iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Florin, Google Duo, ResQ en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Google Duo, Florin en ResQ.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Fietstel-app

Het is binnenkort weer de Fiets Telweek waar de fietsersbond het fietsgedrag van Nederland in kaart gaat brengen. De Fiets Telweek vindt plaats van 19 tot en met 26 september 2016 en om je steentje bij te dragen kun je gebruikmaken van de Fietstel-app. Dankzij deze vernieuwde app kan de fietsersbond zien waar en hoe Nederland fietst. Lees ons artikel over de Fietstel-app.

Google Duo

Google lanceerde deze week haar Duo-app. Met Google Duo kun je eenvoudig een videogesprek voeren met andere Duo-gebruikers. De app is zeer eenvoudig in opzet en vereist geen Google-account. De speciale Aankloppen-functie laat de beller alvast zien voordat je opneemt, maar de functie is op iOS helaas wat beperkt. Duo hebben we de afgelopen dagen al getest en onze bevindingen lees je in de review. Lees onze review van Google Duo.

AirMount

Gebruik je AirDrop wel eens? Dan zal het vast wel eens gebeuren dat het niet helemaal werkt zoals je gehoopt had. AirMount is een nieuwe app voor iOS en Mac die dient als alternatief voor AirDrop. Met AirMount kun je vervolgens eenvoudig foto’s en documenten uitwisselen van je iPhone naar je Mac en andersom. Beide apps zijn helemaal gratis te downloaden. Lees ons artikel over AirMount.

Florin

Er zijn al veel apps verschenen waarmee je makkelijker geld kunt vragen of overmaken van en naar je vrienden, maar Florin pakt het nog extra uitgebreid aan. De app is een betaal- en chatapp in één. Je kunt groepsgesprekken aanmaken en vervolgens bepalen wie wat aan jou moet betalen. Het betalen zelf verloopt via iDEAL, waardoor vrienden geen IBAN-nummers meer in hoeven te voeren. Lees ons artikel over Florin.

ResQ

ResQ is een nieuwe app die de strijd aan gaat met overtollig voedsel. De app biedt namelijk restjes van Amsterdamse restaurants aan, zodat er minder eten weggegooid wordt. ResQ werkt in eerste instantie samen met vijftien restaurants, lunchzaakjes en traiteurs. Betalen voor het eten doe je via de ResQ-app, maar je moet het eten wel zelf ophalen. Lees ons artikel over ResQ.

Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa

Ben je een fan van de hitserie Mr. Robot? Dan is er goed nieuws, want sinds deze week is het officiële spel van de serie beschikbaar gekomen. In Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa kom je in aanraking met de verschillende personages uit de serie. De antwoorden die je in het spel geeft, zijn bovendien bepalend voor het verdere verloop van het spel. Lees ons artikel over Mr. Robot.

Microsoft Office

Gebruik je Microsoft Office op je iPhone, dan kun je sinds deze week gebruikmaken van een nieuwe functie. Het was op de iPad al mogelijk, maar je kunt nu ook in je Office-documenten op de iPhone vrijuit tekenen. Je kunt kiezen uit een pen of markeerstift en hebt allerlei kleuren tot je beschikking. De tekenfunctie geldt voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Lees ons artikel over Microsoft Office.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.