Google Drive iPhone iPad

Google Drive krijgt Touch ID-beveiliging en extensie in iOS 8

Cloudopslag-app Google Drive voor iPhone en iPad is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, en te beveiligen met je vingerafdruk.

Google Drive iPhone iPadCloudopslagdienst Google Drive heeft een stevige update gekregen voor iOS 8. De applicatie maakt goed gebruik van de verschillende mogelijkheden van Apple’s recent uitgebrachte systeemsoftware. Zo kan je de online opslagruimte nu beveiligen met je Touch ID-vingerafdruk in plaats van een wachtwoord. Ook benut de app iOS 8-extensies, zodat je nu bestanden vanaf andere apps kan openen uit Drive en bestanden kan opslaan in Drive.

Google Drive hoofdmenu iOSBehalve de iOS 8-veranderingen, is Google Drive op nog meer punten verbeterd. Zo is de applicatie geoptimaliseerd voor de beeldschermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en kan je nu video’s uit Google Drive opslaan in het fotoalbum op je iPhone of iPad. Zoals bij bijna alle iOS 8-apps, doe je dat opslaan nu via het extensievenster -> video opslaan.

Dankzij de extensie kunnen apps dus bestanden uit Google Drive halen, maar ook rechtstreeks opslaan in Google Drive. Concurrent Dropbox maakte vandaag ook een slag op het gebied van integratie met andere apps. Opslaan in Dropbox is een van de verbeteringen in de vernieuwde Microsoft Office-apps op de iPhone en iPad.

In tegenstelling tot het vernieuwde Google Maps en de aankomende Google Calendar-app, geniet Google Drive nog geen uitgesproken material design.

Lees ook: Beste cloud-apps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2014, 20:26
Categorie Apps
Onderwerpen cloud, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.