Amazon verkoopt meer ebooks dan hardcover-boeken

Amazon heeft bekendgemaakt dat er meer ebooks dan hardcover-boeken worden verkocht. De groei is enorm en de boeken worden niet alleen op de Kindle, maar ook op de iPad veel gelezen.

amazon ipadAmazon heeft een persbericht uitgebracht met opmerkelijke cijfers: tegenover elke 180 verkochte ebooks staan slechts 100 hardcover-boeken. Miljoenen mensen lezen hun boeken al op de Kindle en via de Kindle-applicaties op mobiele apparaten. De Kindle is het bestverkochte apparaat bij Amazon.com in de afgelopen twee jaren, het krijgt veel 5-sterrenreviews en wordt graag cadeau gedaan. Amazon kondigde aan dat de verkoop is verdriedubbeld sinds de prijs is verlaagd van $259 naar $189. De verkoop van papieren hardcover-boeken stijgt, maar de verkoop van Kindle-boeken stijgt sneller. Ter vergelijking: in de laatste drie maanden stonden tegenover 100 hardcover-boeken al 143 Kindle-boeken. In de afgelopen maand is dat aantal opgelopen naar 180. En het zal niet meer lang duren voordat er tweemaal zoveel ebooks als hardcover-boeken worden verkocht.


De vijf auteurs Stieg Larsson, James Patterson, Nora Roberts, Charlaine Harris en Stephenie Meyer hebben elk meer dan een half miljoen Kindle-boeken verkocht. Er staan nu 630.000 Kindle-boeken in de winkel en van de New York Times Bestsellers zijn 106 van de 110 verkrijgbaar op de Kindle. Meer dan 510.000 boeken kosten $9,99 of minder en daarnaast zijn er nog meer dan 1,8 miljoen gratis copyright-vrije boeken die dateren van voor 1923. Amazon verkocht in de eerste helft van 2010 driemaal zoveel Kindle-boeken als in de eerste helft van 2009.

Niet al die lezers hebben een Kindle-apparaat; je kunt de boeken namelijk ook prima lezen met de iPad-applicatie.

Downloaden: Kindle voor iPad (gratis, boeken gemiddeld $10 per stuk)

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.