Gmail voor iPad krijgt betere weergave met stacks

Google heeft een belangrijke wijziging in Gmail voor de iPad doorgevoerd die het beheren van conversaties vereenvoudigt.

Gmail - Stacked Cards UINadat Yahoo! gisteren een compleet vernieuwde versie van Yahoo! Mail introduceerde die specifiek bedoeld is voor de iPad, komt Google vandaag ook met verbeteringen voor Gmail. De zoekgigant heeft een nieuwe versie van zijn Gmail-webapp voor de iPad uitgerold waarin een van de belangrijkste commentaarpunten die gebruikers hadden is aangepakt: een betere manier om verschillende conversaties te beheren en te selecteren.

Hiervoor introduceert Google in Gmail een zogenaamde ‘Stacked Cards Interface’, die conversaties op een overzichtelijker manier kan weergeven. Voorheen was het nogal lastig om bepaalde acties, zoals het verwijderen of verplaatsen van mail, uit te voeren op geselecteerde conversaties. Met deze nieuwe interface behoort dat volgens Google voortaan tot het verleden. Google experimenteert met de nieuwe interface ook met CSS3-overgangen die mobiele webapplicaties de ‘look and feel’ van native applicaties geven.

De nieuwe interface werkt voorlopig alleen wanneer je de weergavetaal van Gmail instelt op ‘English (US)’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2010, 14:45
Categorieën Apple, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.