Weafo icon

Review: Weafo, snel iPhone-bestanden delen met extensie

Even snel een iPhone-foto delen op je computer? De iPhone-app Weafo voegt een extensie toe aan iOS 8, waardoor je de huidige app niet eens hoeft te verlaten om dit te doen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Weafo iconEven snel een foto van je iPhone naar je computer sturen lijkt zo gedaan, maar in de praktijk gaat het soms een stuk lastiger. Jezelf mailen blijft omslachtig, en op een Mac kan AirDrop soms niet goed functioneren. De iOS-app Weafo biedt een handig alternatief: met een druk op een extensieknop wordt een bestand meteen gedeeld binnen je draadloze netwerk, zodat je er met een link snel bij kunt.

Weafo extensie

Weafo share screenshotOmdat Weafo een extensie gebruikt, hoef je de app niet te openen om een bestand te delen. Je drukt in bijvoorbeeld de Foto’s-app enkel op de deelknop onderin het scherm, waar je de eerste keer op Meer tikt om Weafo toe te voegen. Vervolgens tap je alleen nog maar op het Weafo-icoon om een bestand te delen.

Lees ook: Extensies in iOS 8: wat kun je ermee?

Er verschijnen twee links in beeld, waarvan je er één kunt overtypen in de webbrowser van een ander apparaat. Zolang dit apparaat zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevindt, zal er een download in de browser worden aangeboden. Je moet totdat de download is voltooid het extensiescherm op je iDevice geopend houden.

Weafo is een vrijer alternatief

We zagen de afgelopen jaren al een aantal apps voorbijkomen die ongeveer hetzelfde als Weafo doen. Met Instashare is het mogelijk om bestanden vanaf de iPhone te sturen naar andere iDevices, Android-telefoons, Macs en Windows-computers – ook met een extensie. Heb je een Mac, dan kun je met AirDrop ook bestanden overzetten. Weafo is door zijn vrije design echter een stuk simpeler om op meerdere apparaten te gebruiken. De app genereert een linkje die je in de browser opent, waardoor je op een ander apparaat geen bijbehorende apps hoeft te installeren. Dit zorgt er niet alleen voor dat Weafo vrij simpel in opzet is, maar ook breder kan worden gebruikt. Zolang een apparaat gebruikmaakt van een browser, ondersteunt hij Weafo.

Conclusie Weafo review

Hoewel we de functionaliteit van Weafo al eens eerder hebben gezien, steekt de app net wat simpeler in elkaar dan de concurrentie. Je tapt simpelweg op de extensieknop en kunt je bestand al op een andere computer vinden. Een handige toevoeging voor je iPhone, die je ook nog eens gratis uit de App Store plukt.

Pluspunten

  • Snel door gebruik extensie.
  • Niet afhankelijk van companion apps

Minpunten

  • Niet bijster origineel.
  • Bijbehorende app voor power users was wel fijn geweest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 12:18
Categorie Zakelijk
Onderwerp extensie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.