Tally 2 icon

Review: Tally 2, makkelijk tellen met widget

Hoeveel rondjes heb jij met de hond gelopen? En hoe vaak ben je deze week wezen hardlopen? Met de simpele teller-app Tally 2 houd je het makkelijk bij - ook vanuit het Berichtencentrum.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tally 2 iconHoeveel rondjes heb je inmiddels gelopen? En hoe vaak heb je nou eigenlijk afgelopen week de hond uitgelaten? Het bijhouden van zulke zaken lijkt een doodsimpele taak voor de iPhone, maar zelfs hiervoor heb je soms een efficiënte iPhone-app nodig. Die staat gelukkig in de App Store, in de vorm van Tally 2. Het idee is recht voor zijn raap: met een tap op het scherm tel je één keer op, en door naar beneden te vegen trek je weer eentje af. De toevoeging van bijvoorbeeld een widget maakt Tally 2 echter een krachtige app.

Tally: meerdere tellers

Bij het openen van Tally 2 krijg je enkel een groot getal te zien, waar je met een tap of een veeg bij kunt optellen of van kunt aftrekken. Met een veeg opzij open je een lijst van alle getallen die je bijhoudt, waar je met de plusknop één aan kunt toevoegen. Je geeft ieder getal in de app een naam, waardoor je bijvoorbeeld hardlooprondjes kunt bijhouden van zowel jou als je renpartner.

Je kunt in eerste instantie hooguit twee tellers tegelijkertijd in de app bijhouden. Wil je er meer in de app, dan moet je een in-app aankoop van €1,99 maken. Je krijgt dan gelijk ook een donker thema voor nachtelijk gebruik. Een slimme manier voor Tally 2 om geld te verdienen: de kans is vermoedelijk klein dat veel mensen geld zouden betalen voor een tel-app, maar met de in-app aankoop kan de ontwikkelaar een basisversie gratis aanbieden.

Tally 2 screenshotTally 2 widget

Tally widget

Alle tellers in de app kun je ook bijhouden vanuit een bijbehorende widget. Hierdoor kun je makkelijk bovenop een andere app snel dat ene getal aan de lijst toevoegen. We zien de laatste tijd steeds meer apps een widget integreren, maar de functionaliteit komt in Tally 2 buitengewoon goed tot zijn recht. De app heeft al een doodsimpele functie, en daar maken we graag snel gebruik van zonder te stoppen waar we nu mee bezig zijn.

Conclusie Tally 2 review

Tally 2 is in functie doodsimpel, en daar weet de ontwikkelaar buitengewoon efficiënt mee om te gaan. De app bestuurt efficiënt, maar bevat tegelijkertijd geen toeters en bellen. Dat de basismogelijkheid gratis en reclameloos te gebruiken is, siert de app. En voor de power users is er altijd de Pro-versie die je vanuit de app koopt.

Pluspunten

  • Simpel en doeltreffend.
  • Widget voegt veel toe.

Minpunten

  • Enkel nuttig in zeer specifieke situaties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 12:08
Categorie Diensten
Onderwerp widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.