ImgOsm: navigeren op de iPhone met Garmin-kaarten (jailbreak)

ImgOsm is een applicatie in Cydia waarmee je op de iPhone kunt navigeren met kaarten van Garmin. De kaarten staan offline en nemen veel tijd in beslag om te laden. Helemaal perfect werkt het niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imgosmKenners van navigatiesoftware zien aan de naam ImgOsm meteen waar het voor bedoeld is: kaarten van Garmin (.img-formaat) omzetten naar het Open Street Map-formaat (.osm). ImgOsm is een nieuwe applicatie in Cydia waarmee je Garmin-kaartmateriaal op de iPhone kunt gebruiken om te navigeren. De eerste ervaringen vallen wat tegen: het downloaden van de kaarten duurt veel te lang, grafisch zien de kaarten er niet goed uit en intuïtief is het ook niet. De eerste de beste navigatiesoftware uit de App Store presteert beter dan ImgOsm, maar misschien gaat het er bij dit project vooral om dat het kan.

ImgOms toont tijdens het navigeren een groene pijl met je locatie. Onderin het scherm zijn (lelijke) grafische knoppen zichtbaar voor grid-weergave, POI’s, instellingen en dergelijke.

Bovenin het scherm zie je de gps-locatie, maar de gebruikelijke weergave met een pijl, gesproken aanwijzingen en de afstand tot de volgende afslag zul je er zelf bij moeten verzinnen. De applicatie zelf is 700 kB groot (zonder kaarten) en vereist firmware 3.1 of hoger. ImgOsm is te installeren via de ModMyI-repo.

imgosm

Meer informatie: ImgOsm for Garmin Maps (ModMyI)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:13
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen garmin, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.