iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Yahoo Weer, Ruzzle, The Walking Dead 2 en meer

In deze App Gemist: Ruzzle, Yahoo Weer en The Walking Dead 2 voor iPad. Ook leuk: de nieuwe Viva-app en de 2.0 update van Coast by Opera.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Walking Dead Season Two keuzes makenEr kwamen deze week een aantal populaire iPhone-apps uit die de overstap naar de iPad hadden gemaakt, zoals Ruzzle en Yahoo Weer. In deze App Gemist lees je hoe wij de nieuwe apps bespraken. Daarnaast kwam het Nederlandse vrouwenblad Viva met een nieuwe app, een combinatie is tussen de website en het blad. Je leest er niet alleen berichten en blogs vanaf de website, maar ook volledige magazine-artikelen. Ook noemenswaardig: The Walking Dead 2 is uitgebracht, en dat betekent het startschot van een nieuw seizoen van de serie waarin een groep mensen met elkaar probeert te overleven in een wereld die is overspoeld door zombies


telegraaf 2Telegraaf-TV – De krant van wakker Nederland heeft een nieuwe app uitgebracht speciaal voor de iPad. Telegraaf-TV biedt alleen het videonieuws dat de krant ook publiceert op de website. Om die eens wat in de spotlight te plaatsen, natuurlijk. In de toekomst is er een grotere rol voor de applicatie weggelegd. Dan moet de app ook live uitzendingen aankunnen. Voorlopig is de applicatie simpel gehouden. Bovenin beeld zie je items geselecteerd op actualiteit, onderin kies je voor de bekende rubrieken van De Telegraaf.
Downloaden: Telegraaf-TV (gratis, iPad, iOS 5.0+)

ruzzleRuzzle – Het razend populaire woordspel Ruzzle is uitgekomen voor de iPad. Een nieuwe update van de iPhone-app zorgt ervoor dat het spelletje is geoptimaliseerd voor het grotere scherm, zodat je nu ook op de iPad zoveel mogelijk woorden kan maken uit de letters die je in een vierkant tekstveld ziet. Wie de iPhone-versie van Ruzzle al op de iPad speelde, zal echter van een koude kermis thuis komen: het speelveld is nu juist kleiner! Er staat wel iets leuks tegenover.
Downloaden: Ruzzle (gratis, universeel, iOS 5.0+)

walking deadThe Walking Dead 2 – De opvolger van onze iCulture Game van het Jaar 2012 is uitgekomen voor de iPhone en iPad. Walking Dead: The Game – Season 2 vormt het startschot van een nieuw seizoen van de serie waarin een groep mensen met elkaar probeert te overleven in een wereld die is overspoeld door zombies. Voor 4,49 euro haal je de eerste aflevering in huis voor iPhone en iPad, waarna je volgende afleveringen voor 4,49 euro per maand koopt.
Downloaden: Walking Dead: The Game – Season 2 (€4,49, universeel, iPhone 4S, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

vivaViva – Het vrouwenblad Viva heeft een nieuwe applicatie voor de iPad uitgebracht. Het tekent de terugkeer van het magazine op Apple’s tablet, nadat het eerder verschenen iPad-magazine halverwege vorig jaar werd vervangen door een website afgestemd op de iPad. De blad werpt de nieuwe iPad-app op als een experiment. Je leest er niet alleen berichten en blogs vanaf de website, maar ook volledige magazine-artikelen.
Downloaden: Viva (gratis, iPad, iOS 6.0+)

yahoo weerYahoo Weer – Misschien wel de mooiste weerapp op de iPhone heeft zijn oversteek naar de iPad gemaakt. Yahoo Weer is gratis te downloaden en viel bij iPhone-bezitters in april al in de smaak door designkenmerken die aansloten op iOS 7, nog voordat iOS 7 er was. Zo maakt de applicatie volledig gebruik van semi-transparante schermen om de weerinformatie op te laten zien. Yahoo Weer voor iPad en iPhone is gelukkig ook niet slecht als het aankomt op de weerinformatie zelf.
Downloaden: Yahoo Weer (gratis, universeel, iOS 6.0+)

coastCoast by Opera – De Noorse browsermaker Opera heeft vandaag een update voor Coast by Opera uitgebracht. De webbrowser is geoptimaliseerd voor de iPad en verscheen in september van dit jaar. Coast introduceerde een nieuwe manier om op het web te browsen, door touchbediening en swipes centraal te stellen. Geen knoppen meer, maar veegbewegingen en een nieuwe manier om webpagina’s weer te geven. “De ontvangst van Coast by Opera was zo goed, dat we plankenkoorts hadden om het vervolg uit te brengen”, grapt Huib Kleinhout, de Nederlandse leider van het Coast-team. Versie 2.0 bevat nieuwe wallpaperfuncties, laat je sneller teruggaan naar het vorige venster en verbetert het openen van PDF-bestanden in andere apps zoals iBooks, Dropbox of je favoriete PDF-app voor iPad.
Downloaden: Coast by Opera (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.