Appdevcon 2018 breidt flink uit met extra tracks en sessies

De ontwikkelaarsconferentie Appdevcon is dit jaar flink uitgebreid. De conferentie krijgt er dit jaar drie trainingsdagen over Swift bij. Wat is er nog meer te beleven op dit ontwikkelaarsevent in Amsterdam?

Appdevcon 2018 komt eraan

De ontwikkelaarsconferentie Appdevcon wordt van 12 t/m 16 maart in Amsterdam georganiseerd. In vergelijking met voorgaande jaren heeft het event flinke uitbreiding gekregen. Er zijn drie trainingsdagen toegevoegd op 12, 13 en 14 maart. Deze dagen staan in het teken van programmeren met Swift, de programmeertaal van Apple. Daniel Steinberg, auteur van verschillende boeken over iOS, zal de trainingen geven.


De eerste trainingsdag (12 maart) heet ‘A Swift Kickstart’. Hierbij maak je een begin met het maken van een app met Swift. De dag erop kun je doorpakken met het eerste deel van de workshop ‘Intermediate Swift’ waarbij dieper wordt ingegaan op het bouwen van apps met Swift. Dit geldt ook voor de laatste trainingsdag (14 maart) als het tweede deel van de workshop ‘Intermdediate Swift’ op het programma staat.

Appdevcon schema

Geavanceerd Swift-programmeren
De drie trainingsdagen zijn niet de enige toevoeging aan het programma. De ‘tutorial day’ op woensdag 15 maart is uitgebreid met een extra track. Deze dag zal bestaan uit verschillende in-depth tutorials. Zo gaat Paul Hudson nog dieper in op het programmeren met Swift tijdens de workshop ‘Advanced Swift’.

De hoofddag (16 maart) van de conferentie is ook verder uitgebreid. Op deze dag zijn er diverse sprekers die je vertellen over uiteenlopende onderwerpen. Nu er een extra track is toegevoegd aan de programmering kun je kiezen uit vijf parallelle tracks met in totaal 32 sessies. De tracks zijn verdeeld over vijf thema’s: Design & Inspiration, Architechture, Apple Tech, Google Tech en Multi platform. In de track van Apple Tech komen onder andere ‘How to debug like a pro’ van Paul Hudson en ‘Option(al) Is Not A Failure’ van Paul Nash aan de orde.

Designers en backend-developers
Het is dit jaar voor het eerst dat er ook sessies zijn voor designers en backend-developers. Er zijn onder meer talks over het out of your box-denken voor developers en het ontwerpen van apps voor tablets zoals de iPad, maar ook Chromebooks. Verder wordt er dit jaar extra aandacht besteed voor stembediening. Net als andere jaren zal er ook aandacht zijn voor best practices en nieuwe technologieën.

De conferentie wordt gehouden van 12 t/m 16 maart op verschillende locaties in Amsterdam. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Appdevcon. Een halve maand later is er voor appontwikkelaars alweer iets te doen, want dan begint het jaarlijkse festival appril.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 20:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen conferentie, swift
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.