Microsoft Office: tekenen in documenten

Microsoft Office laat je tekenen in documenten op iPhone en iPad

Met de nieuwste update van de iOS-versies van Microsoft Office kun je nu tekenen in documenten. Kies uit een pen of een markeerstift en maak belangrijke zaken duidelijker door markeringen of notities toe te voegen.

In de nieuwste update van Microsoft Office voor de iPhone kun je nu tekenen op het scherm. Dit was al eerder mogelijk op de iPad Pro, maar de functie is nu ook voor de iPhone en gewone iPads beschikbaar. De mogelijkheid om te tekenen in Office-bestanden vind je vanaf nu terug in Word, Excel en PowerPoint.

Microsoft Office: tekenen op je scherm

Tekenen in Office De optie om te tekenen in Word zit een beetje verstopt. Om te tekenen klik je eerst op het schrijf-icoon dat je rechtsboven in het scherm ziet. Er komt vervolgens een klein menu omhoog. Klik op start en je zal direct opmerken dat Tekenen is toegevoegd aan het menu. Klik op Tekenen en je kunt direct beginnen.

In het tekenmenu kan je kiezen om met een pen of een markeerstift te tekenen. De kleur en de dikte van de pen kan worden aangepast in het menu,  zo gebruik je de dunnen lijnen om bijvoorbeeld een notitie toe te voegen, maar de dikke lijn om pijlen te zetten. Microsoft geeft je nu ook de mogelijkheid om in verschillende kleuren te tekenen (zie foto onder), klik op Kleur en kies uit de verschillende kleuren om in te tekenen. Als je iets te slordig bent geweest kun je met een gum de tekening aanpassen of helemaal wissen.

Kleuren met tekenen in Office

Tekenen in Excel en PowerPoint

De nieuwe toevoeging vind je ook terug in PowerPoint en Excel. Je vind het tekenscherm op dezelfde wijze als in Word, alleen de mogelijkheden zijn net even anders. In Excel kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om over de cellen heen te schrijven en in Powerpoint kun je nu op je slides tekenen met je vinger. De nieuwe functie lijkt met name erg functioneel te zijn om bij presentaties bepaalde zaken te verduidelijken of om notities aan te brengen. Zo zie je hieronder hoe je de verschillende diktes kiest.

Lijndikte met tekenen in Office

De updates staan klaar in de App Store voor de mensen die de Office-apps al hebben geïnstalleerd. Als je geen Office op je iPhone hebt staan kun je de nieuwste versies gratis downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2016, 13:41
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft office, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.