Mr. Robot - Elliot

Waan je in de wereld van fsociety met officiële Mr. Robot game

In de officiële Mr. Robot-game voor iOS en Android waan je jezelf in de wereld van hackerscollectief fsociety en techbedrijf E-Corp.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Goed nieuws voor de fans van de tv-serie Mr. Robot. Je kunt nu zelf in de wereld van het fictieve hackerscollectief fsociety stappen met het officiële Mr. Robot-spel (link). Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa, zoals het spel voluit heet, is beschikbaar voor iOS en Android. De serie is inmiddels (in de VS) halverwege het tweede seizoen aanbeland en een derde seizoen is op komst. De game speelt zich nog af in het eerste seizoen. Geen spoilers dus als je nog niet aan het tweede seizoen begonnen bent.

Mr. Robot: de officiële game

Mr. Robot - Elliot
Hoewel ik persoonlijk geen echte gamer ben, zit Mr. Robot – net als de serie overigens – goed in elkaar. Nadat je de korte introductie bent doorlopen word je gevraagd om een smartphone op te pakken die op de grond ligt. Deze smartphone is van Darlene, een van de hoofdpersonen uit de serie. Zij heeft haar telefoon nodig om een van de grootste hacks in de geschiedenis te kunnen uitvoeren.

Mr. Robot game - smartphoneMr. Robot - E-Corp Messenger

Berichten-app van E-Corp

Het spel is vermomd als berichten-app van E-Corp, het tech-conglomeraat dat in de serie ook wel Evil Corp wordt genoemd en doelwit is van deze groep hackers. Net zoals in een echte berichten-app moet je eerst akkoord gaan met voorwaarden en doorloop je een registratieprocedure waarbij je je naam opgeeft en je vingerafdruk laat scannen door deze korte tijd op het scherm van je iPhone of iPad te laten rusten (wat natuurlijk niet echt werkt). Vervolgens kom je terecht in het hoofdscherm van de berichten-app waar een eerste bericht op je wacht…

In het spel kom je in aanraking met de verschillende personages uit de serie en heb je telkens de keuze uit antwoordopties die bepalend zijn voor het verdere verloop. Aan jou als speler de taak om jezelf door te liegen, stelen en bedriegen door dit technologische mijnenveld zien te loodsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2016, 18:12
Categorie Apps
Onderwerpen beveiliging, robot, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.