Reacties voor: Antenneproblemen iPhone 4 blijven gemoederen bezighouden

De problemen met de antenne van de iPhone 4 blijven mensen bezighouden. Een software-update gaat geen oplossing bieden en een filmpje van TUAW geeft meer duidelijkheid over de signaalsterkte bij het vastpakken.

Reacties: 125 reacties

  1. Laten we nog een paar weken wachten op een update 😉

  2. Origineel geplaatst door Rowin
    Laten we nog een paar weken wachten op een update

    Ja, maar dan wel een HARDWARE update. Dit ga je niet fixen met graphics aanpassen Apple!

  3. Wat ik heb gelezen van een review op tweakers (iphone4 in NL), dat diegene dit probleem niet ervaarde (verlies ontvangst).
    Deze persoon moest de telefoon echt met twee handen helemaal omsluiten, om één streepje minder te krijgen.

    Zou het toch niet aan bv. AT&T kunnen liggen?

  4. Gewoon lekker blijven bashen. Ik heb er toch geen last van op me iPhone4 (met vodafone)@S1W: En dat weet jij omdat? (behalve: Omdat iedereen het zegt)

  5. Gonny, wat zijn jou ervaringen hierin?

  6. Een gratis bumper is toch geen oplossing ? Apple maakt zich alleen maar belachelijk als ze dat doen… Een onzichtbare coating zou mooier zijn, toch ?

  7. Ik vind het wel grappig anders, met zo’n anti-aids polsbandje om je telefoon rondlopen 🙂

  8. Najaaaa ik weet het ook niet meer hoor, ik neem hem sowieso hoor want hou hem toch nooit zo vast maar oke.. Als ze straks iets gaan veranderen aan de rand dan hoop ik dat mensen hem mogen ruilen of zo haha

  9. Vind het maar niks. Ik heb op het forum een poll gemaakt. Misschien iets voor de frontpage?

    https://www.iculture.nl/forum/f1/chat-geruchten/f3/chat/63004-poll-moet-apple-de-klant-tegemoet-komen-gratis-bumper.html

  10. Erg slordig van Apple.
    Ik begrijp ook niet dat ze zichzelf zo te kijk hebben gezet met die zogenaamde software update. In de filmpjes zie je duidelijk dat gewoon de verbinding totaal wegvalt. Of je dan van 5 streepjes naar niets terugvalt of van 3 streepjes naar niets, je kan nog steeds niet bellen.
    Kom toch gewoon met een goede verklaring, geef mensen die de iPhone al hebben een bumper en los bij nieuwe toestellen het probleem op, maar stel je niet zo arrogant op.

  11. Op ongeveer 1:49 zie je volgens mij een witte iPhone 4… ???

  12. Wat mij zo verbaasd is dat er blijkbaar mensen zijn die er geen last van hebben?
    @Donstil Als jij de befaamde “Grip of Doom” nabootst dan valt je verbinding ook niet weg?

    Zou het iets te maken kunnen hebben met zweethanden? Vocht geleid beter waardoor het probleem harder optreed dan met droge handen?

  13. En weer gaan we met z’n allen conclusies trekken alvorens er een softwareupdate gereleased is. Als dit niet werkt zien we wel weer.
    Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van deze berichten. Iederen keer hetzelfde en ook steeds weer dezelfde reacties… Er is een probleem met de ontvangst, bij veel mensen wel, bij heel veel mensen ook niet.
    Apple brengt een softwarefix uit, misschien helpt het, misschien niet.
    Ik snap best dat het natuurlijk een kwalijke kwestie is als dit niet word opgelost, maar iedere keer berichten hierover plaatsen word nu vervelend.
    Zo, dat wilde ik even kwijt, kom maar op met de reacties! 😉

  14. Wat een irritante zeikstem en intonatie heeft dat mens in het filmpje over de “kung-fu grip of doom”.

  15. Origineel geplaatst door Aeron
    kom maar op met de reacties!

    Op zich heb je een punt. Feit is echter ook dat stoppen met berichten over deze kwestie de “getroffen” eindgebruikers niet ten goede zal komen. Google had – heeft met de Nexus een zelfde soort probleem, een sterk wisselende 3G ontvangst (mijn toestel heeft dit probleem ook) Google heeft er voor gekozen het probleem volkomen te negeren en op geen enkel verzoek, bericht of klacht te reageren. Gewoon oorverdovende stilte. De verkoop van de Nexus werd geen succes en mogelijk heeft dit probleem hierbij een rol gespeeld omdat er heel veel over geschreven is.

    Ik blijf dit onverantwoord gedrag van Apple vinden. GEEF TOE dat het probleem bestaat en los het echt op of TOON AAN dat het nonsens is. We praten over een toestel + abonnement combi waar een prijskaartje van 1500 tot 2000 euro aan hangt (bij een 2 jarig abonnement) Voorwaar geen misselijk bedrag.

    Apple kan alleen maar tot reactie of actie gedwongen worden bij voortdurende aandacht. Het verhaal heeft inmiddels een dermate omvang dat niemand meer in staat het op juiste waarde in te schatten. Verhalen als deze maken de potentiële klant (o.a. ik) onzeker en daar is niemand bij gebaat. Op basis van wat ik nu lees en hoor heb ik in ieder geval besloten deze versie VOORLOPIG maar even over te slaan.

  16. Vraag me toch af waarom sommigen totaal geen problemen ermee hebben..verschilt het nu per toestel of niet? Van de 2 miljoen verkochte toestellen zijn er zeker klachten, maar volgens mij niet alle 2 miljoen mensen hebben geklaagd..
    toch?

  17. @Carel:

    Goed gesproken.

    Trouwens, wanneer komt deel 2 van de iphone 4 test ???
    Ben erg benieuwd of de GPS ontvangst wel beter is geworden.

  18. geef gewoon een bumper case! het is niet normaal dat ze klanten zo behandelen!

  19. Wel gek dat ik sinds de update naar iOS4 ook minder streepjes heb en de Wifi-boogjes pas te voorschijn komen als ik mijn toestel unlock en dan meestal nog pas als een applicatie start die gebruik van het internet wil maken.
    En ik heb nog een 3G, dus software durf ik niet helemaal uit te sluiten.

  20. @jonas smets: Als ik de “grip of doom” doe verlies ik wel twee blokjes maar hou er altijd wel 3 over (gemeten vanaf een plek met 100% 3G Vodafone dekking) nooit valt me bereik weg. Ook kan ik perfect bellen enz.

    (ook geen gele vlekken en/of sensor problemen. Ik denk dat de mijne redelijk uniek is )

  21. Ok iphone 4 is fail ik wacht wel op de Iphone 5 want dit is te belachelijk voor woorden.

    Eens kijken wat voor Android toestellen er aan komen!

  22. Leuk dat Erica een app heeft gemaakt die de signaalsterkte uitleest. maar als er een fout in de baseband zit zodat de sterkte verkeerd wordt teruggegeven, en als dat de reden is dat de calculatie van het aantal streepjes niet klopt. Dan heb je nog niks aan die gegevens, en zou Apple dus best met een software update de problemen kunnen oplossen.

  23. Ik zou der echt geen bumper-case om willen, los het probleem gewoon op en ga het niet coveren dmv een lelijk bumper

  24. @Donstil:

    Ik zou zeggen maak er eens een filmpje van 🙂

  25. Als ik mijn hand op het midden van mijn stuur leg werkt mijn airbag ook niet naar behoren.

    Gaat het hier niet over een mogelijk probleem wat onder een vergrootglas gelegd wordt?

    Hoe veel mensen zijn er die bij normaal gebruik dit probleem hebben?
    En hoe veel telefoons zijn er verkocht?

  26. Gonny kunnen jullie nu misschien eens jullie eigen ervaringen publiceren. Er zijn honderden mensen die overwegen of bezig zijn om de iPhone uit het buitenland te halen. Jullie hebben twee iPhone 4’s nu inmiddels twee weken. Het hoeft nog niet de complete review te zijn maar dit is het belangrijskte issue van dit moment. Graag jullie persoonlijke ervaringen en of jullie het probleem kunnen reproduceren!

  27. Origineel geplaatst door Ed
    Ok iphone 4 is fail ik wacht wel op de Iphone 5 want dit is te belachelijk voor woorden.Eens kijken wat voor Android toestellen er aan komen!

    Doei

  28. @Donstil: Kan jij wat test filmpjes maken? Bijvoorbeeld in een omgeving waar je maar vier streepjes bereik hebt. Als het goed is moet je dan op één streepje terecht komen (of bereik moet helemaal wegvallen). Als je vijf streepjes bereik hebt kan je nog steeds last van het probleem hebben maar het signaal is zo sterk dat je dan nog vijf streepjes overhoudt.

  29. Wat ben ik blij dat mijn huidige 3G-abonnement pas in april verloopt! Hebben ze mooi ruim de tijd om dit probleem te tackelen eer ik aan de iPhone 4 begin!

  30. @Willem: Doe eens ff normaal man. Ed mag zijn mening toch geven.

  31. @Whacko: Dat lijkt me lastig: geen signaal is geen signaal, wat je ook softwarematig veranderd. Kan je software updaten wat je wilt maar je kan nog steeds niet bellen.

  32. @WvB22:

    Tuurlijk, maar om het een ‘fail’ te noemen…
    Genoeg vette nieuwe features in de iphone4 die er voor zorgen dat je hem toch wel haalt :p
    Mensen moeten niet zo moeilijk doen over dit probleem, Apple komt vanzelf met uitleg/oplossing…

  33. @Ed

    Kansloze opmerking Ed! Vooralsnog is de 4 hier nog niet verkrijgbaar, de meeste die hem wel al in bezit hebben hier ervaren weinig tot geen problemen.

    Ondertussen word het een langdradig verhaal over de ontvangst. Laat dat ding nu maar uitkomen hier dan ervaren we het zelf wel op onze netwerken. Wanneer het dan inderdaad niet goed werkt mag die hetze tegen Apple die op het moment al gaande is van start gaan.

  34. voor mij is dit antenneprobleem toch ook de reden om nog een jaartje te wachten met de aankoop van een nieuwe iphone, heb nog steeds de 2G uit Amerika en die doet het voorlopig nog prima. Ik wacht op de volgende iphone en koop me ondertussen een ipad.

  35. @Willem: Dat is nu precies wat me zorgen baart. Als dit een hardware probleem is, namelijk het ‘kortsluiten’ van de antenne met de palm van je hand, dan is dit niet op te lossen. Dan zal de iPhone op de één of andere manier hardware matig veranderd moeten worden. Dat zal niet makkelijk gaan. Dat kost miljoenen dollars aan aanpassingen. Bovendien geeft Apple dan toe dat ze een fout hebben gemaakt en moeten alle iPhones terug naar Apple (zo’n 2.5 miljoen gok ik op dit moment). Dat is bijna niet te doen.

  36. @Krijtertje:
    Helemaal mee eens…

  37. citaat:
    ” … Apple … zich plotseling realiseert dat probleem niet de antenne is, maar de hoeveelheid getoonde streepjes. Die kloppen al sinds de lancering van de originele iPhone niet, maar een software-update gaat het oplossen … Mensen die last hebben van wegvallende streepjes staan gewoon in een gebied met slecht bereik, zo beweert Apple.”

    Ahum! Mijn 3GS heeft op precies dezelfde plek minder bereik (“streepjes”) dan mijn oudere 3G.

    Toch vreemd dat het als een uniformeel probleem wordt neergezet door Apple voor alle modellen. Beide toestellen draaien op gelijke firmware. Twee unit-swaps gehad en “probleem” blijft bij 3GS gewoon bestaan, nl. geen bereik of duidelijk veel minder, waar mijn 3G volledig ontvangst heeft. Zelfs kruistests met andere toestellen geven volledige ontvangst.

    Houdt het dus nog effe bij 3G. 🙁

  38. Het blijft mij niets doen al die berichten, wanneer ga je nou zo spastische je iPhone een tijdje vasthouden? Je bent toch altijd aan het bewegen als je belt! En het zal mij al helemaal niet weerhouden om er 23 juli één in ontvangst te mogen nemen via T-Mobile… als we uit mogen gaan van die datum als release

  39. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door AeronIk word eerlijk gezegd een beetje moe van deze berichten. Iederen keer hetzelfde en ook steeds weer dezelfde reacties…Same here… (zie eerste regel). Vandaar dat ik meerdere items heb samengevoegd. Maar we kunnen ook niet een paar weken radiostilte afkondigen, want die software-update laat nog wel even op zich wachten.

    Beter teveel erover zeveren
    is tenslotte geen goedkoop toestel he, stel je maar eens voor dat het uw mobieltje is, ik durf ervoor wedden dat je nogal zou vloeken op Apple

  40. @killingsjaakie:
    Zal waarschijnlijk iets later zijn, aangezien ik gister een mail van iphoneservicepoint gekregen heb waarin verteld werd dat ze de datum van 9 juli niet gaan halen, dit door de grote vraag. Nu weet ik niet waar t-mobile nederland hun toestellen vandaan halen, maar de grootste distributeur in Engeland (ook van iphoneservicepoint ) heeft al vertraging aangegeven.

  41. Dit heb ik op tot nu toe gevonden wat er aan de hand kan zijn en waarom het lijkt alsof sommige mensen geen last hebben:

    Het probleem ligt bij het ‘bridgen’ van de antenne. Je hebt daar helemaal geen ‘deathgrip’ voor nodig zoals dit filmje bewijst: http://www.youtube.com/watch?v=zvH-i7rKPJc&NR=1&feature=fvwp

    Ook zegt hij dat hij voor een bedrijf werkt dat iPhones herstelt en dat elke iPhone 4 dit probleem heeft (moeilijk te controleren of dit waar is natuurlijk).

    De reden dat de één wel het probleem heeft en de ander niet is het gevolg van de foute formule zoals ze die gepubliceerd hebben in de open brief. Soms lijkt het of je vol bereik hebt maar eigenlijk is je signaal lang zo goed niet als de iPhone je wil doen geloven.

    5 streepjes betekent dat het signaal tussen de -51dB and -90dB sterk is.
    4 streepjes —> tussen -91dB en -100dB.
    3 streepjes —> tussen -101dB en -103dB.
    2 streepjes —> tussen -104dB en -107dB.
    1 streepje —> tussen -108dB en -113dB.

    Het ‘bridgen’ van de antenne levert ongeveer -20dB en -30 dB signaalverlies op.
    Als je signaal sterkte maximaal is (je zit dicht bij een zendmast buiten) is deze ongeveer -51 dB. Met -20 dB verlies kom je uit op ongeveer -71dB. Dat is nog steeds 5 streepjes!

    Als je begin signaal -90 dB is (is nog steeds 5 streepjes), en je verlies door bridgen -20dB tot -30 dB dan kom je uit op -110 dB of lager. Kortom dan is je signaal of compleet weg of nog maar één streepje. Grote problemen dus.

    Dit verklaart waarom de één er wel last van heeft maar de ander niet. Ik denk dat als je de antennes ‘kort sluit’ bij een signaal sterkte van vier streepjes elke iPhone 4 dit probleem heeft.

    De formule is dus inderdaad niet goed maar lost het probleem van het verbinden van de antenne niet op! Het komt er op neer dat als je straks 2 of 3 streepjes bereik hebt (na de software update) het toestel totaal geen bereik meer heeft als je hem niet goed vast houdt. Einde gesprek als je pecht hebt.

    Apple zegt ook dat het normaal is dat een telefoon minder bereik heeft als deze in de hand vastgehouden wordt. Helemaal waar en dat is ook logisch. Maar dat het probleem ook veroorzaakt wordt door het overlappen van de antenne met slechts één vinger of een sleutel bewijst naar mijn mening dat dit een zeer serieus ontwerp probleem is die niet door software te herstellen is. Het leek mooi een antenne aan de buitenzijde maar pakt misschien volkomen verkeerd uit.

  42. Origineel geplaatst door Willem
    @WvB22:Tuurlijk, maar om het een ‘fail’ te noemen…Genoeg vette nieuwe features in de iphone4 die er voor zorgen dat je hem toch wel haalt :pMensen moeten niet zo moeilijk doen over dit probleem, Apple komt vanzelf met uitleg/oplossing…

    Niet zo moeilijk doen? Ben met je eens dat we nog even moet afwachten. Maar je kunt niet zeggen dat men hier niet moeilijk over moet doen..juist wel. Als verbindingen wegvallen ofzo is het nogal een probleem.
    Leuk hoor die paar nieuwe features..maar het belangrijkste blijft het bellen voor de meeste mensen.
    Dat is verdorie toch de basis voor elk telefoontje..dat moet goed zijn.

  43. Ik heb sinds een twee weken nu de iphone4 en ik moet zeggen dat ik er ook geen last van heb. Ik geniet wel van het toestel, had de eerste, tweede, derde en nu de vierde. Het blijft een supertoestel….Vooral het scherm vindt ik een enorme vooruitgang!
    Kortom: Geen last van het antenne probleem. Heb echter wel een bumper besteld….maar dat is slechts ter bescherming!

  44. And meanwhile back at Mordor, Sauron’s eye is gazing upon the Iphone 4…

  45. Als er via een software-update niets aan te doen valt zou dit wel eens een duur grapje kunnen worden voor Apple. De class lawsuits die hier op volgen zijn zelfs voor een bedrijf als Apple niet te winnen.

    Jonas

  46. Persoonlijk vind ik het klinkklare onzin dat het een software probleem betreft. Ik ben benieuwd wat de class action lawsuit gaat brengen. Waar rook is, is vuur.

  47. Origineel geplaatst door killingsjaakie
    Het blijft mij niets doen al die berichten, wanneer ga je nou zo spastische je iPhone een tijdje vasthouden? Je bent toch altijd aan het bewegen als je belt! En het zal mij al helemaal niet weerhouden om er 23 juli één in ontvangst te mogen nemen via T-Mobile… als we uit mogen gaan van die datum als release

    Dan begrijp je het probleem niet: als je de telefoon op een natuurlijke manier vast houdt (en rechts bent) dan ga ik er vanuit dat je de telefoon in je linker hand vasthoudt. Meestal typ je namelijk met je schrijfhand, rechts dus. Als ik de telefoon dan naar mijn oor breng dan ligt de muis van mijn hand over de twee antennes heen en maakt kortsluiting. Vandaar ook de ruimte tussen de verschillende antennes met isolatie er tussen. Door het kortsluiten valt (een deel van) je signaal weg.

    Als het signaal maximaal sterk is, is er weinig aan de hand. Heb je echter een minder sterk signaal (zoals binnen of op een niet zo’n beste plek van T-Mobile) dan kan het goed zijn dat je niet normaal kan bellen. Terwijl andere telefoons het wel gewoon doen. Lijkt me geen klein probleem.

  48. @killingsjaakie:
    Inderdaad! Op al die filmpjes zie je mensen die hun iPhone echt met de hele hand vastpakken, gelukkig heb ik normale handen en hou ik bij het bellen niet de hele zijkant vast!

  49. @WvB22:

    Nouja, met batterijen voor laptops, auto’s en dergelijke gaat terugroepen prima. Daar gaat het om tientallen miljoenen apparaten.

    Apple moet stoppen met hun FUD en een terugroepactie organiseren, lijkt me. Dan heeft Ive maar even smetje op z’n blazoen.

  50. @Daejji:
    Natuurlijk is het slecht als het echt zo is als in Amerika gezegd word, maar laten we eerst maar even wachten tot hij hier verkrijgbaar is…
    Apple zou Apple niet zijn als dit netjes word opgelost…
    Niet zo moeilijk doen, gewoon even afwachten, het is maar een telefoon…

  51. @Lars: Denk niet dat ze dat heel snel gaan doen. Dat zou zo’n enorm gezichtsverlies zijn en zo veel rechtszaken teweeg brengen dat zelfs Apple het dun door de broek loopt. Misschien is het eersvolgende teken niet het aantrekken van antenne engineers (zoals een week terug) maar een hele lading advocaten.

  52. In mijn vriendenkring hebben 6 personen nu een iPhone 4 en echtwaar geen èèn met een probleem. Ik ga her zeker ook kopen.

  53. HAHA helemaal mee eens.@sasf:

  54. Het kan aan mij liggen, maar ik neem aan dat Apple toch een lange testperiode doorlopen heeft met een prototype van dit toestel.

    Je mag toch aannemen dat deze problemen zich daar ook hebben voorgedaan ???

  55. Origineel geplaatst door jonas smets
    Wat mij zo verbaasd is dat er blijkbaar mensen zijn die er geen last van hebben? @Donstil Als jij de befaamde “Grip of Doom” nabootst dan valt je verbinding ook niet weg?Zou het iets te maken kunnen hebben met zweethanden? Vocht geleid beter waardoor het probleem harder optreed dan met droge handen?

    Klopt wanneer je hem vast gaat houden met vochtige handen (moet niet veel zijn) is het probleem reproduceerbaar. Als mijn handen kurkdroog zijn heb ik het probleem bijna niet, vanaf ik wat zweet is de fun over. En je moet echt niet speciaal de “death grip” doen om het te reproduceren, gewoon in je linkerhand houden en zorgen dat je iphone in je hand ligt is voldoende.

    Mensen die zeggen dat ze nooit hun iPhone in de verkeerde houding houden moeten wel Linkshandig zijn (en de iPhone in hun rechterhand houden wanneer ze browsen …) Ik typ met mijn rechterhand of klik op applicaties met mijn rechterhand en hou de iPhone normaal in mijn linker hand.

    Mensen die het probleem niet kunnen reproduceren:
    – Houden de iPhone hoog genoeg in hun linkerhand
    – Hebben kleine handen
    – Hebben droge handen

    Heb al 2 mensen die beweerden het probleem niet te hebben depressief gemaakt door het te reproduceren.
    Sinds ik mijn replacement iPhone 4 heb heb ik nu ook dead pixels bij zwarte achtergrond (kan niet tellen hoeveel, ga dit met microscoop doen in het lab)

  56. @Iedereen.
    Ik zal vanavond even proberen een filmpje te maken.

    Ik verlies trouwens wel dekking (dat heb je altijd lijkt me) maar ga vrijwel nooit onder de 2 streepjes.

  57. Origineel geplaatst door Dion
    Op ongeveer 1:49 zie je volgens mij een witte iPhone 4… ???

    No kidding ! Een witte iPhone ?!?!

  58. @Gonny van der Zwaag: Gonny, kan je het probleem ook niet reproduceren als je bijvoorbeeld maar 4 streepjes ontvangst hebt? Ik snap dat in Amsterdam de dekking over het algemeen prima is (maar misschien niet de uiteindelijke verbinding).

    Is er een plek in het kantoor waar je bijvoorbeeld vier streepjes hebt en daar de antenne kan verbinden met één vinger (dus geen ‘deathgrip’ want dat levert bij elke telefoon signaalverlies op). Zou mooi zijn als er wat praktijktestjes gedaan kunnen worden. Ik neem aan dat jullie al uitgebreid aan het testen zijn geslagen?

  59. Origineel geplaatst door Donstil
    @Iedereen.Ik zal vanavond even proberen een filmpje te maken.Ik verlies trouwens wel dekking (dat heb je altijd lijkt me) maar ga vrijwel nooit onder de 2 streepjes.

    Het meest interssante is om te zien of je al signaal verliest door je vinger op de antennes te leggen. Dat komt dan niet door het vasthouden van de telefoon (=signaal verlies bij elke telefoon) maar door kortsluiting van de antennes.

  60. Origineel geplaatst door PhilipG
    Heb al 2 mensen die beweerden het probleem niet te hebben depressief gemaakt door het te reproduceren.

    Daar ben ik dus bang voor dat mensen niet begrijpen hoe ze het probleem kunnen reproduceren. Op zich top natuurlijk dat mensen er geen last van hebben als ze de telefoon op een voor hun natuurlijke manier vasthouden. Maar als ik de telefoon normaal vasthoudt bedek ik wel degelijk de onderkant van de linkerzijde met de muis van mijn hand. Ik ben dus wel degelijk bang dat ik er last van zal hebben. Het kan toch niet zo zijn dat de telefoon alleen werkt als je een optimaal signaal hebt van T-Mobile (dat is wat veel gevraagd voor deze en eigenlijk alle providers).

  61. Ik gebruik de iPhone 4 sinds de lancering. Dit is een opgeblazen verhaal.

    1. Heb je 100% bereik, niks aan de hand.
    2. Heb je slecht bereik, kan het voorkomen, maar alleen:

    Als je vochtige handen hebt, en je je hand strak om de hele iPhone heen houdt… WIE DOET DAT NOU!? ….

    Als je je iPhone gewoon vast houdt als ieder ander normaal mens heb je nergens last van.

  62. We hebben een paar tips binnengekregen om toch vooral naar het Anandtech-artikel te verwijzen.

    … maar dat staat al vanaf het begin in het artikel!

  63. Origineel geplaatst door iScallie
    Toch vreemd dat het als een uniformeel probleem wordt neergezet door Apple voor alle modellen. Beide toestellen draaien op gelijke firmware. Twee unit-swaps gehad en “probleem” blijft bij 3GS

    Dat is dus de klassieke “denial”.
    Het noemen van allerlei feitjes, halve waarheden of irrelevantia (nee, met de 3GS kan je ook niet onderwater bellen maar dat wil nog niet zeggen dat de antenne van de 4 goed is)
    Dat is het werk van Spindoctors die altijd de gemakkelijkste uitweg zoeken.
    Men wil de ellende over de tijd uitsmeren maar krijgt zwaar teleurgestelde klanten terug (“meneer, ga me niet vertellen dat mijn afgebroken gesprekken verholpen of acceptabeler worden door minder streepjes te geven – laat staan dat uw overige toestellen nog slechter waren, want dat waren ze niet”)
    Het maakt het alleen maar erger. Laat ze nou maar voor de dag komen met die streepjes-update (hoe moeilijk kan dat zijn) of hebben ze zelf ook door dat dat alleen maar een lapmiddel is om iedereen in  te sussen ?
    Het is allemaal ietwat beschamend.

  64. Origineel geplaatst door Carel
    We praten over een toestel + abonnement combi waar een prijskaartje van 1500 tot 2000 euro aan hangt (bij een 2 jarig abonnement) Voorwaar geen misselijk bedrag.

    waar haal je dat soort idiote prijzen vandaan?
    800 tot 1200 euro is realistischer voor normale mensen.

    En voor de diehard inderdaad max 2600 euro over 2 jaar,
    maar die leven dan ook met een foon aan hun oor!
    (en kunnen ook beter een 1 jarig abo afsluiten, zijn ze voor 1600 piek klaar)

  65. Ik heb er in Den Bosch ‘last’ van maar in Amsterdam niet. Ik wil het wel filmen en op YouTube zetten voor de non believers?

  66. Origineel geplaatst door Bammel
    Als je vochtige handen hebt, en je je hand strak om de hele iPhone heen houdt… WIE DOET DAT NOU!? ….
    Als je je iPhone gewoon vast houdt als ieder ander normaal mens heb je nergens last van.

    Dat klopt dus niet! Je kan het probleem al hebben door één vinger of sleutel op de verkeerde plek te houden. Je hoeft de telefoon dus niet strak in je hand vast te houden. Zie deze voorbeelden:

    http://www.youtube.com/watch?v=zvH-i7rKPJc&NR=1&feature=fvwp
    En een perfect voorbeeld hier:
    http://www.youtube.com/watch?v=tNmXrVNeGzs

  67. dit lijkt een beetje op de “iPhone ontploft” van 2010.. is dat uit ofzo? en gaat het nu om antenne problemen, er zijn sommige die er last van hebben, en willen zoveel aandacht dat het lijkt alsof iedereen het heeft, laat het even overwaaien, kijk over een maand (hoop dat ie dan wel uit is) hoe het hier is.

    en hou op met die goedkope reacties als geef een bumpercase.. koop aub een samsung.. leuke studente telefoons

  68. Origineel geplaatst door Iken
    Ik heb er in Den Bosch ‘last’ van maar in Amsterdam niet. Ik wil het wel filmen en op YouTube zetten voor de non believers?

    Lijkt me handig! Ik word aan de ene kant dood moe van het hele gedoe maar aan de andere kant wil ik wel weten wat het probleem nu is. Daar komen we alleen achter als mensen die hem al hebben actief testjes doen in verschillende gebieden. Ik gok namelijk dat Amsterdam zo’n sterke dekking heeft dat de iPhone nog steeds 5 streepjes aangeeft. Den Bosch heeft misschien een minder sterke dekking en daar heb je dan mogelijk wel last.

  69. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door AeronIk word eerlijk gezegd een beetje moe van deze berichten. Iederen keer hetzelfde en ook steeds weer dezelfde reacties…Same here… (zie eerste regel). Vandaar dat ik meerdere items heb samengevoegd. Maar we kunnen ook niet een paar weken radiostilte afkondigen, want die software-update laat nog wel even op zich wachten.

    Jullie zijn het zat omdat jullie appleheads zijn…
    iPhone 4 is gewoon geen degelijk product van Apple. Ik noem een death grip, een proximity sensor die raar doet.

  70. @Daejji:
    Ik denk dat die geen problemen hebben zich bevinden zich in een gebied waar er voldoende signaalsterkte is zodat het verlies van 20Db, dat bij het aanraken van de dead spot voorkomt, niet echt merkbaar is.

    Ik zou wel eens een test willen zien waarbij 2 iPhones naast elkaar worden gelegd en waarbij op de ene het probleem voorkomt en op de andere niet.
    Denk niet dat zo’n video bestaat.

  71. iPhone 4 + Vodafone: Heb nergens last van hier in omgeving Eindhoven. De telefoon vasthoudend lopen de streepjes soms naar 0 terug, maar heb dan nog gewoon verbinding! Data transfer tests leveren dan ook gewoon dezelfde resultaten (vast / niet vast in de hand).

    Ik denk dat het gewoon weer een storm in een glas water is.

  72. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Bas — Ik heb het probleem ook niet. Zoals al eerder aangegeven: het is niet dat iedereen hier last van heeft.

    Proficiat !
    Maar heb je het ooit bij lage signaalsterktes geprobeerd..? Zo niet, dan valt niet uit te sluiten dat het WEL een alg. probleem is.

  73. Er wordt alleen maar gesproken over slechte ontvangst.

    Maar het lijkt mij dat je de zelfde antenne gebruikt met zenden dus moet de z.g.n.d. grip of death toch makkelijk te meten zijn met een RF meter als het zendvermogen evenredig afneemt bij een bepaalde grip?

    En wat belangrijker is als dit zo is hoeveel vermogen in db dit omlaag gaat, zitten vast wel een paar techneuten of zendamateurs hier die dit zouden moeten kunnen meten. Dan wordt meteen iets een stuk duidelijker dunkt mij.

  74. Over het algemeen reacties als; “Wat als? Zou wel eens kunnen.. Misschien gebeurt het dat.. ” Terwijl mensen die de iPhone 4 al hebben weinig tot geen problemen aangeven. Guilty till proven innocent? Of hoort dat toch andersom te zijn? Niet krijsen voor je geslagen bent.
    En dan dat gezeur over de prijs! Vind je m te duur, dan koop je m niet! Ik kocht twee jaar geleden een Samsung voor €649, tuurlijk was ie goedkoper met abonnement maar dat is de iPhone ook! Bovendien had die telefoon een slechte gesprekskwaliteit. Alle telefoons daarvoor gingen steevast kapot voordat mijn abo verlopen was.. Dus als we dan over telefoons gaan zeuren, doe dat dan ook over alle voorlopers waar mensen niet tevreden over waren.

  75. Origineel geplaatst door heijdemann
    Er wordt alleen maar gesproken over slechte ontvangst.Maar het lijkt mij dat je de zelfde antenne gebruikt met zenden dus moet de z.g.n.d. grip of death toch makkelijk te meten zijn met een RF meter als het zendvermogen evenredig afneemt bij een bepaalde grip?En wat belangrijker is als dit zo is hoeveel vermogen in db dit omlaag gaat, zitten vast wel een paar techneuten of zendamateurs hier die dit zouden moeten kunnen meten. Dan wordt meteen iets een stuk duidelijker dunkt mij.

    Wat heeft dat (afgezien van de complexiteit) voor meerwaarde ?
    Een lost call is een lost call.
    Als je niet kan ontvangen heeft zenden ook geen functie.

    @Adb
    De verwachtingsniveau bij een Jaguar ligt nu eenmaal hoger dan bij een Seat.
    Als je jezelf zo hard op de borst slaat als Apple, roep je nogal hilarische reacties over jezelf af als het ding niet goed werkt.

  76. Gizmodo is een club die ik niet serieus neem en van wraakgevoelens verdenk.

    Wegvallende streepjes of zwakker signaal; het interesseert mij geen bal.

    Wat mij WEL interesseert is dat ik geen enkel bericht heb gelezen over wegvallende / onderbroken gesprekken en/of wegvallende dataverbindingen.

    En dat is heugelijk want dat is het enige wat er feitelijk toe doet. De rest is geleuter voor ramptoeristen.

    Ik kan niet wachten op een nieuwe iPhone G4, dus laat de zeurkousen, bashers, angsthazen en andere paniekzaaiers fijn afhaken, dan ben ik lekker sneller aan de beurt.

  77. Prima werk om dit toch weer te melden Iphoneclub. Ik hoop ook nog steeds dat het inderdaad meevalt, al betwijfel ik het, maar een mens mag hopen toch 😉

    Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Wat mij WEL interesseert is dat ik geen enkel bericht heb gelezen over wegvallende / onderbroken gesprekken en/of wegvallende dataverbindingen.

    Een nog tragere 3G verbinding is ook niet iets waar ik op zit te wachten… ook al wordt de verbinding behouden

  78. Origineel geplaatst door XQlusive
    Prima werk om dit toch weer te melden Iphoneclub. Ik hoop ook nog steeds dat het inderdaad meevalt, al betwijfel ik het, maar een mens mag hopen toch Origineel geplaatst door Wessel MeijerWat mij WEL interesseert is dat ik geen enkel bericht heb gelezen over wegvallende / onderbroken gesprekken en/of wegvallende dataverbindingen.Een nog tragere 3G verbinding is ook niet iets waar ik op zit te wachten… ook al wordt de verbinding behouden

    Ja maar de vraag is of dat ook zo is want daar heb ik helemaal niets over kunnen lezen.

    Ik neem aan dat iPhoneClub inmiddels wel in het bezit is van een iPhone G4 en het moet toch niet zo moeilijk zijn om te testen of het vasthouden van de antenne ook daadwerkelijk invloed heeft op de kwaliteit van de telefoon- en dataverbinding?

    Krijg het gevoel dat er velen als kippen zonder koppen door elkaar heen aan het kakelen zijn maar er weinig systematisch wordt bekeken of visuele verschijnselen ook werkelijk samenvallen operationele kwaliteiten.

    Ik vind het dan ook heel raar dat (ook iPhoneClub) het over antenneproblemen heeft. Zijn er dan problemen met de ontvangst? Volgens mij niet, ik lees er niets over, nergens. Volgens mij zijn er slechts meldingen van visueel vastgestelde lagere waardes die ontvangstindicator aangeeft.

    Nogmaals: hoe zit het met de gespreks- en dataverbindingskwaliteit? Want DAT is het enige dat er toe doet.

  79. @Wessel Meijer
    Google jezelf eens wakker met “iPhone 4 lost calls” oid

  80. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Wat mij WEL interesseert is dat ik geen enkel bericht heb gelezen over wegvallende / onderbroken gesprekken en/of wegvallende dataverbindingen.

    Dan zou ik even googelen of op YouTube gaan kijken. Daar zijn zat voorbeelden te vinden van gesprekken die WEL wegvallen of dat het laden van een webpagina compleet stopt. Er is zelfs gebruik gemaakt van een geluidsversterker (je weet wel, de piepjes die een telefoon maakt en bijvoorbeeld wel eens storing geeft op een radio of gewone telefoon). Dan hoor je dus dat de transmissie van data compleet stop als je de vinger op de ‘zere plek’ ligt.

    Zie hier http://www.youtube.com/watch?v=Wzn8QhrYIvI

    Ik weet niet wat jij daarvan vindt maar mij lijkt het ernstig (vooral luisteren naar het filmpje).

  81. Origineel geplaatst door Floris Drooglever
    @Wessel Meijer Google jezelf eens wakker met “iPhone 4 lost calls” oid

    Ik zit niet te wachten op paniekverhalen van anonieme bloggers. Dan bestaan UFO’s ook, en Sinterklaas, en de kerstman ook, zitten allemaal nog in een complot ook. Nee dankje.

    Ik stel mijn vraag aan iPhoneClub (bij deze) of aan een ander gerenommeerd instituut

  82. Origineel geplaatst door Floris Drooglever
    Robbi

    De eerste hit als je zoekt op “iPhone 4 lost calls”

    engadget

    Well in our testing, we had far, far fewer dropped calls than we experienced on our 3GS. Let’s just say that again: yes, the iPhone 4 does seem to alleviate the dropped call issue.

    LOL

  83. @WvB22:

    Ik heb het filmpje bekeken. Ik denk dat de antenne te snel switcht als gevolg van de elektrische geleiding van de huid. Dat kan volgens mij softwarematig afgesteld worden, met een update dus.

    Ik heb het al meer dan 10 keer gezegd: ALS dit een hardware (design) fout is dan had dat er bij HET EERSTE telefoongesprek met het prototype meteen uitgekomen.

    Talloze (praktijk)tests met divers prototypes en dan zou dit niet opgemerkt worden? Ik acht het zeer onwaarschijnlijk.

    Een “last minute” fabricage-fout kan ook, maar dan is Foxxcon de pineut. Verwacht ik echter ook niet.

    Ik wacht even de software update af hoor, en dan is alles voor de bakker; ik geef dat 90% kans.

  84. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Origineel geplaatst door Floris Drooglever@Wessel Meijer Google jezelf eens wakker met “iPhone 4 lost calls” oidIk zit niet te wachten op paniekverhalen van anonieme bloggers. Dan bestaan UFO’s ook, en Sinterklaas, en de kerstman ook, zitten allemaal nog in een complot ook. Nee dankje.Ik stel mijn vraag aan iPhoneClub (bij deze) of aan een ander gerenommeerd instituut

    Aan jou maar ook aan alle andere posters die het ontkennen. Het zijn geen anonime bloggers. het zijn ook sites als deze die het melden. Van heel hard roepen dat het niet waar is gaat het probleem niet weg. Ik heb een witte 3G en GS zonder scheurtjes dus dat is ook alle maal niet waar natuurlijk. ook niet alle schermen hebben gele vlekken. Misschien is de montage van de antenne in sommige gevallen niet helemaal ok. et is allemaal mogelijk. Het zal mij niet weerhouden een 4 te kopen.

  85. @Wessel Meijer: Het probleem is dat er een soort van kortsluiting ontstaat tussen de antenne van de WiFi, Bluetooth, GPS en de telefoonantenne. Ik zie niet in hoe dat met een software update op te lossen is. De antenne zit nl. aan de buitenkant. Kortsluiting is dus bijna niet te voorkomen.

  86. Inderdaad een beetje om moe van te worden deze berichten. Mensen doen het probleem erger lijken dan het is.

    Zelf geen last van ontvangstproblemen (vodafone) i.c.m. een iPhone 4. Ja als ik als een mongool mijn hand om het toestel druk dan treedt er inderdaad signaalverlies op van zo’n 1 of 2 streepjes. In een gebied met slechte dekking kan het zijn dat dit tot meer verlies leidt.

    Iedereen kan gewoon normaal zijn telefoon vast houden. Om het probleem te repliceren gaan ze hoge druk op het toestel uitoefenen! Net of iemand met zoveel kracht zijn toestel vast houd.. dat zou zelfs Sylvester Stallone nog niet doen.

  87. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Ik heb het al meer dan 10 keer gezegd: ALS dit een hardware (design) fout is dan had dat er bij HET EERSTE telefoongesprek met het prototype meteen uitgekomen.

    Dat is dus grappig: de tests hebben ze gedaan in een case van de 3GS om het nieuwe model geheim te houden.

    Maar je hebt gelijk. Waarom wordt er niet gewoon een speed test gedaan op het moment dat de telefoon los op tafel ligt én op het moment dat de antennes kortsluiting maken. Dan zou het snel duidelijk zijn denk ik…
    Al is zo’n signaal misschien inderdaad softwarematig wel te negeren… ik betwijfel het echter.

  88. Ik denk niet echt dat jij dit probleem begrijpt.
    Het is een hardware fout. Software kan niks veranderen aan de signaalsterkte. De software update verandert niks alleen de weergave van de balkjes. Het signaal zal dus even hard kelderen als voor de software update. Apple erkent dit ook min of meer in hun brief

    Origineel geplaatst door Aeron
    En weer gaan we met z’n allen conclusies trekken alvorens er een softwareupdate gereleased is. Als dit niet werkt zien we wel weer.
    Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van deze berichten. Iederen keer hetzelfde en ook steeds weer dezelfde reacties… Er is een probleem met de ontvangst, bij veel mensen wel, bij heel veel mensen ook niet.
    Apple brengt een softwarefix uit, misschien helpt het, misschien niet.
    Ik snap best dat het natuurlijk een kwalijke kwestie is als dit niet word opgelost, maar iedere keer berichten hierover plaatsen word nu vervelend.
    Zo, dat wilde ik even kwijt, kom maar op met de reacties!

  89. Origineel geplaatst door WvB22
    @Wessel Meijer: Het probleem is dat er een soort van kortsluiting ontstaat tussen de antenne van de WiFi, Bluetooth, GPS en de telefoonantenne. Ik zie niet in hoe dat met een software update op te lossen is. De antenne zit nl. aan de buitenkant. Kortsluiting is dus bijna niet te voorkomen.

    Kortsluiting is een relatief begrip; maar er wordt kennelijk een geleidende verbinding (weerstand) gemaakt tussen de antennes met de vinger; dat kan om zeer kleine stroompjes gaan die de (te gevoelig afgestelde) antenne, of beter gezegd de aansturende software in de war stuurt door al bij de minste of geringste verandering te gaan zoeken naar een andere frequentie.

    Kijk, het KAN een hardware (design/productie)fout zijn, het KAN. Maar ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat dat met talloze (bel)tests met meerdere prototypes niet meteen gemerkt zou zijn.

    Een (software)fout die er later ingeslopen is lijkt me veel waarschijnlijker.

    Ik wacht rustig en met alle vertrouwen af.

  90. Ik begrijp nog altijd niet dat Apple zo’n duur apparaat kan uitbrengen dat niet volledig getest is. Tuurlijk hebben ze dingen getest, maar mochten ze alles getest hebben dan zou dit niet gebeuren.

    Een product dat zoveel commotie met zich meebrengt, zo populair is en in vergelijking zo duur, mag niet zo’n mankementen hebben.

  91. @Wessel
    Je SW theorie klopt maar voor ‘n miniem deel.
    Het schakelen naar een andere ontvangstfrequentie kan je idd. tweaken.
    In die zin hebben minder streepjes wellicht zin.
    Maar geen signaal is gewoon GEEN signaal. Ook voor Wifi.
    Er zijn zat filmpjes die dat aantonen (je gerenommeerde instituut heb je daar helaas niet voor nodig => Google/Youtube)
    We kunnen Steve alleen veel wijsheid toewensen !
    (en dat gaat verder dan het weggeven van ‘n bumper)

  92. @Wessel Meijer: Ik kan me tot op zekere hoogte wel vinden in je verhaal over een te gevoelig afgestelde antenne. Maar wat als r een heel klein druppeltje water (bv regen) op de antenne komt: enorm lage weerstand… dan wordt de filter dus al erg ruim, met als gevolg dat er misschien weer teveel genegeerd wordt.
    Ik denk echter ook dat het een combinatie is van een design-fout en het fout afstellen: dit had Apple kunnen/moeten verwachten toen ze gebruik gingen maken van een externe antenne.
    Die beltests zijn, zoals ik al aangaf, misschien ook niet helemaal goed uitgevoerd; wat voor de problemen heeft gezorgd.
    Ik wacht ook af, maar niet met alle vertrouwen.

  93. Mooi! Als iedereen die twijfel heeft gewoon eens een paar maanden wacht tot dat deze K… telefoon is opgelost, dan kan ik zonder al te veel ellende mijn iPhone 4 gewoon kopen. Dan laat ik wel weten of het echt zo’n K… apparaat is als iedereen schrijft! Mijn advies aan een ieder die twijfel heeft is dus: laat je van de wachtlijst halen, als je daar al op staat en laat de mega-blunder van een aankoop aan de sukkels over als ik. Is voor jullie extra lekker genieten als inderdaad blijkt dat jullie gelijk hadden en jullie er niet in zijn gestonken. Grt Deetsj.

  94. @Wessel Meijer: Laten we hopen dat het met een software update te fixen is. Want het blijft een schoonheid van een telefoon en ik wil hem graag halen. Ik ben echt wel een iPhone fan maar ik wil wel kritisch blijven.

    Als het echt een antenne issue is dan heb ik er helaas niet echt veel vertrouwen in. Al voor de iPhone gelanceerd werd kwam de iPhoneclub met een bericht dat dit design problemen kon geven met de antenne (vertaald bericht hier)

  95. Er zijn inmiddels 1,5+ miljoen iPhone G4 verkocht. Als de problemen zo groot zouden zijn dan zouden de aantallen klachten ook in de 100-duizenden zo niet miljoenen lopen.

    Volgens mij is dat niet het geval. Ik denk dat het een afstellingsprobleem is en ik wacht het rustig af.

  96. @Deetsj
    Onzin.
    Met de gratis teruggave-regeling wordt het hooguit drukker bij de retourbalie.
    Dus haal daar je refurb (lijkt me wel een fijne selectie )

  97. Ik heb het in een andere reactie op een ander artikel al gezegd en meer mensen -zoals Wessel- zien in dat het met software op te lossen is
    Ik sluit me volledig aan bij de theorie van Wessel.

  98. Origineel geplaatst door Génicus
    en meer mensen -zoals Wessel- zien in dat het met software op te lossen is

    Ik zou dan snel gaan solliciteren bij Apple want kennelijk heb jij de oplossing. Apple geeft namelijk zelf aan dat de update alleen het onjuist weergeven van de balkjes gaat oplossen, niet het signaal verlies zelf.

  99. @Genicus..is het dan niet meer dat je eigenlijk hoopt dat het iets met software is tegen beter weten in?
    Ik hoop het ook hoor en ik lees nu ook zoveel verschillende verhalen…het irritantste is dat Apple niet wat opener is en mee wil kijken of weet ik het..maar ze houden hun kaken aardig op elkaar. En dollen wat en ontkennen hier en daar wat…maar echt meedenken en meekijken doen ze niet..jammer.

    Zit wel die klotefilmpjes te kijken waar ze over mindblowing en wooww dit en dat zitten te roepen over hun eigen telefoontje, maar nu hoor je ze amper..heel jammer.

  100. De iPhone 3GS heeft hetzelfde probleem, RECHTS onderin. Dat had ik al gelezen, maar heb het ook getest.

    Als je de iPone 3GS in de palm van je hand legt en RECHTS onderin de iPhone goed bedekt gaan ook langzaam alle streepjes weg. Zodra je hem weer ‘normaal’ vasthoudt komen de streepjes weer terug.

    Dus het maakt volgens mij niet echt uit welke iPhone je hebt en andere toestellen hebben die verborgen plek misschien ook wel 🙁

  101. zie om een lang verhaal kort te maken

    apple kan niet toegeven dat er een probleem kan zijn dan geven ze immers toe dat er iets niet juist zit met dat toestel
    en moeten ze al die verkochte exemplaren terug nemen om te maken plus komen er de nodige rechtzaken die ze gaan verliezen immers ze hebben toegegeven dat er iets niet juist is en de consument heeft recht op een goed werkend product

  102. Origineel geplaatst door marianne
    Dus het maakt volgens mij niet echt uit welke iPhone je hebt en andere toestellen hebben die verborgen plek misschien ook wel

    Dan zou je verwachten dat de iP4 dat NIET of minder heeft o.g.v. de “meest succesvolle introductie ooit”.
    Nou, nakko – dropped calls !!
    (trouwens: moet ik als Toyota X eigenaar blijer worden als Toyota Y het evenmin blijkt te doen ?)

  103. ben ik nu de enige die zich afvraagt of het probleem ook zou kunnen bestaan op eerder iPhones?

    kan erica niet even dr appje draaien op een eerste generatie iPhone, een iPhone 3G en een iPhone 3Gs, het liefst allemaal onder dezelde omstandigheden (zelfde netwerk en batterijspanning)
    Dan hebben we tenminste bewijs dat het echt aan de iPhone 4 ligt.

    ik hoop en geloof ook niet dat Apple zo’n fout zou maken/ toegeven. Maar Toyota, u weet wel, het beste automerk ter wereld (zegt men), moet ook duizenden auto’s terug roepen. Dus… het zou kunnen.

  104. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door BammelAls je vochtige handen hebt, en je je hand strak om de hele iPhone heen houdt… WIE DOET DAT NOU!? …. Als je je iPhone gewoon vast houdt als ieder ander normaal mens heb je nergens last van.Dat klopt dus niet! Je kan het probleem al hebben door één vinger of sleutel op de verkeerde plek te houden. Je hoeft de telefoon dus niet strak in je hand vast te houden. Zie deze voorbeelden:http://www.youtube.com/watch?v=zvH-i7rKPJc&NR=1&feature=fvwp En een perfect voorbeeld hier: http://www.youtube.com/watch?v=tNmXrVNeGzs

    Loop eens buiten met een Jeans/Spijkerbroek in 30C je zal snel zien dat je geen 3G of zelfs geen verbinding meer hebt met de buitenwereld.

    Heb vandaag weer een gloednieuwe iPhone 4 binnen en meteen getest exact hetzelfde.

    Zal binnenkort een filmpje maken, vanaf volgende week gaan we verder met de iPhone roll out in ons bedrijf, hebben al 100 users met 3GS vanaf nu krijgt iedereen iPhone 4 dus zal er nog genoeg voor mijn neus zien langsgaan.

  105. En als je nu bijvoorbeeld de randen van de Iphone 4 zou gaan spuiten met b.v. transparate (niet geleidende) autolak o.i.d. om “kortsluiting” te voorkomen tussen mens en metaal, zou dat een oplossing kunnen zijn?

  106. nou ik zet gewoon mijn telefoon midden in mijn 2 handen en typ dan gewoon met mn 2 duimen is tog gewoon het beste. met 2 duimen makkelijk ook nog

  107. @WvB22: Ware het niet dat een antenne helemaal niets aan het signaal doet. Een antenne vangt alleen maar elektromagnetische straling op. Het is de elektronica bestaande uit hardware EN software wat erachter zit die er voor zorgen dat het signaal betekenis krijgt. Een antenne alleen maakt nog geen telefoon 😉 Het probleem is dat men (de mensen die hier reageren e.d.) geen verstand van zaken heeft en maar dingen loopt te brullen. De feiten zijn niet zo simpel waardoor je ook niet direct de antenne als boosdoener aan kunt wijzen. Tot dusver is alleen Anandtech bezig geweest om signaalsterkte daadwerkelijk te testen, de rest is alleen maar streepjes aan het vergelijken. Sja en daar zit het probleem net als de vorige keer: het aantal streepjes wat men ziet klopt niet. Dat wil zeggen dat het aantal niet overeenkomt met de signaalsterkte. Bij sommigen staan er teveel streepjes en bij anderen weer te weinig. In geval van teveel streepjes denkt men dat het signaal goed is terwijl in werkelijkheid het signaal aan een zijden draadje hangt. Als je op dat moment dan je telefoon pakt scherm je de antenne af. Normaliter is dat geen probleem maar bij slecht ontvangst knalt de hele verbinding er gewoon uit. De weergave van het aantal streepjes is iets wat ze aan de hand van een berekening bepalen. Een feit in die berekening betekent een onjuiste weergave. Zo’n software update zorgt er dan voor dat de juiste berekening erin gestopt wordt zodat ook weer het juiste aantal streepjes worden weergegeven.

    Is het probleem een typisch iPhone 4 probleem? Absoluut niet, Apple heeft met de 3G namelijk exact dezelfde “ontvangstproblemen” gehad die ze ook middels een software update hebben opgelost waarna je niemand er meer over hoorde. Het probleem destijds was dat er te weinig streepjes werden weergegeven volgens velen wat Apple heeft doen besluiten om meer weer te geven. Dat lijkt ze nu in de buik te bijten.

    Overigens is een antenne altijd een probleem omdat het ding nooit optimaal kan en zal functioneren. Afscherming is altijd een risico net als diverse andere zaken die bijv. het signaal kunnen storen. Vroeger kon je de gevoeligheid voor bijv. ruis nog reguleren met een potmetertje. Tegenwoordig is de elektronica te klein voor potmetertjes en wordt alles in chips gestopt (het SoC: System on Chip principe waar o.a. de iPhone gebruik van maakt is daar een goed voorbeeld van). De aansturing en regeling van de hardware wordt tegenwoordig dan ook niet meer hardwarematig gedaan maar via software. Het is dan ook goed denkbaar dat Apple middels een software update het e.e.a. kan tweaken wat betreft de aansturing en gevoeligheid in de umts chip die ze gebruiken.

    Het is dus grote flauwekul om de antenne als schuldige aan te wijzen. Er zijn teveel anderen variabelen die een veel grotere rol spelen waardoor het veel waarschijnlijker is dat daar zich de fout bevindt. Zeker gezien het verleden wat streepjesweergave betreft bij o.a. de iPhone maar ook diverse andere fabrikanten (zoals Nokia die altijd 1 of 2 streepjes teveel aangeeft). Dit wil echter niet zeggen dat de antenne volledig uitgesloten wordt als zijnde de oorzaak. Het kan maar er kan nog zoveel meer 😉

  108. Dat gezeur over die “blokjes” die de signaalsterkte aangeven…..

    Wat iedereen weten wil is of je “altijd” met het toestel kan bellen? Is het antwoord op deze vraag ja, dan heeft Apple gelijk en is een software update genoeg voor de nauwkeurigheid van de blokjes die de signaalsterkte aangeven.

  109. @Ppl
    Wat een interessant-doenerij.
    Geen signaal (omdat de antenne capacitief ontregeld wordt) is gewoon GEEN signaal. Ook voor Wifi. Dus naast de antenne kan er van alles misgaan maar zonder goede antenne functioneert het überhaupt nooit. En wie de constructie zodanig maakt dat je 2 antennes kan shunten met een paperclip of vinger (op de plek waar 80% van de mensen hem vasthoudt) is gewoon een nitwit op RF-gebied.
    “Nobody has ever done it before.”
    Guess why…

  110. @Dirk:
    Dat gaat niet hechten op de metaalrand…

  111. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Wat mij WEL interesseert is dat ik geen enkel bericht heb gelezen over wegvallende / onderbroken gesprekken en/of wegvallende dataverbindingen.

    Nou beste Wessel, dan mag ik wel zeggen dat je daar dan ook niet bepaald je best voor gedaan hebt, die zijn er namelijk meer dan zat.

  112. Gaan we toch gewoon weer terug naar de koelkast telefoons met een lekkere dikke laag plastic 🙂
    We vragen (KOPEN) zelf dunnere telefoons waarin alles tegen elkaar zit gepropt, omdat we dat zo mooi vinden. Logisch dat je lichaam dan meer invloed gaat uitoefenen op al die elektronica. Wat een gezeur, net alsof je de telefoon niet kunt gebruiken. Waarom hoor je dan niet dat ze ze massaal terugsturen naar Apple, want dat mag in Amerika binnen 30 dagen. Allemaal gezever dus, het lijkt de nabeschouwing van het voetbal wel 🙂 🙂

  113. @Gonny van der Zwaag:

    baat het feit dat de kans groot is dat dit probleem zich zelf niet gaat oplossen en Apple er ook niet naar om kijkt jou dan geen zorgen ??

  114. @ marianne
    Niemand heeft ooit om iets gevraagd dat dunner is dan de 3GS. Veel telefoons die de antenne intern hebben zijn nog dunner dan de 4 en werken prima. Deze komen van fabrikanten die hun spullen uittesten en minder tijd spenderen aan borstklopperij.
    Terechte kritiek op een ontwerpfout is geen “gezever”.
    Wees niet bang, probleem-exemplaren ad $900 worden echt wel geretourneerd hoor.
    Bij welke kritiekloze types zouden ze terechtkomen..?

  115. Origineel geplaatst door Floris Drooglever
    @ marianne Niemand heeft ooit om iets gevraagd dat dunner is dan de 3GS. Veel telefoons die de antenne intern hebben zijn nog dunner dan de 4 en werken prima. Deze komen van fabrikanten die hun spullen uittesten en minder tijd spenderen aan borstklopperij. Terechte kritiek op een ontwerpfout is geen “gezever”. Wees niet bang, probleem-exemplaren ad $900 worden echt wel geretourneerd hoor. Bij welke kritiekloze types zouden ze terechtkomen..?

    Alleen probleem-exemplaren… Maar het betreft lijkt mij alle iPhone’s 4 (en 3GS rechtonderin). Dus worden er veel van die 1.7 miljoen die al verkocht zijn geretourneerd. Dus dan zouden we wel veel meer van mensen horen die de iPhone 4 retourneren, het probleem is echt niet zo groot als het lijkt. En andere telefoons heb je denk ik niet uitgeprobeerd. Ik heb nog een HTC touch en die heeft hetzelfde probleem als je hem stevig omarmd 🙂 🙂

  116. @ppl: Alleen bewijst het verhaal van jou dat je er net zo weinig verstand van hebt als mij en de meesten hier. De helft van je verhaal klopt namelijk niet. De antenne is wel degelijk het probleem en staat eigenlijk los van het hele ‘streepjes’ probleem. De tientallen filmpjes die gebruikers laten zien zijn wat mij betreft heel duidelijk. Als de antennes verbonden worden treedt er direct signaal verlies op. Ook als je maar één vinger op de antenne legt en deze verbindt. En dat is wel degelijk een uniek probleem van de iPhone 4. Dat krijg je bij geen enkele andere telefoon voor elkaar. Geen enkele andere telefoon heeft namelijk de antenne aan de buitenzijde geplaatst. Een Deense professor die gespecialiseerd is in antennes voorspelde al vóór de lancering dat hij problemen verwachtte door het aanraken en verbinden van antennes door de huid.

    De enige hoop die ik heb is dat ze zulke slimme software kunnen maken dat het antenne systeem het verbinden (weerstand maken eigenlijk) herkent en op de één of andere manier het signaal kan compenseren. Ik geloof er niet in maar ik ik hoop dat ik mis zit. Apple gaf zelf al aan dat ze alleen het probleem met de verkeerde weergave van de streepjes oplossen, niet het probleem van de antenne zelf.

  117. @Macbook Jan:

    Maar het is ook normaal om je handen niet op je airbag te plaatsen. De manier van telefoon vasthouden is dat echter wel, dus niet echt een goede vergelijking.

    Overigens wacht ik gewoon rustig af en neem geen overhaaste beslissingen. Maar het laatste wat ik ga doen is oplossingen zoeken (bv Bumper) om toch maar een iPhone4 te kunnen kopen.

  118. @District: Inderdaad de vergelijking met de airbag gaat helemaal niet op. Het probleem is juist dat als je hem natuurlijk vasthoudt met je linkerhand (wat de meeste rechtse mensen doen) er een behoorlijke kans bestaat dat je de antennes ‘kortsluit’. Ik wacht nog steeds met spanning de testen van de iPhoneclub af. Deel 1 van de review is alweer een tijdje uit dus er zal vast een mega review uitrollen!!!

  119. Geduld hebben zou ik zeggen.

    Dit is de 1e lijn, er komt heus wel weer een nieuw, verbeterde versie uit waarbij het probleem onder handen genomen is. I’ll stick to my 3g on 3.1.3..

  120. ‘In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie op de toekomst’ een zin die past bij deze vervelend/trieste situatie. Apple had met de iPhone een nieuw standaard gezet voor vele toestellen, maar weet deze zelf niet meer te halen. Ik vindt het belachelijk dat er met dit toestel niet eens meer normaal gebeld kan worden (heb het zelf mogen ervaren). Lijkt mij duidelijk dat er ergens toch iets fout gaat als het toestel niet eens normaal vast gehouden kan worden. Het zou mij ook niet verbazen als dit probleem in de huidige iPhone 4 generatie niet verholpen wordt, net als de slechte GPS ontvangst bij de 3G. Problemen,storingen en fouten zullen altijd wel boven water komen na een productlancering, vaak is het de vraag wat er mee gedaan wordt.
    Hopelijk is dit probleem er uit als de iPhone verkocht wordt in Nederland.

  121. ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen!

  122. Origineel geplaatst door Aeron
    Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van deze berichten. Iederen keer hetzelfde en ook steeds weer dezelfde reacties…

    Same here… (zie eerste regel). Vandaar dat ik meerdere items heb samengevoegd. Maar we kunnen ook niet een paar weken radiostilte afkondigen, want die software-update laat nog wel even op zich wachten.

  123. @Bas – Ik heb het probleem ook niet. Zoals al eerder aangegeven: het is niet dat iedereen hier last van heeft. Het probleem wordt soms wat teveel opgeblazen (zie bijv. het NBC-filmpje). Maar ook als een kleine groep er last van heeft, moet Apple er een oplossing voor verzinnen. Bij 1% van de iPhone-bezitters gaat het nog steeds om tienduizenden mensen.

    Het zou aan AT&T kunnen liggen, maar dat verklaart niet waarom mensen in Nederland er ook last van hebben. Tegelijk is het vaak zo, dat melding van een probleem soms een aha-ervaring bij anderen teweeg kan brengen. Kijk maar naar die spontaan ontploffende iPhones van vorig jaar: opeens waren ze er, opeens waren ze ook weer weg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.