Reacties voor: Analist: ‘iPhone belangrijkste Apple-product in 2011’

Volgens een analist is de iPhone de belangrijkste oorzaak voor groei van Apple in september. De iPhone gaat in 2011 zelfs de Mac vervangen als belangrijkste product voor Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. “non-GAAP”?? Ah, ja ja…

    Je zou er van gaan…

  2. Ik help het hem hopen. Toch denk ik dat Apple met meer innovaties binnen het iPhone concept moet komen omdat “de rest” misschien nog harder gaat en de iPhone niets meer blijkt dan een Ipod touch met telefoon.

    Voor mij is de magie er wel een beetje af als ik het vergelijk met de N900 en de Pre. Vooral van het Apple keurslijf begin ik te balen.

    We zullen zien.

  3. De software kan nog sterker. Bijvoorbeeld dat verticale scrollen. Ik hoop dat ze dat gaan oppikken, dan wordt het nog beter.

  4. Verbaasd me niets deze analyse en als je een mac gebruikt zie ik niet hoe je ooit nog wat anders zou nemen dan een iPhone omdat de intergratie onovertroffen is in vergelijking met andere telefoons , maar goed hoeveel % van de iPhone gebruikers heeft ook een mac , in het begin iedereen maar dat is allang niet meer zo denk ik.

    De grootste stap die ze zouden kunnen maken qua marktaandeel is volgens mij het in zee gaan met veel meer operators want ik weet zeker dat dat een reden is voor veel mensen om het op dit moment niet te doen, ik ben zelf ook alleen maar naar tmobile overgestapt omdat ik niet meer perse wou unlocken , en tja dat netwerk is toch wel een stuk minder dan Vodafone waar ik vandaan kwam.

    Once you go mac you never go back , zeg ik altijd maar dus men is gewaarschuwd 😉

  5. als ze echt goed willen concurreren met andere bedrijven zoals nokia, samsung … enz dan moet er toch minimaal 5 mp camera in en betere features.

  6. Ik nam een iPod, die vond ik fijn. Toen was ik aan een nieuwe telefoon toe, een iPhone. Dat beviel enorm en ik werd nieuwsgierig naar de Mac, ik begon aan de Mac met een Mac Mini. Het leek me wel handig om iTunes te streamen, zie daar mijn AirPort Express. Ik miste iets visueels, Apple TV erbij. Dat werkt natuurlijk het beste in combinatie met een TimeCapsule. Toen begon ik Mac buitenshuis te missen, MacBook gekocht.

    Intussen nog MobileMe, OS X Snow Leopard, iWork, wat andere software, twee iPhone docks, al drie keer een nieuwe headset waarvan één in-ear, langer snoer voor de MagSafe-adapter, DisplayPort naar DVI-verloopje… En wat dacht je van al die applicaties.

    Wat ik bedoel te zeggen is dat Apple voor mij een verslaving is waar ik nooit meer vanaf kom. Het aparte van Apple is volgens mij dat als je een product koopt, dat je dan niet verplicht bent, maar het een toegevoegde waarde heeft als je een ander product óók koopt. Alle producten werken op een fijne manier intensief en actief met elkaar samen en het verbaast mij hoe goed ze de iPhone hierin een rol te weten laten spelen. Voor mij is het toestel geen telefoon; de telefoon is slechts één van de voorlopig oneindige mogelijkheden. Mijnziens is het dus terecht dat de iPhone het belangrijkste product zal worden.

    Aan de andere kant ben ik ervan overtuigd dat perfectie niet bestaat en dat alles voor verbetering vatbaar is.

  7. Mooi gezegd Melvin :V

  8. Apple is echt verslavend. Ik begon ook eerst met een ipod nano. Ok een mp3 speler, maar later kocht ik ook een iPhone 3G. Ik was daar zo tevreden mee, dat ik ook een macbook gekocht heb.

  9. @Melvin: Ik had eerst een 12″ PowerBook toen een 17″. Nu 2 MacBooks, TimeCapsule.

    Toen kwamen de iPod nano, iPhone 2G, IPhone 3G…….. hmmm, da’s vreemd op de OSX mag ik zetten wat ik wil en op de iPhone niet? Daar trap ik niet in.

  10. Hier ook een verslaving

    iPod mini -> iPod nano -> iPod touch 1G -> iPod touch 2G
    -> iPhone 3G en ook nog een macbook gekocht voor als ik op vakantie ben.

  11. Nou, misschien langzamerhand off-topic, maar wel leuk om te sharen:

    iPod 5gb met draaiwiel, iPod 10gb touchwheel, iPod 40gb met rode verlichting, iPod Photo 60gb, iPod Video 60gb, iPhone 2G, en toen sloeg de vonk over naar de pc’s; MacBook Pro 2006, Mac Mini 4G, Mac Mini Core Duo (media center), iMac 24″ alu en nu de iPhone 3Gs…

    Gaat niet meer over ben ik bang…

  12. Origineel geplaatst door Mathieu
    Mooi gezegd Melvin :V

    Ik heb er ook ontzettend over nagedacht… >.<

  13. Nou mijn rijtje ook nog even dan:P

    iPod Nano ( 2e generatie ), iPhone 2G en als ik mijn windhoos laptop verkocht krijg een 20″ iMac.
    Iemand trouwens nog een idee wanneer de nieuwe iMac’s deze maand uitkomen, morgenavond toch?

    Je raakt gewoon verslaafd als iets zo prachtig is én werkt :D!

  14. iPod Shuffle
    iPod Nano
    iPhone Classic
    Macbook 13″ white
    iPhone 3G
    Macbook Air
    iPod Classic
    Cinema Display 20″
    iPhone 3GS
    Apple TV
    Airport Express (4)
    iMac
    Time Capsule 1TB
    SnowLeopard

    Inderdaad een verslaving. Apple is top kwaliteit als een bentley onder de auto’s.

  15. @Auss:

    Er zijn toch 85.000 apps in de app store? En als er problemen zijn dan worden die wel na zoveel tijd opgelost. Ik zie niet het probleem in Apple en zijn app store.

  16. Ik ben zelf nu ook aan het kijken om een Imac te kopen. Ik zit nu alleen te twijfelen, omdat Windows 7 uit gaat komen. Wat zou ik moeten kiezen volgens jullie. (graag met rede:))

  17. Mac is sinds bestaan stabiel.
    Windows is altijd al een puinhoop geweest, zal met win 7 geen verandering worden…

    Origineel geplaatst door JMO
    Ik ben zelf nu ook aan het kijken om een Imac te kopen. Ik zit nu alleen te twijfelen, omdat Windows 7 uit gaat komen. Wat zou ik moeten kiezen volgens jullie. (graag met rede:))

  18. @JMO:

    Ga maar naar het gedeelte van de Apple site


    iMac
    gedeelte van de Apple site. En laat je overtuigen! Maar ik kan je ook wel een paar redenen noemen waarom ik wil switchen: eigenlijk vooral OS X
    – OS X, werkt véél beter ( met elkaar ) dan windhoos,
    – OS X is echt gemaakt voor Mac’s, waardoor je veel
    meer uit je machine haalt

    Kijk anders gewoon de filmpjes op de site, als je nog niet overtuigd was ben je het erna!

  19. Origineel geplaatst door Auss
    de iPhone niets meer blijkt dan een Ipod touch met telefoon.

    God wat een issue! Want de ipod touch is natuurlijk ook een klote ding zonder enige functies en.. hey wacht eens even, daar klopt geen reet van!

    Plus dat ik overal mijn net diensten onbeperkt kan gebruiken, dus wat je nu verteld is dat je zelf geen flouw idee hebt waar je het over hebt; of.. Je hebt een eerste generatie iphone.

  20. @Auss: Op de mac mag je zetten wat je wilt en op de iphone niet? Noem eens een voorbeeld dan? Want volgens mij mag ik iedere app die er is op mijn iphone zetten. En dit zijn veel meer apps als die van de concurrentie.

  21. @sander:

    Ik denk dat hij bedoelt dat je er juist alleen App Store apps op mag zetten.

    Maar vindt ik misschien juist wel een pluspunt, je hebt nu alles in een online “winkel”. Je weet zeker dat het geen virus of zoiets is, en dat het goed werkt!

  22. @Sander: In een grot geleefd de afgelopen paar jaar? Er is toch vaak genoeg een app afgekeurd door Apple om niet altijd even duidelijke redenen. Dus ookal wil jij die app op je iPhone zetten, het mag niet van Apple.
    Dat er veel meer apps zijn dan bij de concurrentie klopt, maar hoeveel van die apps zijn ook kwalitatief goed? Dan nog hebben ze meer apps dan de concurrentie maar ik denk dat de helft al afvalt. En als je van elke soort app er 10 hebt tikt het lekker aan. Getallen zeggen niet alles, er zijn al genoeg klachten over de overzichtelijkheid van de appstore door de enorme hoeveelheid apps.

    Ik heb zelf een 3GS en ben er tevreden over maar van een Apple verslaving is bij mij geen sprake. De iPhone is de concurrentie voor maar Android komt er ook aan.

  23. @henk-jan: Je kunt die camera nog zoveel MP mee geven als de verwerkingschip en de lens klein/van slechte kwaliteit is maakt dat helemaal niks uit.

    Verder denk ik dat het best wel eens uit kan gaan komen. Ook ik heb een MacBook en als ik mijn afstandbediening ben vergeten doet mijn iPhone hetzelfde. Ik heb dan een Italiaanse met Vodafone maar als je gewoon zelf provider mag kiezen in een Nederlandse winkel zal dit alleen maar de markt vergroten voor de iPhone en naar mijn idee voor alle apple producten.

  24. Begon met een macbook witte > ipod nano >iphone toekomst macmini voor server macmini voor mediacenter > imac omdat het vet is. oowja en moet nog een timecapsule. ik ga ook de tablet halen weet nog niet wat die gaat doen maar die gaat er komen enz enz enz. het is pracht spul en het werkt 😀

  25. Ik wil ook mijn lange lijst delen met jullie!

    iPod 20GB Clickwheel (2003, na een jaar stuk)
    iPhone 3GS 32GB (2009)

    Lange lijst he. 😛

  26. Origineel geplaatst door JMO
    @Auss: Er zijn toch 85.000 apps in de app store? En als er problemen zijn dan worden die wel na zoveel tijd opgelost. Ik zie niet het probleem in Apple en zijn app store.

    Klopt er zijn apps zat. Het probleem is alleen dat Apple mij op het telefoon gebied geen keuze biedt:

    Geen echt toetsenbord, ik heb een Treo 650 gehad en een virtueel toetsenbord vind ik r*k. Ik ben ook ineens 2/3 van mijn scherm kwijt als ik iets type !

    Geen normale agenda. iCal is echt een grap al je het vergelijkt met de agenda software die voor de Palm en WinMob te krijgen is. Hoe komt dat: Apple stelt de agenda api niet open in de SDK

    Let wel ik ben een echte Apple/OSX adept (draaide zelfs al system 8 onder emulatie om mijn Amiga) maar de wurggreep die ze met de iPhone proberen ben ik niet van gediend. Als de Palm Pre komt ga ik zeker om en hebben mijn kinderen er weer 2 iPods bij (de 2G en de 3G)

    Eerlijkheidshalve moet ik mijn lijst ook nog aanvullen met een MSI Wind/U100 Netbook met Leopard en een Hackintosh ASRock ConroeXFire-ESata op Leopard 🙂

  27. Origineel geplaatst door sander
    Origineel geplaatst door Aussde iPhone niets meer blijkt dan een Ipod touch met telefoon.God wat een issue! Want de ipod touch is natuurlijk ook een klote ding zonder enige functies en.. hey wacht eens even, daar klopt geen reet van!Plus dat ik overal mijn net diensten onbeperkt kan gebruiken, dus wat je nu verteld is dat je zelf geen flouw idee hebt waar je het over hebt; of.. Je hebt een eerste generatie iphone.

    Jij begrijpt dus gewoon niet wat ik bedoel dus leg mijn woorden niet op zo’n bs manier uit.

    Ik bedoel dat het onderscheidende vermogen van de iPhone imho aan het verdampen is. Vergeet niet dat er op dit moment geen industrie zo competatief is als de telefoon business. 1 jaar geen innovatie en je hebt een probleem. En ik zie de innovatie bij Apple op dat gebied afvlakken want imho doet de huidige 3GS niet meer dan de 2G ! Dat de iPhone zo blijft verkopen verbaast me.

    Luister vriend dat jij de net diensten overal kan gebruiken betaal je gewoon voor hoor het is niet zo dat Apple jou dat gunt.

    Ik heb beide generaties dus ik weet waar ik over praat. Of zullen we het nog even hebben over toen de 3G uitkwam met de rete trage 2.0 software met calldrops. Ik ben wel een Apple fanboy maar zit niet op een roze wolk.

  28. Auss: Dat je voor netdiensten bepaald is niet meer dan logisch, maar nog steeds heb ik het onbeperkt. Dus dat punt slaat bijna nergens op.

    Daarbij zie ik genoeg ipod touches rondlopen, dus heel lauw zal het ook wel niet zijn. Als er mensen helemaal niet zitten te wachten op een nieuw mobieltje, of willen toch maar die nokia 900, dan kunnen deze gewoon een ipod touch kopen ipv een iphone.

    Apple heeft voor de iphone gewoon een goed interface bedacht, en voegen dit meteen toe op de ipod touch. Stel je voor dat ze express de ipod achter zouden laten lopen? Het enige waar ik me aan stoor is dat ipod touch gebruikers 5 euro moeten betalen aan een update.

    Ik heb zelf een iphone 3gs, en zie overduidelijk veel voordelen tegenover een ipod touch. Behalve voor de prijs.

  29. @Willempie: Ik leef inderdaad in een grot, maar zelfs ik begrijp dat apple beslissingen maakt die niet meer dan logisch zijn. Er komen dingen in voor waar ik me het ook wel bij af vraag, maar aangezien dat alleen maar dingen zijn die via bronnen vermeld worden, kan ik daar ook niet over oordelen gezien het feit ik er zelf niet bij ben geweest.

    Daar komt bij: Hoe triest ben je als ontwikkelaar om een ophef te maken over een klein knopje dat binnen 10 minuten veranderd is, dusdanig aan te passen dat je geen patent meer overtreed? Daar mag van mij ook wel een wet tegen komen.

  30. Origineel geplaatst door sander
    : Hoe triest ben je als ontwikkelaar om een ophef te maken over een klein knopje dat binnen 10 minuten veranderd is, dusdanig aan te passen dat je geen patent meer overtreed? Daar mag van mij ook wel een wet tegen komen.

    Bij benadering even triest als de tekstbalonnen-brigade die een app afkeurt omdat die de standaard balloons gebruikt uit de Messages.app
    (patent ? Van Dagobert Duck?)

  31. Macintosh SE II
    Quadra 610, met cd speler!
    Powermac 8500
    Macintosh G3
    Macintosh G4 bondi-blue
    Macintosh G4 Silverdinges
    12″ Powerbook G4
    Alu Imac 20″
    iPhone 3G

    om ook maar een lijstje te maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.