MacBooks in de Apple Store

‘Dit is een slecht moment om een nieuwe Mac te kopen’

Zit je te wachten op nieuwe Mac-hardware, dan is dit niet het beste moment. Vrijwel geen enkele MacBook of iMac heeft het afgelopen jaar een update kregen.

Geen echte updates
Nu blijkt dat macOS Mojave alleen op Macs van 2012 of nieuwer draait, ben je misschien op zoek naar vervanging. Maar een Mac kopen of MacBook aanschaffen is op dit moment niet zo’n goed idee. Dat zegt Rogue Amoeba, ontwikkelaar van bekende Mac-apps zoals Audio Hijack en Airfoil. Alleen de 5.000 euro kostende iMac Pro heeft afgelopen jaar een update gekregen, maar alle andere Mac desktop en MacBooks wachten al meer dan een jaar op enige update.


Dit is de stand van zaken:

  • iMac: 374 dagen
  • MacBook: 374 dagen
  • MacBook Air: 374 dagen
  • MacBook Pro: 374 dagen
  • Mac Pro: 436 dagen
  • Mac mini: 1337 dagen

Al deze modellen krijgen dan ook een ‘Niet kopen’-aanbeveling. De cijfers zijn zelfs nog iets erger, want bij veel Mac-modellen is er geen echte update geweest, maar slechts wat betere specs. De absolute koploper (of klaploper?) is de Mac mini, die al bijna 4 jaar geen update heeft gekregen. De Mac Pro kreeg ruim een jaar geleden een update, maar een echte vernieuwing was het niet. Iedereen zit te wachten op het spectaculaire Mac Pro topmodel dat in 2019 moet verschijnen.

MacBooks in de Apple Store

Bij Rogue Amoeba hebben ze daarom maar oudere (gebruikte) Macs gekocht om te testen, in plaats van investeren in nieuwe hardware. Eigenlijk willen ze dat niet, maar het is op dit moment de beste oplossing. Het bedrijf vindt dat Apple veel vaker updates moet uitbrengen. Dat lukte wel toen Apple in het midden van de jaren 2000 veel kleiner was, maar nu Apple bijna een biljoen waard is en een veelvoud van het aantal medewerkers heeft, lijkt het maar niet te lukken om het Mac-assortiment actueel te houden, terwijl zoveel mensen er voor hun dagelijkse werk van afhankelijk zijn. En dat terwijl het Apple-management meerdere keren heeft aangegeven dat ze ‘echt van de Mac houden’. En de Mac-divisie blijft het ook gewoon prima doen in de Apple-kwartaalcijfers. In 2017 wist Apple nog ruim 20 miljoen Macs te verkopen.

Juist daarom is Rogue Amoeba teleurgesteld dat er tijdens WWDC 2018 helemaal geen hardware werd aangekondigd. Het hele relaas lees je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2018, 21:26
Bron Bron Rogue Amoeba
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen apple, mac
Devices Mac, MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.