iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Hype, Rabobank, TicketSwap en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Hype, TicketSwap, Rabobank en meer

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Hype

Hype is een nieuwe app om je eigen livestream op te zetten. De app is gemaakt door twee Vine-oprichters en onderscheidt zich met filters, effectjes en de interactie met de kijkers. Zo kun je vragen stellen en reacties van kijkers gebruiken in je stream. Je kunt ook nog je eigen muziek eronder zetten, om het geheel nog persoonlijker te maken. Na je livestream kun je deze ook nog opslaan om hem later terug te kijken. Lees ons artikel over Hype.

Rabo Bankieren

Het is eindelijk zover: sinds deze week kun je in de Rabo Bankieren-app van de Rabobank inloggen en ondertekenen met je vingerafdruk. De functie werd al een tijd geleden aangekondigd en zou eerst in september verschijnen, maar kwam deze week eindelijk beschikbaar. Maar let op: Touch ID werkt alleen als je in de app maar één profiel ingesteld hebt. Bankier je zowel privé als zakelijk, dan kun je Touch ID niet gebruiken. Lees ons artikel over Rabo Bankieren.

TicketSwap

Als je nog concertkaartjes zoekt of naar een festival wil, dan kun je terecht bij TicketSwap. De bekende dienst voor tweedehands e-tickets, heeft deze week haar app grondig vernieuwd. De app is helemaal opnieuw gebouwd en ziet er beter uit. Ook is er nu een geoptimaliseerde iPad-versie en kun je rechtstreeks vanuit de app kaartjes verkopen. In de toekomst staan nog meer nieuwe functies voor TicketSwap gepland. Lees ons artikel over TicketSwap.

Instapaper

Was jij een betalende gebruiker van Instapaper? Dan is er goed nieuws, want vanaf nu kun je de Premium-functies van Instapaper gratis gebruiken. Instapaper gaat een ander verdienmodel doorvoeren, na de overname door Pinterest. Alle extra functies, zoals uitgebreid zoeken en notities maken, zijn nu voor iedereen gratis te gebruiken. Ook is de app vrij van advertenties. Lees ons artikel over Instapaper.

WhatsApp

Deze week is WhatsApp eindelijk begonnen met de uitrol van gif-ondersteuning. Dat betekent dat iedereen nu al gifs kan versturen, bijvoorbeeld uit je eigen fotobibliotheek. WhatsApp maakt echter ook een functie beschikbaar waarmee je kunt zoeken in een gif-database, zodat je niet zelf een leuke gif op hoeft te sporen. Voor de gif-ondersteuning is geen app-update vereist: het hebben van de meest recente versie is voldoende. Lees ons artikel over WhatsApp.

LastPass

Niet alleen Instapaper heeft een eerdere betaalde functie gratis gemaakt, want ook LastPass heeft een belangrijke functie gratis beschikbaar gesteld. De wachtwoorden-app kan nu namelijk zonder extra kosten alles synchroniseren tussen je verschillende apparaten, wat het gebruik van de app een stuk makkelijker maakt. Lees ons artikel over LastPass.

Flo

De rij-app Flo houdt allerlei statistieken van jouw rijgedrag bij, zodat je beloond wordt met een score. Hierdoor weet je hoe zuinig en hoe goed je rijvaardigheden zijn. De app werkte eerder al samen met een autoverzekering, maar heeft nu ook een veelgevraagde functie toegevoegd. Je kunt je scores nu namelijk ook vergelijken met vrienden en familie, zodat je elkaar kunt uitdagen om zo goed mogelijk te rijden. Lees ons artikel over Flo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2016, 14:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.