Reacties voor: Amazon mag naam ‘App Store’ waarschijnlijk blijven gebruiken

Amazon mag waarschijnlijk de naam Amazon Appstore blijven gebruiken, ook al wil Apple de naam verbieden. Volgens Apple levert het gebruik van de naam verwarring op.

Reacties: 13 reacties

  1. haha…tsja….ik zal maar naar de rechter gaan om de naam fietsenwinkel te beschermen.
    Dat is eigenlijk hetzelfde.
    De eerste persoon die een fietsenwinkel begon had ook niet het recht op die naam.
    Het moet niet gekker worden.

  2. Lijkt me een logische uitkomst. Als Amazon nou Apple Store had gebruikt dan kon ik me een andere uitkomst voorstellen.

  3. @seminifeer: jaa, maar als Giant een fietsewinkel had genaamd fietsenwinkel, waardoor alle fietsen populair werd en daardoor fietsenwinkel geassocieerd wordt met de fietsenwinkel van Giant?

  4. Precies, Apple mag niet gebruikt worden. En iedereen weet het verschil tussen de Apple Appstore en anderen.

  5. ik blijf het apart vinden dat al die andere bedrijven ook app-stores maken… volgens mij werken .apps al sinds het begin van die extensie alleen op apple hardware en heeft windows altijd met executables gewerkt (exe’s)… ik snap dan ook geheel niet waarom windows/amazon etc. ook voor de term apps kiest. het enige dat ik me kan bedenken is dus omdat de naam apps van promgramma’s op mac OS lekkerder bekt dan exes (en minder misverstanden: haha have you seen my exes 😉 whahahah XD)

  6. Neemt niet weg dat Amazon de naam App Store puur en alleen gebruikt voor de associatie met Apple. Wat treurig is. Als je echt gelooft in wat je aanbiedt moet je differentiëren. Komt bij dat tot de iPhone succes had, Apple de enige was die tot gekscheren van de rest consequent de term App gebruikte.

  7. Dan maken ze er gewoon App. Store van, met een puntje erachter wordt het gewoon een formele afkorting van Application, en Apple kan geen woorden claimen.

  8. @ferry:
    App staat voor applicatie/application dus niet specifiek apple/windows/ etc…

  9. Het gaat hier overigens om de zgn. Injunction, of te wel, vooruitlopend of het TM voor App Store wordt toegekend alvast verbieden dat Amazon het nu gebruikt.. Dit laat geheel open dat als het TM uiteindelijk wel wordt toegewezen Amazon alsnog de naam moet veranderen. Overigens is het natuurlijk een gotspe dat Microsoft zou stellen dat de naam App Store te generiek zou zijn.. gevalletje van eigen “Windows” ingooien lijkt me dat..

  10. Heeft Apple de naam Appstore dan niet geregistreerd?

  11. @Remon: Ja als een trademark, maar dat is (nog) niet toegewezen. In die zaak beweren andere partijen dat het TM niet toegewezen zou moeten worden omdat de term “App Store” te generiek zou zijn.. vandaar mijn maai naar Microsoft, die haar hele bestaan te danken heeft aan een product met een wel heel erg generieke naam die ze overigens met hand en tand hebben beschermd..

  12. Origineel geplaatst door seminifeer
    Precies, Apple mag niet gebruikt worden. En iedereen weet het verschil tussen de Apple Appstore en anderen.

    Voor zover ik weet heet de app store van Apple simpelweg App Store. En lijkt het niet op Amazon Appstore zoals jij het schrijft.

    Ik heb eerlijk gezegd ook al nooit ‘app’ gehoord van andere fabrikanten voor de App Store van Apple groot werd, enkel ‘Applicaties’ of ‘Programma’s’ kwamen voor op mijn oude telefoons.

    Ook veelzeggend, van Wikipedia: Klikkie

  13. @ferry: App store lijkt me gewoon een generieke naam en dus onbeschermd: applicatie (software) winkel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.