Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple start reparatieprogramma voor schermvlekken op MacBook

Apple biedt een reparatieprogramma aan voor mensen die vlekken krijgen op het scherm van hun MacBook of MacBook Pro. Er blijkt iets mis met de anti-reflectieve coating.

Apple is gestart met een reparatieprogramma voor mensen die last hebben van beschadigingen aan hun MacBook-scherm. Er blijken problemen te zijn met de anti-reflecterende coating op sommige modellen van de MacBook en MacBook Pro. Sinds maart klagen gebruikers over de vlekken, die niet meer weg te poetsen zijn. De vlekken ontstaan bijvoorbeeld wanneer de toetsen tegen het display drukken als de MacBook gesloten is. Ook schoonmaakmiddelen en microvezeldoekjes kunnen dergelijke veroorzaken.


MacBook anti-reflectieve coating

Zo’n zesduizend MacBook-gebruikers meldden hun probleem op de website Staingate. Ze wisselden daar foto’s van hun MacBooks uit. Daarnaast liep er een petitie via Change.org. Het protest heeft effect gehad, want Apple gaat er nu iets aan doen.

De getroffen retina-schermen zullen gratis worden vervangen, binnen drie jaar na aankoop, of een termijn van één jaar vanaf 16 oktober 2015 (de langst mogelijke periode telt). Heb je al betaald voor reparatie, dan is er kans dat je geld terug krijgt.

Hieronder zie je nog een voorbeeld van een beschadigd scherm. De schade bevindt zich soms in het midden van het scherm en soms aan de randen.

MacBook Pro schermcoating

Waar moet je je melden
Het nieuws over een reparatieprogramma is alleen via een interne memo aan eigen personeel verspreid. Je kunt momenteel nog niet (zoals bij eerdere iPhone-reparatieprogramma’s) een serienummer invullen en kijken of je in aanmerking komt. Heb je te maken met beschadigingen op het scherm, dan kun je het beste een afspraak bij de Genius Bar maken of naar een geautoriseerde partner van Apple gaan om te laten controleren of je in aanmerking komt voor gratis reparatie. Ook is Apple van plan om klanten direct te benaderen over het probleem.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.