Betalen in de winkel met Appie-app.

Albert Heijn start test met boodschappen afrekenen via Appie-app

Boodschappen doen zonder pinpas

Albert Heijn start binnenkort met een nieuwe proef om direct af te rekenen met je iPhone. Via de Appie app hoef je dan niet meer in de rij te staan bij de kassa, maar ook niet de gescande producten af te rekenen bij een betaalpaal.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Direct betalen met je iPhone bij Albert Heijn

Afgelopen week introduceerde Albert Heijn het vernieuwde zelfscannen in de Appie-app. Je hebt daardoor geen tweede losse app meer nodig en je producten worden nu ook meteen van je boodschappenlijstje afgestreept. Binnenkort start de supermarkt met een extra uitbreiding, waardoor je zelfs voor het zelfscannen niet meer naar de betaalpaal hoeft te gaan. Betalen zonder pinpas via de Appie-app wordt getest bij een aantal winkels.

Update 27 juni: Albert Heijn stuurt klanten die gebruikmaken van zelfscannen een mail met daarin instructies om je aan te melden voor deze proef. De testperiode loopt van 4 juli tot en met 30 september, ook voor iOS. Daarnaast zijn er meer winkels die meedoen, namelijk AH Martinus Nijhofflaan in Delft, AH Händelplein in Nieuw-Vennep, AH Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend, AH Jan Heijnsstraat in Tilburg, AH Westwaarts in Zoetermeer en AH Bevrijdingsplein in Leiden. Check dus je mail om je aan te melden als je wil betalen met je iPhone.

Vanaf 20 juni start de Albert Heijn met een proef in Utrecht (Ella Fitzgeraldplein) en Haarlem (Soendaplein), zodat je na het zelfscannen je boodschappen zelf ook afrekent via Appie. Momenteel moet je na het zelfscannen nog naar het zelfscanplein om bij de betaalpaal via pinpas te betalen, waarna je een barcode krijgt om het poortje te openen. Zodra de test van start gaat, betaal je gewoon in de Appie-app via iDEAL of creditcard. Ook daarna krijg je op je scherm een barcode om de winkel te kunnen verlaten.

Op 20 juni start de proef zoals gezegd bij de winkels in Utrecht en Haarlem, maar alleen nog op Android. Begin juli breidt Albert Heijn dit uit naar nog zes winkels en is de functie ook beschikbaar voor iOS. De nieuwe proef is niet de eerste test waar Albert Heijn dit voorjaar mee gestart is. Eerder ging de AH al een looproute-app testen in Hoofddorp, zodat je producten makkelijker kan vinden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 juni: Meer info over het aanmelden voor de proef aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2018, 11:33
Categorie Apps
Onderwerpen albert heijn, appie
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.