeven, die helemaal vol zitten met leden. Het maakt werkelijk niets uit of die reacties er staan of niet.

    Overigens kun je mij niet wijs maken dat Rene Nieuwenhuis er ook maar aan gedacht heeft om een mailtje te sturen.

    Zo, dat was weer genoeg statement voor vandaag.

  34. @Gauchos! – Nou nou nou, wat een hoog van de toren blazen, Gauchos!

    Ik zal even twee quotes uit het artikel noemen:

    In fact, three of the seven apps in the App Store owned by Gray Noodle were published after March 9, 2009, when Shoemaker tweeted he had started working at Apple.

    En ook dit:

    Still, it comes off as hypocritical that a director of the App Store sells apps that some might call inappropriate…

    Let op: er staat sells, niet sold. Tegenwoordige tijd. Voorzover ik kan nagaan is Shoemaker nog steeds actief met zijn apphandel. Zie ook de titel: ‘Apple’s App Store Director Sells His Own Fart Apps’ (ook hier tegenwoordige tijd).

  35. @Gauchos! – Ik heb een update onder het artikel gezet. Zoals ik altijd doe, als blijkt dat de informatie in een artikel niet duidelijk genoeg is.

  36. @Gauchos! – Je hebt je punt wel gemaakt hoor. Hetzelfde over “altijd even zelf checken” kan ik maken over opmerkingen van lezers.

    Ik ben trouwens wel benieuwd: waar heb jij informatie gevonden dat Shoemaker inderdaad niet meer bij Gray Noodle werkt? Ik kan nergens bevestiging daarvan vinden. In maart 2009 is Shoemaker blijkbaar bij Apple komen werken. Tot een paar uur geleden was hij volgens LinkedIn en Biznik nog steeds ontwikkelaar. Je kunt dat misschien verdedigen met “Oh, hij had het zo druk bij Apple, dat hij geen tijd had om zijn profiel bij te werken”. Maar dat wil er bij mij niet in.

  37. @Rene Nieuwenhuis – Graag! Ik ben er ook niet blij mee om dat in de reacties te doen. Maar dan zou iemand gewoon per mail contact op moeten nemen, en de meeste mensen vinden het fijner om hun gelijk in het openbaar te krijgen. Ander punt is dat we dan een reactie met inhoudelijke (overigens in dit geval on-topic) kritiek offline moeten halen en dat leidt weer tot een heel andere vorm van kritiek.
    Jij had dit trouwens ook beter per mail kunnen sturen, want je hebt hier een hekel aan, zeg je.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.