App Store categorieën komen eraan

App Store op Apple TV krijgt binnenkort categorie-indeling

De App Store op de Apple TV krijgt categorieën, zodat je ook onbekende apps wat makkelijker kunt vinden. Medewerkers van Apple beloofden iCulture dat dit binnenkort zal worden toegevoegd.

Een van de grootste problemen van de App Store op de Apple TV, is dat apps vrijwel onvindbaar zijn. Zeker voor kleine ontwikkelaars met onbekende titels is het lastig om gevonden te worden als je niet op de pagina Uitgelicht staat. Gelukkig komt er een oplossing aan. Apple bevestigde tegenover iCulture dat er een categorie-indeling voor de App Store aankomt, inclusief ranglijsten per categorie.


App Store categorieën komen eraan

Categorieën in de App Store

In de App Store van iOS heb je categorieën met bijbehorende ranglijsten. Die zullen binnenkort ook op de Apple TV verschijnen. Nu is het nog zo, dat je bepaalde apps alleen kunt terugvinden via de zoekfunctie, maar dan moet je de specifieke naam weten van de app of achtereenvolgens de letters A, B, C en verder langsbladeren. Zoek je fitnessapps voor de Apple TV, dan weet je niet waar je moet beginnen te zoeken.

Tijdens een persevenement van Apple in München kreeg iCulture van Apple-medewerkers de bevestiging dat er binnenkort een einde komt aan het zoekprobleem. Er zullen categorieën worden toegevoegd, net zoals al in de andere App Stores het geval is. Dat Apple pas later hiervoor kiest, heeft misschien ermee te maken dat er in bepaalde categorieën nog niet veel aanbod is. Daardoor zal het lastig zijn om voor die categorieën ook uitgelichte apps te selecteren. Games noemt Apple op het startscherm van de App Store al wel als aparte categorie, maar op dat gebied is er al veel meer aanbod. Op welke termijn de categorieën verschijnen, konden de medewerkers nog niet zeggen.

Pangea: alle moeite voor niets?

Eén van de ontwikkelaars die boos is over de huidige situatie is Pangea Software. Zij hebben 5 games voor de Apple TV ontwikkeld, die ook nog op een bijzondere manier gebruik maken van de mogelijkheden van de Apple TV. Het blijkt namelijk dat je 3D-games kunt spelen en met een 3D-brilletje de beelden tot leven laten komen.
Het geldt voor de games Bugdom 2, Air Wings, Nanosaur 2, Nucleus en Otto Matic. Erg leuk, maar je zult ze wel handmatig moeten opzoeken. Pangea is bang dat alle investeringen in de Apple TV-games voor niets zijn geweest. Ze staan namelijk niet op het tabblad Uitgelicht.

Apple-TV-4-3D-tv

Apple voegde vannacht wel toplijsten voor apps toe, maar dit werkt alleen in de Amerikaanse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.