Hype voor de iPhone.

Hype van Vine-bedenkers wil livestreamen persoonlijker en interactiever maken

De nieuwe app Hype is gemaakt door twee Vine-bedenkers en wil livestreamen naar een hoger niveau brengen. Door je eigen foto's, video's, gifs en muziek toe te voegen en de interactie met je kijkers centraal te stellen, moet Hype de nieuwe hit worden.

Hype voor de iPhone.

Vine kwam, werd overgenomen door Twitter en gaat binnenkort weer ten onder, maar dat houdt de oorspronkelijke bedenkers niet tegen om weer met een nieuwe video-app te komen. Het gaat om Hype (link), een iPhone-app waarmee je kunt livestreamen zoals in Periscope en Facebook Live. Hype wil zich onderscheiden door allerlei extra functies toe te voegen, zoals het invoegen van afbeeldingen, video’s, gifs en muziek tijdens je livestream. Hype wil zich dan ook vooral onderscheiden door de livestream persoonlijker en meer interactief te maken.

Hype maakt livestreamen persoonlijker

Hype is gemaakt door Colin Kroll en Rus Yusupov, twee van de oorspronkelijke bedenkers van Vine. Zij willen met Hype het livestreamen naar een hoger niveau tillen. Hoewel de markt al redelijk goed voorzien is met Periscope en Facebook Live (terwijl Meerkat al ten onder ging), vinden de makers dat het altijd nog beter kan. Met Hype zet je dan ook niet simpelweg een livestream op, maar voeg je er ook allerlei effecten, je eigen foto’s, video’s of gifs aan toe. Je kunt je eigen livestream helemaal aanpassen, ook hoe jij als uitzender weergegeven wordt. Heb je via iTunes muziek op je iPhone staan, dan kun je dit ook gebruiken tijdens je eigen uitzending.

Ook de interactie met je kijkers staat centraal. Je kan als kijker niet alleen reageren, maar ook stemmen op pols, je waardering laten blijken op de ingevoegde foto’s, video’s en gifs en vragen beantwoorden. Uitzenders kunnen de favoriete reacties vervolgens in de uitzending gebruiken, waardoor kijkers meer een onderdeel worden van de uitzending. Uitzendingen kunnen eenvoudig gedeeld worden en presentatoren kunnen hun eigen uitzending ook altijd opslaan om deze later nog terug te kijken. Om Hype te gebruiken is het niet per se nodig om een nieuwe account aan te maken, want je kunt ook inloggen met je Twitter- of Facebook-profiel.

Hype is een livestream-app voor de iPhone.

Het is lastig te voorspellen hoe goed Hype het zal gaan doen. Mensen die graag livestreamen lijken hun plek wel gevonden te hebben bij Periscope en Facebook Live. Bovendien zit bijna iedereen al op Facebook, waardoor je potentiële bereik ook veel groter is dan bij een app als Hype die nog maar weinig mensen zullen hebben. Het is voor de makers van Hype in ieder geval te hopen dat de app het beter gaat doen dan Peach (ken je het nog?), het sociale netwerk dat ook al door een Vine-bedenker gemaakt was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2016, 9:52
Categorie Apps
Onderwerp livestream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.