Amazon mag waarschijnlijk naam ‘App Store’ blijven gebruiken

Amazon mag waarschijnlijk de naam Amazon Appstore blijven gebruiken, ook al wil Apple de naam verbieden. Volgens Apple levert het gebruik van de naam verwarring op.

amazon appstoreIn de VS heerst momenteel een strijd om de naam ‘App Store’. Fabrikanten zoals Microsoft en Nokia proberen te voorkomen dat Apple de naam ‘App Store’ exclusief mag gebruiken voor een softwarewinkel. Ze beargumenteren dat de naam zo algemeen is, dat geen enkel bedrijf er een claim op kan leggen. Met Amazon is de strijd om de naam iets verhit, nadat Apple eind maart Amazon aanklaagde omdat ze de naam ‘Appstore’ gebruiken voor hun Android-softwarewinkel. Het lijkt er nu op, dat Amazon de naam Amazon Appstore mag blijven gebruiken, zo schrijft Bloomberg.


De rechter die de zaak behandeld, lijkt er namelijk niet echt van overtuigd dat gebruikers in verwarring zullen raken wanneer meerdere bedrijven de naam ‘App Store’ gebruiken. Phyllis Hamilton, de rechter in kwestie, heeft gezegd dat Apple meer bewijsmateriaal moet leveren dat gebruikers inderdaad in verwarring raken van de Amazon App Store. Lukt dat niet, dan zal ze de aanklacht afwijzen. De deadline voor het aanleveren van bewijsmateriaal is nog niet verstreken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juni 2011 om 15:07
Categorie
Apple

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.