iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Jobado, Alto’s Adventure, Tagable en meer

In de App Gemist deze week de Nederlandse klusjes-app Jobado, het verbluffend mooie snowboardspel Alto's Adventure en nog veel meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoIedere week worden er ontzettend veel apps op iCulture besproken. Het komt daarom wel eens voor dat je een leuke nieuwe applicatie over het hoofd zit, maar gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden. In de rubriek App Gemist zetten we namelijk alle besproken apps nog eens op een rij. Zo zie je in één oogopslag welke je wellicht nog moet kopen, of waar je nog de review van moet lezen. Met deze week het prachtige Alto’s Adventure, en de Nederlandse klusjes-app Jobado.

WordBoard

WordBoard is een nieuw toetsenbordje voor iOS 8, waarmee je veelgebruikte zinnen snel onder handbereik hebt. Denk bijvoorbeeld aan een e-mailhandtekening die je regelmatig maar niet dagelijks gebruikt. Of een standaardantwoord als je weer eens wordt gevraagd om gratis een praatje te komen geven in een buurthuis. Je contactinformatie, een korte biografie en alle andere teksten die je niet steeds opnieuw wilt intikken, stop je achter een knop in WordBoard. In de gratis versie kun je 8 tekstfragmenten kwijt, als je een in-app aankoop doet wordt het aantal knoppen onbeperkt.

Jobado

Heb je een klusje, maar ben je er totaal niet in geïnteresseerd om hem zelf te doen? De nieuwe, Nederlandse iOS-app Jobado laat je deze klus tegen betaling aan te bieden bij andere app-gebruikers. Is het karwei eenmaal geklaard, dan kun je de klusser vanuit de app betalen. Een soort van Uber voor klusjesmannen, en een ambitieuze: de makers zeggen dat je binnen een uur iemand te pakken hebt voor een opdracht. Lees onze review van Jobado.

Weafo

Even snel een bestand van je iPhone naar de Mac of een Windows-computer sturen? De iPhone-app Weafo belooft het een stuk makkelijker te maken. En daarvoor hoef je de app niet eens op te starten: Weafo gebruikt een extensie, waardoor je bijvoorbeeld een foto rechtstreeks vanuit de Foto’s app naar een ander apparaat stuurt. Naast de iPhone-app heb je niks nodig: zolang de ontvangende computer een browser heeft zit het goed. Lees onze review van Weafo.

Tagable

Je iPhone terugvinden via iCloud is al lange tijd mogelijk, maar wat als je kwijtgeraakte telefoon geen internetverbinding heeft? Dan kun je met Tagable altijd nog een handige wallpaper in elkaar zetten, met daarop contactinformatie waarmee je bereikt kunt worden. Zie het als een kaartje voor aan je koffer, maar dan voor je iPhone-scherm. Tagable is een handige app die ook nog eens door een Nederlander is gemaakt. Lees onze review van Tagable.

Alto’s Adventure

De App Store is deze week een prachtige iOS-game rijker. In Alto’s Adventure spring je op een snowboard en bestijg je de bergen, maar dat doe je in een prachtige 2D-omgeving die ook nog eens door een heleboel weer- en lichteffecten wordt beïnvloed. Daarmee is het één van de meest sfeervolle oneindige renspelletjes die we dit jaar hebben gespeeld. Lees onze review van Alto’s Adventure.

Tally 2

Hoeveel rondjes heb je gelopen? Of hoe vaak heb je de hond uitgelaten de afgelopen dagen? Je zou denken dat zulke zaken makkelijk op de iPhone bij te houden zijn, maar je hebt dan wel een nuttige app nodig. Gelukkig is er nu Tally 2, een ogenschijnlijk simpele teller-app met een paar bijzondere handigheidjes. Het grootste voordeel is wellicht wel de ingebouwde widget, waardoor je Tally niet eens hoeft te openen om op een plusknop te drukken. Lees onze review van Tally 2.

Storm by Weather Underground

De makers van Weather Underground hebben een bijzondere nieuwe weerapp uitgebracht. Met Storm heb je namelijk een goede kijk op extreme weersomstandigheden bij jou in de buurt. Je krijgt te zien hoe zwaar het regent of sneeuwt, hoe hard het waait en waar je precies met ijzel rekening moet houden. En dat doet de app ook nog eens gratis. Ben je een hardcore gebruiker? Dan betaal je eenmalig €1,99 om een jaar lang geen reclamebanners te zien. Lees onze review van Storm by Weather Underground.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 12:17
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.