Zuid-Korea stort zich op iPhone 4: 130.000 pre-orders op eerste dag

In Zuid-Korea zijn op de eerste pre-orderdag 130.000 iPhone 4's besteld. De gekte is nogal groot: vorig jaar waren er 60.000 bestellingen voor de iPhone 3GS.

korea vlagIn Zuid-Korea is operator KT gisteren begonnen met het verzamelen van pre-orders voor de iPhone 4. De website van de operator was er echter niet op berekend en crashte. De kopers weten nog niet exact wanneer ze de toestellen zullen krijgen, maar er kwamen op de eerste dag al 130.000 bestellingen binnen. Vanaf 6:00 uur ‘s ochtends was het mogelijk om een pre-order te plaatsen via de website of de 2.900 telefoonwinkels van KT. De gekte verschilt nogal van de iPhone 3GS: die ging afgelopen december in de verkoop, maar er werden op de eerste verkoopdag maar 60.000 stuks verkocht. Dat Zuid-Korea zo laat aan de beurt was, had te maken met lokale wetgeving. De iPhone mocht pas op de markt komen als het door de lokale instanties was gekeurd.

Ook bij de iPhone 4 is deze lokale goedkeuring de reden waarom Zuid-Korea nu pas de iPhone krijgt. De verkoop is dus een succes en dat is op zich bijzonder omdat Koreanen net als Japanners gewend zijn aan geavanceerde functies zoals mobiel tv-kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2010, 11:28
Categorie Providers
Onderwerpen iPhone 4, korea

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.