AirWeb laat je websites bekijken via Apple TV

AirWeb is een iPhone- en iPad-app waarmee je websites via de Apple TV op je televisie kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

airweb-iphoneAirWeb is dé oplossing voor mensen die op hun Apple TV willen internetten. Het gebruikt je iPhone of iPad voor de bediening en toont je vervolgens de webpagina’s op de televisie, dankzij AirPlay. Zo kun je met het hele gezin de nieuwtjes op iPhoneclub.nl doorlezen of kijken of er nog leuke koopjes zijn in de iCulture Deals. Maar het kan ook handig zijn als je websites ontwerpt en het eindresultaat aan collega’s wilt laten zien. Voor AirWeb heb je minimaal een tweede/derde generatie Apple TV, iOS 7 en een iPhone 4S nodig. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 5 en hoger.

Apple staat nog steeds geen apps op de Apple TV toe. Je zult dus moeten uitwijken naar een tussenoplossing, die eigenlijk verbazingwekkend goed werkt. AirWeb kost €0,89 (korting vanwege de feestdagen) en toont websites schermvullend op de televisie. De bediening doe je via de iPhone of iPad.

Het instellen van AirWeb is vrij eenvoudig. Je installeert de app, schakelt AirPlay in en krijgt een browservenster op de tv te zien. Type een domeinnaam in, blader op en neer met twee vingers, klik met je vingers om een link te selecteren en pinch of zoom om bepaalde details van een website beter te bekijken. Het verschil met de Safari-browser, die je ook met AirPlay naar je Apple TV en vervolgens naar je tv-scherm kunt sturen, is dat AirWeb beter is afgestemd op de televisie. Geen zwarte balken, maar zoveel mogelijk een schermvullend browservenster. AirWeb is ook een oplossing voor mensen met een smart-tv, die al gewend zijn om websites te bekijken op hun televisie, maar het zat zijn om steeds met de pijltjesknoppen van de afstandsbediening webadressen in te voeren. Via het schermtoetsenbordje van iPhone of iPad gaat dat veel makkelijker.

airweb-2 airweb-1

Op de iPad kun je nog tegen een bug aanlopen, waarbij video’s niet worden afgespeeld. Dit zal in de eerstvolgende update van de app worden opgelost. En let erop: na de kerst gaat de prijs omhoog naar €1,79.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2015, 15:46
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.