susan bennett

Als Siri je moeder zou zijn – dan klinkt dat ongeveer zo

Als Siri je moeder zou zijn... dan klonk dat ongeveer zoals in dit filmpje. Ingesproken door de echte Siri-stem, Susan Bennett.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

susan bennettDe Amerikaanse stem van Siri klinkt soms als een overbezorgde moeder. Siri waarschuwt dat je je paraplu moet meenemen en weet altijd een leuk eetcafé waar je een broodje kunt eten. Siri kan je aan nuttige tips helpen, als je niet weet hoe je gehaktballen moet bakken of als je je afvraagt of je zonder jas de deur uit kunt – net zoals moeders. In onderstaand filmpje kun je zien wat er gebeurt als je eigen moeder zou reageren zoals Siri.

Het leuke aan dit filmpje is dat de echte stem van Siri eraan heeft meegewerkt: Susan Bennett. Zij geeft antwoord op de vragen van een dochter, die gaandeweg steeds meer in verwarring raakt. Gemaakt door The Daily Dot.

Hieronder zie je een eerder interview met Susan Bennett, waarin ze aangeeft dat ze de teksten al in 2005 heeft ingesproken. Lang voordat de iPhone überhaupt was aangekondigd:

Binnenkort is het weer moederdag. Een mooie kans om wat apps cadeau te geven of de iPhone of iPad van je moeder eens onder handen te nemen zodat ‘ie weer als een zonnetje draait.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2015, 10:58
Categorie Diensten
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.