Vijf tips voor je Tumblr-blog op de iPhone en iPad

Meer uit Tumblr halen doe je met deze iPhone- en iPad-apps: beter schrijven, mooiere foto's maken, je blog beter promoten en gifjes!

Tumblr bloggen tips iOSAls je denkt dat je een Tumblr-blog vooral lekker bijhoudt op de website, heb je het mis. Ook vanaf je mobiel kan je het weblog een stuk leuker maken, of je nou veel schrijft of vooral afbeeldingen plaatst. Er zijn allerlei handige apps waarmee je ook op de iPhone en iPad meer uit je blog kan halen. Plaats inspirerende afbeeldingen, maak sfeervolle foto’s, schrijf lekkerder, promoot je blog en voeg geanimeerde gifjes in op je Tumblr-blog!

Wat is een Tumblr-blog?
Een Tumblr-blog is je eigen weblog dat gratis wordt gehost op de servers van Tumblr. Je kan hem vullen en bedienen via de website en de iPhone- en iPad-app. Tumblr is een uitstekend platform om eenvoudig verhalen, foto’s, video’s, quotes en leuke links op te plaatsen. De dienst is helemaal gratis en een weblog maken is zo gepiept.

We Heart It (gratis, universeel, iOS 6.0+) is een onuitputtelijke bron voor sfeervolle platen, foto’s met lieve woordjes en allerlei inspirerende afbeeldingen voor je Tumblr-blog. Je kan de mooiste afbeeldingen meteen publiceren. We Heart It is niet de netste fotoverzameling die je kent, want de originele fotograaf wordt eigenlijk nooit genoemd. Maar of het nou gaat om vakantiekriebels, blote benen, landschappen, stadsgezichten of auto’s: je kan het vinden in We Heart It en doorzetten naar je blog.

We Heart It schuifmenu meldingen We Heart It nieuwe zoekfunctie

VSCO Cam (gratis, iPhone, iOS 6.0+) is de aangewezen app als je liever zelf sfeervolle foto’s publiceert. VSCO heeft een paar prachtige kleurenfilters met zachte zwartwit-tinten, zwoele kleuren of lekker vale beelden zonder dat je maar een cent uitgeeft aan de app. Je bepaalt de intensiviteit van elk fotofilter en doet andere bewerkingen als uitsnijden of de warmte van de foto bijschaven. Tegen in-app aankopen koop je er allerlei fraaie filtes bij. Nadien sla je foto’s op in je camerarol of zet je ze op Tumblr.

VSCO Cam kleurenfilter instellen VSCO Cam bewerkte brug

Bloglovin (gratis, universeel, iOS 7.0+) – Waar haal je inspiratie vandaan voor het schrijven van je volgende blog? In Bloglovin kan je je abonneren op duizenden blogs op je-kan-het-zo-gek-niet-bedenken welk onderwerp. Als je de volgende keer de app opent, zie je alle nieuwe ongelezen berichten van je favoriete blogs passeren en kan je meteen beginnen met lezen. Meld je met dezelfde inloggegevens ook aan op de website: daar kan je ook je eigen blog vindbaar maken!

Bloglovin suggesties blogs Bloglovin nieuwsfeed

Day One (gratis, universeel, iOS 7.0+) is van origine een dagboekapp waarin je elke dag iets schreef. Nu is de applicatie zo’n beetje dé schrijfapp als je graag langere stukken schrijft op Tumblr. Je kan verhalen voorzien van eenvoudige tekstopmaak, foto’s en extra informatie zoals bijvoorbeeld het weerbericht en je locatie. Bovenal schrijft de applicatie veel lekkerder dan de Tumblr-app met zijn uitstraling en offline opslaan van conceptteksten.

Day One blog schrijven Day One foto's in dagboek

GIF GIF GIF (gratis, universeel, iOS 7.0+) – Waar is een beetje Tumblr-weblog zonder gifjes? Je komt de bewegende plaatjes overal tegen. Had je favoriete serie in de laatste aflevering een mooi moment? Reken maar dat er al een gifje van is gemaakt. Voor de geanimeerde of de komische noot op je blog kan je de app GIF GIF GIF gebruiken. Een handige zoekmachine met GIFs in allerlei categorieën en een goede zoekfunctie. Sla de GIF op in je fotoalbum, start de Tumblr-app en publiceer hem als foto: je Tumblr is meteen een animatie rijker.

GIF GIF GIF hoofdpagina GIF GIF GIF Sherlock

Lees meer over Tumblr op iCulture

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen day one, tumblr, we heart it, weblog
Devices iPad, iPhone
Software iOS