Twitter verandert sterretjes in hartjes.

Twitter vervangt favorieten door likes: sterretjes worden hartjes

Twitter heeft haar favorieten-functie veranderd in een like-functie. De gele sterretjes moeten daarmee plaats maken voor rode hartjes. Ook in andere apps van Twitter is dit doorgevoerd.

Twitter verandert sterretjes in hartjes.Twitter heeft een wijziging doorgevoerd op al haar diensten. Waar je een tweet voorheen als favoriet kon markeren, is dit vanaf nu gewijzigd naar likes (Nederlands: vind ik leuk). De verandering is zichtbaar op de website van Twitter en wordt ook uitgerold naar de mobiele apps, zoals die op iOS.

Universele manier om dingen leuk te vinden
De reden voor het overzetten van favorieten naar likes is om een meer universele manier te gebruiken om dingen leuk te vinden. Volgens Twitter waren de sterretjes voor nieuwkomers vaak onduidelijk, omdat een sterretje in andere apps een andere betekenis kan hebben. Favorieten worden vooral gebruik om jezelf te helpen herinneren aan een tweet, bijvoorbeeld om deze later nog eens te bekijken.

Twitter verandert sterretjes in hartjes. Twitter verandert sterretjes in hartjes.

In Periscope, de live video broadcasting-app van Twitter, maakten de hartjes al langer onderdeel uit van het systeem om kenbaar te maken dat je iets leuk vindt. De wijziging naar hartjes wordt ook doorgezet naar Vine, de app om korte video’s mee te maken. In Vine werd gebruikgemaakt van een lachende smiley.

Twitter is de laatste tijd bezig met het uitrollen van nieuwe functies. Zo werd het onlangs mogelijk om polls te maken waarop mensen kunnen stemmen en introduceerde Twitter Moments om nieuwe tweets te ontdekken. Deze laatste functie is nog niet in Nederland te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2015, 16:31
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.