Gerucht: iOS 4-upgrade voor iPad gaat geld kosten [Foutief] (update)

Volgens enkele ontwikkelaars die werken aan toekomstige iPad-applicaties is Apple van plan om geld te gaan vragen voor de aankomende iOS 4-upgrade voor de iPad.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS4 iOS 4 voor iPhone en iPod touch is inmiddels alweer een tijdje beschikbaar en afgelopen vrijdag bracht Apple zelfs al de eerste bugfix-release (4.0.1) uit om de signaalweergave te verbeteren. Op iOS 4 voor de iPad moeten we echter nog enkele maanden wachten, want die wordt pas dit najaar gelanceerd. Vandaag dook er een gerucht op dat Apple van plan is om, net zoals dat bij de iPod touch altijd het geval was, geld te vragen voor de iOS 4-upgrade.


Enkele ontwikkelaars die werken aan een toekomstige iPad-applicatie onthulden tegenover Stuff.tv dat Apple van plan is om geld te vragen voor de toekomstige update, die onder meer multitasking en folders op de iPad zal introduceren. Hoeveel de update moet gaan kosten is niet duidelijk, maar volgens de website zou dat zo’n €5 kunnen zijn. Enigszins vreemd is het wel, omdat Apple kortgeleden nog aankondigde dat iPod touch-updates voortaan gratis zijn. Lange tijd moest Apple daar, vanwege ingewikkelde Amerikaanse boekhoudregels, ook geld voor vragen.

Op de vraag hoe zeker men is over deze ingrijpende verandering, antwoordt de bron kortweg met ‘zeker weten’. Vooralsnog gaat het wel om een gerucht dat mogelijk met een flinke korrel zout genomen moet worden. De verwachting is dat Apple in september of oktober tijdens het jaarlijkse iPod-event meer details zal geven over iOS 4 voor de iPad. Apple zelf reageert zoals gewoonlijk met een ‘geen commentaar’ op de geruchten.

Volgens The Next Web kunnen we allemaal weer rustig gaan slapen, iOS 4 voor de iPad zal gewoon gratis beschikbaar komen. De website baseert zich hierbij op de Software License Agreement, waarin staat dat elke eerste ‘major’ update die volgt op de originele software (in dit geval iPhone OS 3.2) gratis is:

iPad OS 4 gratis

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.