Hero valt door de mand met iPad-verloting

D66-gemeenteraadslid Thijs Kleinpaste is boos op Hero. Hij dacht een iPad te kunnen winnen met de aankoop van twee potten jam. Maar de actiecodes bleken hetzelfde te zijn.

hero jam codeHet Amsterdamse D66-raadslid Thijs Kleinpaste kocht twee potten jam, omdat er een mooie actie aan verbondne was. Flipje uit Tiel is namelijk begonnen met een actie, waarbij elke dag een iPad wordt weggegeven. Maar liefst 61 mensen zullen worden blijgemaakt met een gratis iPad, als ze de ‘unieke’ actiecode van de verpakking op een website invullen. Maar die code blijkt verre van uniek. Kleinpaste had twee potten jam met verschillende smaken gekocht (aardbeien en bosbessen) en ontdekte dat op beide de actiecode hetzelfde was: 412706.


Daardoor wordt de kans om te winnen wel heel klein. Waarom een serieus opinieblad zoals HP/De Tijd zich zo druk maakt over deze hoax (die in feite geen hoax is want de wedstrijd bestaat echt), is ons een raadsel. Maar feit is wel dat de jamfabrikant uit Tiel niet helemaal eerlijk is met het uitdelen van de codes. Met de code 412706, die Kleinpaste aantrof op zijn potten jam, valt in ieder geval niets te winnen.

Heb je ook zo’n pot jam in de kast staan? We zijn benieuwd of daar ook dezelfde code op zit geplakt. Het D66-raadslid gaat nu de potten jam helemaal leegeten en stapt daarna uit protest over op een ander merk jam.

Apple heeft een tijdje geleden aangekondigd dat ze strengere regels voor verlotingen gaan hanteren, om dit soort missers te voorkomen. Organisatoren van verlotingen moeten vooraf hun wedstrijd voorleggen aan Apple en ze mogen bijvoorbeeld niet in hun uitingen het lettertype Myriad Set gebruiken, dat onderdeel uitmaakt van de huisstijl van Apple.

Reacties: 48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.