Ticket to Ride India

Spelers teleurgesteld over Ticket to Ride 2.0-update

Spelers zijn niet blij met Ticket to Ride 2.0. De update maakt de app speelbaar op iPhone en iPad, maar er zitten te veel aankopen in en de game speelt niet soepel meer.

Ticket to Ride was altijd een leuke app voor mensen die van treinspelletjes houden. Maar sinds de update naar 2.0 is er iets veranderd. De iPad-versie speelt sinds de update niet soepel meer en de game zit nu bomvol in-app aankopen, terwijl mensen al voor de game zelf hebben betaald. Tweemaal zelfs, want de game moest altijd apart worden aangeschaft voor iPhone en iPad. Dat is bij deze update veranderd, want zowel Ticket to Ride Pocket (de smartphone-variant) als Ticket to Ride (de tablet-variant) zijn nu als universele app te downloaden.

Ticket to Ride India

Ticket to Ride: nu als universele app

Dat laatste roept ook meteen verwarring op welke versie je nu moet hebben: Pocket voor de iPhone en de iPad mini en de grotere versie voor de grote iPads? De ontwikkelaar belooft in ieder geval dat Ticket to Ride Pocket ook graphics in hoge resolutie op de iPad aankan.

Ticket to Ride IndiaTicket to Ride is een bordspel met treinen. Nieuw in deze versie is een verticale treinenkaart van India, die je voor €2,99 kunt aanschaffen. Wil je de kaart van India en de Full Version, dan betaal je €7,99. Zo zijn er nog meer in-app aankopen in deze game bijgekomen. Gelukkig staat er ook iets tegenover: je kunt nu meerdere Ticket to Ride-spelletjes tegelijk spelen tegen anderen. Je krijgt een notificatie zodra het weer jouw beurt is om te spelen. Daarnaast heeft ontwikkelaar Days of Wonder de mogelijkheid toegevoegd om op meerdere platformen te spelen. Start bijvoorbeeld een spelletje op de iPhone en maak het af op je Mac of Windows-pc. De notificaties dat je aan de beurt bent krijg je ook op alle apparaten waarop je speelt. Maar… voor al die extra functies zul je wel de Full Version moeten aanschaffen van €4,99. Dit komt bovenop de prijs die je al voor de game zelf had betaald.

Steeds meer verticale kaarten
De verticale kaart van India is niet zomaar toegevoegd: de ontwikkelaar verwacht dat veel meer uitbreidingen het verticale formaat zullen gebruiken. Ook nieuw is de aangepaste gebruikersinterface, die rekening houdt met grote en kleine schermen. Verder zit er nu een Share-knop in waarmee je aan het eind van de game je prestatie wereldkundig kunt maken met een mooi plaatje.

Maar de spelers zijn niet onder de indruk: in de Nederlandse App Store kreeg de game altijd 4- en 5-sterrenwaarderingen en dat is nu opeens omgeslagen naar 1- en 2-sterrenwaarderingen. “De iPad-versie is er echt een stuk op achteruit gegaan”, meldt een speler. “Tot aan de update speelde het spel echt geweldig”, vindt iemand anders.

Tipgever: Roel via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2015, 15:51
Categorie Apps
Onderwerpen ticket to ride, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.