sesame-tag

Deze sleutelhanger vergrendelt de Mac als je wegloopt

Met Sesame kun je je Mac automatisch laten vergrendelen als je wegloopt. De sleutelhanger bevat een sensor waar je allerlei acties aan kunt koppelen.

De Sesame-sleutelhanger is een apparaatje waar je niet naar om hoeft te kijken. Hij doet eigenlijk maar één ding: zodra je wegloopt, wordt de Mac vergrendeld zodat anderen niet op jouw scherm kunnen gluren. Handig!


sesame-tag

Niemand heeft zin om na een lange werkdag nog even alles langs te lopen, om te zorgen dat alles goed is afgesloten en vergrendeld. Sesame neemt in ieder geval een deel van die zorgen uit handen, door je Mac af te sluiten. Maak de Sesame-sleutelhanger bijvoorbeeld vast aan je handtas of rugzak en de sensor zorgt voor het automatisch vergrendelen van de Mac zodra je wegloopt. Je kunt er ook acties aan koppelen. Bovendien is de sleutelhanger geschikt voor tweestapsverificatie. Hij is verkrijgbaar in de Europese Apple Stores voor €50.

sesame-mac

De Atama Sesame is eigenlijk al de tweede generatie van de Sesame-sleutelhanger. Hij bepaalt via Blutooth de fysieke afstand tot de Mac. Zodra je ver genoeg weg bent, wordt de Mac vergrendeld zodat er alleen met het juiste wachtwoord nog toegang is tot de Mac. Je bepaalt zelf welke afstand voor jou ideaal is. Ook kun je zelf kiezen welke actie moet worden ondernomen. Dit werkt met AppleScript, de scripttaal waarmee je allerlei zaken op de Mac kunt automatiseren. Kies bijvoorbeeld voor het instellen van je status op ‘Away’ als je wegloopt. Of het pauzeren van de muziek via Spotify.

Kom je terug bij de computer, dan kan Sesame de computer automatisch ontgrendelen. Heb je een supergeheime job, dan kun je zo instellen dat je een systeemwachtwoord nodig hebt én de nabijheid van de Sesame. Daarmee weet je zeker dat iemand niet in je Mac kan snuffelen, zelf al heeft hij over je schouder meegekeken naar het wachtwoord. Raak je de Sesame kwijt, dan kun je alsnog inloggen op de Mac met je normale wachtwoord.

Agama bracht de Sesame vorig jaar voor het eerst op de markt. Deze tweede generatie is op een aantal punten verbeterd. Het voordeel van Sesame ten opzichte van andere oplossingen (zoals Knock) is dat het niet afhankelijk van je smartphone is. Als je met de iPhone even naar de keuken loopt om koffie te pakken, wordt niet meteen je Mac vergrendelt. Maar als je met jas of tas de deur uitloopt, vergrendelt ‘ie wél.

Geschikt voor elke Mac vanaf 2012 met OS X 10.9.5 of OS X 10.10. Er wordt nog gewerkt aan een Windows-variant.

Meer info: Apple Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.