Amazon Echo Siri-assitent met speaker

Amazon Echo: ‘Siri-speaker’ ook te bedienen vanaf iPhone

Amazon komt met de Echo, een speaker die eveneens dient als Siri-achtige spraakassistent voor het hele gezin. Ook te bedienen met een app.

Amazon Echo Siri-assitent met speakerDe grote webshop Amazon heeft de Echo geïntroduceerd, een apparaat dat je prima kan omschrijven als een ‘Siri voor het hele gezin’. De Echo is zowel een speaker die muziek kan afspelen, als een persoonlijke spraakassistent die vragen van elk gezinslid beantwoorden. Als je de Echo aanspreekt met ‘Alexa’, kan ze antwoord geven op allerlei vragen en andere muziek voor je opzetten. Het apparaat is ook te bedienen met een iPhone- en iPad-app.


Amazon Echo iPhone iPad appDe iPhone-app van de Echo moet je bijvoorbeeld Spotify en TuneIn Radio laten bedienen om muziek naar je smaak op te kunnen zetten, maar je zit niet vast aan de app van de Echo zelf. De speaker is uitgerust met Bluetooth, waardoor je ook rechtstreeks vanuit bijvoorbeeld Spotify muziek naar de speaker kan sturen. De woofer en tweeter liggen plat in de Echo, die een kokervorm heeft. Amazon zet erop in dat het geluid van de speaker op die manier goed is te verdelen over de hele ruimte.

‘Alexa’ moet eveneens aan te spreken zijn vanuit elke hoek van de kamer, volgens de trailer van Amazon zelfs zonder je stem te verheffen. In de trailer zie je de Echo antwoord geven op vragen als ‘Hoe hoog is de Mount Everest’, maar blijkt ook dat Echo een wekker is die je met een vraag kan snoozen. Meer in de lijn van Amazon, kan je er ook producten mee op je boodschappenlijstje zetten. TechCrunch-columnist Greg Kumparak is ervan overtuigd: juist dat boodschappenlijstje is waarom Amazon de Echo wil verkopen. Je kan die overigens ook beheren en meenemen via de Echo-app.

Hoe goed en überhaupt óf de Echo Nederlands gaat spreken, is nog maar de vraag. Amazon maakt er geen gewoonte van producten te lokaliseren naar het Nederlands. Mocht je toch interesse hebben, dan kan je proberen een uitnodiging te bemachtigen om er een te bestellen. De antwoorden van Alexa haal je dan voor 200 dollar in huis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2014, 20:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen amazon, echo, Siri, spraak
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.