iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: LaunchCode, Alive, Spark en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Alive, underpressure_, Cove, Labda en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

LaunchCode

Er zijn vele apps beschikbaar die ervoor zorgen dat je snel andere apps kunt openen, maar LaunchCode geeft hier een eigen draai aan. Apps zijn gekoppeld aan bepaalde tekens. Teken je in LaunchCode bijvoorbeeld een hartje, dan start je de navigatie om naar huis te gaan. Hierdoor is LaunchCode in principe de enige app die je nodig hebt om andere apps te kunnen openen. Lees ons artikel over LaunchCode.

HitsNL

Terwijl grote bedrijven het uitvechten in de wereld van de streamingdiensten, komt HitsNL om de hoek kijken. In HitsNL kun je voor €3,99 per maand onbeperkt naar Nederlandstalige muziek luisteren. Van Marco Borsato tot Tante Leen: HitsNL bevat moderne maar ook nostalgische muziek. Om onderweg te kunnen luisteren is er een iOS-app. Lees ons artikel over HitsNL.

Lumino City

Wekelijks stroomt er een nieuwe lading aan iOS-games de App Store binnen, waarbij het vaak om spellen gaat die we eigenlijk al een keer eerder hebben gezien. Soms zit er echter iets speciaals tussen, een game die direct je aandacht trekt en uitnodigt om te spelen. Lumino City is ongetwijfeld een van de mooiste iOS-games die we in lange tijd gespeeld hebben, zeker op de Apple TV. Lees onze review van Lumino City.

Alive

Er zijn voor iOS al een hele hoop apps waarmee je foto’s kunt bewerken, maar Alive is er eentje die iets nieuws doet. Met Alive is het namelijk mogelijk om de Live Photos van de iPhone 6s te voorzien van verschillende filters en effecten. Je hebt bij Alive de keuze uit 29 filters. Lees ons artikel over Alive.

underpressure_

De 3D Touch-functie wordt veelal gebruikt voor allerlei praktische zaken, maar in underpressure_ wordt het op een hele andere manier ingezet. Het spel speel je met z’n tweeën en het is de bedoeling om jouw kant van het scherm de juiste kleur te geven. Dit doe je door op verschillende niveaus druk op het scherm uit te oefenen. Lees ons artikel over underpressure_.

Labda

Zit je nog op de middelbare school en wordt daar gewerkt met Magister? Dan is Labda een handige uitkomt. In Labda kun je bijvoorbeeld je cijfers zien of roosterwijzigingen raadplegen. Ook opdrachten die via Magister ingeleverd moeten worden, zijn in de app zichtbaar. Ook zijn bepaalde delen van de app offline te gebruiken. Lees ons artikel over Labda.

Cove

Cove is een is een dagboek-app waarmee je je gevoelens uit door middel van klanken en muziek. Dat wil echter niet zeggen dat je muzikaal moet zijn om de app te moeten gebruiken, want door de eenvoudige interface kan iedereen muziek maken. Je muziek sla je vervolgens app en als je wil kun je daar emoties aan toevoegen. Lees ons artikel over Cove.

Spark

Spark is een hele slimme mail-app waarin mails gesorteerd worden op persoonlijke adressering of nieuwsbrieven. Met de nieuwste update is het nu ook mogelijk om volledig gebruik te maken van Exchange. Hierdoor worden de krachten van Spark en Exchange gecombineerd. Binnenkort is ook de iPad-versie van Spark beschikbaar. Op een later moment volgt de Mac-versie. Lees ons artikel over Spark.

WhatsApp

WhatsApp is lekker bezig de laatste tijd. Deze week stond er weer een update klaar met een aantal handige functies. Ten eerste is er voor iPhone 6s-gebruikers Peek en Pop toegevoegd in chats. Ook niet is het nieuwe ontwerp van het instellingenmenu, wat het navigeren een stuk eenvoudiger maakt. Tot slot tonen links in chats nu een kleine voorvertoning. Lees ons artikel over WhatsApp.

Vevo

Vevo, de app waarin je de nieuwste muziekvideo’s van vele artiesten kan bekijken, heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Het is verplicht om in de app in te loggen, waarna er naar je favoriete artiesten gevraagd wordt. Vervolgens wordt in het Spotlight overzicht een schermvullende weergave getoond van nieuwe video’s van je favoriete artiesten. Lees ons artikel over Vevo.

NOS

De NOS-app is er weer een stukje makkelijker op geworden. Dankzij de meest recente update is het mogelijk om video’s door te sturen via Chromecast. Ook het bladeren door artikelen gaat nu makkelijker en kun je direct een weerfoto opsturen naar de redactie van de NOS. Lees ons artikel over NOS.

Minecraft: Pocket Edition

Minecraft-spelers opgelet, want Minecraft: Pocket Edition is bijgewerkt met een omvangrijke update. De nieuwste update voegt Redstone toe, waardoor de game gelijk een stuk interactiever wordt door het gebruik van ingewikkelde mechanismen. Met Redstone is nog veel meer mogelijk, waardoor Minecraft-spelers zich weer helemaal kunnen uitleven. Lees ons artikel over Minecraft: Pocket Edition.

Waze

Als je een iPhone 6s hebt en vaak navigeert met Waze, dan heeft deze een handige nieuwe functie gekregen. In de nieuwste versie is het mogelijk om snel naar huis of naar werk te rijden, dankzij de ondersteuning van 3D Touch. Druk hard op het appicoontje en je start snel de navigatie. Lees ons artikel van Waze.

Endurance

Een app waarmee de batterij van je MacBook wel 20 procent langer meegaat? Inderdaad, dat is wat Endurance belooft. Je kunt natuurlijk ook onze 15 tips om de batterijduur van je MacBook te verlengen doorlezen, maar wil je een alles-in-een-oplossing waar je geen omkijken naar hebt, dan is Endurance een mooie aanvulling daarop. Lees ons artikel over Endurance.

Alleen te downloaden via de website van de maker.

Encore Music

Zou het niet leuk zijn om samen met andere muzikanten te spelen, ook als vrienden niet in de buurt zijn? De app Encore Music probeert dat probleem op te lossen: deze brengt je in contact met andere muzikanten zodat je samen plezier kunt hebben. Met deze app doe je niet alleen de nodige muzikale inspiratie op, maar kun je ook contact leggen met andere muzikanten. Dankzij handige filteropties zoek je naar de juiste muzikale aanvulling op jouw bandje.

Warhammer 40.000: Freeblade

Tijdens de onthulling van de iPhone 6s gebruikte Apple een grafisch indrukwekkende game met robots om de kracht van de A9-chip en het 3D Touch-display te demonstreren. Gek genoeg was deze game nergens te bekennen toen de nieuwe iPhones in de winkels lagen, maar daar is nu verandering in gekomen. Warhammer 40,000: Freeblade is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store. Lees ons artikel over Warhammer 40,000: Freeblade.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.