Analist: ‘iPhone belangrijkste Apple-product in 2011’

Volgens een analist is de iPhone de belangrijkste oorzaak voor groei van Apple in september. De iPhone gaat in 2011 zelfs de Mac vervangen als belangrijkste product voor Apple.

iphone omzetWanneer Apple de resultaten over september bekendmaakt, zou wel eens kunnen blijken dat de iPhone in z’n eentje verantwoordelijk is voor de complete groeicijfers bij Apple. Dat denkt Robert Cihra, analist bij Caris & Company. Volgens Cihra gaat de invloed van de iPhone op Apple’s omzetcijfers alleen nog maar groeien. Hij voorspelt dat de iPhone goed is voor 25% van de kwartaalomzet en 38% van de non-GAAP-omzet.

Kijk je naar het hele jaar, dan blijkt de iPhone in 2009 een verwachte groei van 94 procent ten opzichte van 2008 door te maken. Dit jaar zal Apple rond de 26,6 miljoen iPhones verkopen en in 2010 is dat nog verder gestegen naar 36,6 miljoen. Apple heeft dan een marktaandeel van 16 procent in de smartphonemarkt en een marktaandeel van 3 procent in de totale mobiele telefoonmarkt.

Maar Cihra heeft nog hogere verwachtingen: in 2011 zou de iPhone wel eens Apple’s belangrijkste product kunnen worden. De iPhone is rond die tijd groter dan de Mac, op dit moment Apple’s belangrijkste product. De iPod zal relatief in waarde dalen, maar gelukkig heeft Apple ook in dat segment een reddende engel: de iPod touch, die compatibel is met de App Store. Cihra heeft zijn verwachting voor de aandelenkoers van Apple opgeschroefd naar $235. De verkoop van de Mac kan dit jaar nog een boost krijgen door de introductie van nieuwe iMacs, Macbooks en Mac mini’s.

Via: MacNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2009, 15:10
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, financieel, omzet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.