Apple geeft voorproefje van nieuwe MobileMe Calendar

Apple is een bètafase gestart voor de nieuwe MobileMe Calendar die bestaat uit een nieuwe interface, verbeterde performance en tal van nieuwe functies.

Mobile Me CalendarApple heeft afgelopen nacht een bèta gelanceerd voor de nieuwe Calendar-applicatie van MobileMe. Belangrijkste vernieuwingen bestaan uit een geheel nieuwe interface, performanceverbeteringen en allerlei nieuwe functies. Afgelopen maand introduceerde Apple ook al een compleet vernieuwde MobileMe, inclusief de uiteindelijke versie van MobileMe Mail die een maand eerder de bètafase in ging.

De nieuwe interface van MobileMe Calendar is geïnspireerd door de Agenda-applicatie van de iPad en omvat opnieuw ontworpen weergaven voor de dag, week en maand. Nieuw is een lijstweergave om afspraken nog overzichtelijker te kunnen weergeven. Dankzij verbeterde performance zouden agenda’s bovendien sneller moeten laden. Volgens Apple werkt de nieuwe webapplicatie het beste met Safari 5, Firefox 3.6 en Internet Explorer 8. Het is overigens niet mogelijk om de webapplicatie vanaf een iPad of iPhone te benaderen, daarvoor raadt Apple de standaardapplicaties aan.

MobileMe Calendar Beta

Ook nieuw is de mogelijkheid om agenda’s te delen met familie of vrienden. Althans, wanneer zij ook lid zijn van MobileMe. Mensen met wie je agenda’s deelt kunnen indien gewenst ook afspraken toevoegen, aanpassen en notificaties activeren. Verder maakt Apple het, evenals bijvoorbeeld Google Calendar, mogelijk om een agenda te publiceren die door andere mensen kunnen worden bekeken. Daarnaast kun je gasten (MobileMe-account niet vereist) uitnodigen door hun e-mailadressen toe te voegen aan een afspraak/evenement en wordt een afspraak automatisch bijgewerkt wanneer zij hun aanwezigheid bevestigen.

De nieuwe MobileMe Calendar-bèta ondersteunt de CalDAV-standaard, waardoor je agenda’s kunt weergeven en bewerken vanuit de standaardapplicaties op de iPhone, iPod touch, iPad en de Mac. Ondersteuning voor Microsoft Outlook komt er binnenkort, zo heeft Apple aangegeven.

Mensen met MobileMe kunnen zich aanmelden voor de bèta: om mee te doen moet je naar me.com/calendar gaan en klikken op het linkje ‘Request an invitation’ (linksonder). Verzoeken worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Geïnteresseerden kunnen meteen een hele reeks supportartikelen van Apple doornemen, die vannacht zijn gepubliceerd:

Meer informatie: MobileMe Calendar beta

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2010, 11:23
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen activity, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.