Reacties voor: Wensenlijstje: zo kan Apple de AirPods nog beter maken

Hoe kan Apple de AirPods verbeteren? Wij hebben een wensenlijstje met 12 punten waarmee de AirPods nog aantrekkelijker worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Vooral puntje 8 dan, in mijn ogen overstijgt het praktisch gemak van de airpods dat van de earpods pas als je niet voor elke skip/volumewissel je iPhone moet nemen of moet wachten tot Siri zin heeft je commando op te volgen. Zolang die functie er niet is is Airpodgebruik echt een hassle.

  2. Ik heb liever dat ze deze oordopjes inear maken. Met ook een beetje betere geluidskwaliteit. De bass is echt heeel ver te zoeken namelijk!

  3. “Nog beter”? Inspirerend deze objectiviteit. In-ears vind ik persoonlijk niks (ze vallen steeds uit), maar als het dan toch moet, dan liever de Shure SE846.

  4. @Tja: Heb je wel AirPods gebruikt. De bass is namelijk geweldig in de AirPods. EarPods hebben nauwelijks bass, maar AirPods zijn prima te doen.

  5. Mijn iPhone 6s heeft veel last van disconnecten met de AirPods. Met mijn iPhone 7Plus nagenoeg niet. Meer mensen hier last van?

  6. De siliconen hoesjes (eartips) heb ik geprobeerd maar dan loop je tegen een probleem aan. De airpods passen dan niet meer in de case, zodat ze leeglopen ook zonder dat je muziek luistert.
    Bovendien gaven de eartips (zonder haakje) mij onvoldoende grip en vielen ze alsnog uit. (Persoonlijk natuurlijk)

  7. Die ondrukking van ongevingsgeluid zou super zijn, maar dan wel op iphone manueel aan en uit te schakelen. In het vliegtuig top, op de fiets in het verkeer niet top 🙂

  8. Actieve ruisonderdrukking lijkt me funest voor de batterijduur.

  9. Mijn wens tot verbetering: W1 chip vrijgeven aan andere fabrikanten.

  10. @Daan: Ik heb ze gekocht en weer retour gedaan. Geluid is aardig maar echt geen fatsoenlijke bass

  11. Origineel geplaatst door Patrick
    Mijn iPhone 6s heeft veel last van disconnecten met de AirPods. Met mijn iPhone 7Plus nagenoeg niet. Meer mensen hier last van?

    Daar heb ik ook last van bij mijn 6S

  12. De 2 meest essentiële verbeterpunten mis ik.

    1. Betere kwaliteit drivers
    Voor dit geld wil je goed geluid. Tenminste de kwaliteit die je krijgt van in-ears in de prijsklasse van €100,-. Not going to happen helaas…..niet eens in de buurt.
    Dit zijn duidelijk office dopjes. Leuk om radio mee te luisteren en je telefoon mee te bedienen.

    2. Ergonomie
    Deels behandeld, maar nog niet goed imo.
    Zonder opzetstukjes zal de meerderheid problemen hebben om een “perfecte” en comfortabele pasvorm te creëren. Tuurlijk, het hangt in de meeste oren wel aardig, maar ga je bewegen of sporten, dan vallen ze hopeloos door de mand. Dit zijn in de meeste gevallen schuimpjes en niet zozeer silicon tips.

    Ik ben doorgaans Apple addict, maar ik ben totaal niet te spreken over dit product. Goede draadloze in-ears bestaan helaas nog niet en het lukt Apple helaas ook niet.

    Punt #11 is overigens vrij lachwekkend. In-ears met ruisonderdrukking zijn in alle gevallen uitgevoerd met tips of schuimpjes, waardoor je al een seal maakt. De ruisonderdrukking voeg hier nog een extra feature aan toe (niet mijn ding audio-wise, maar het werkt wel). Ruisonderdrukking toevoegen aan in-ears met hard kunststof uiteinden zou echt nergens op slaan. Het moet dus echt een combinatie zijn van ergonomie en ruisonderdrukking. En het liefst ook driver-kwaliteit, want wanneer je de buitenwereld compleet buitensluit zal je meer de behoefte hebben aan goede drivers.

  13. Waarschijnlijk zijn ze toch tegen een aantal productproblemen gelopen. Accu in combinatie met robuuste software, daarbij vind ik het niet echt een mooi ontwerp. Misschien als je er een muts over heen trekt 😏

  14. @Patrick: ik heb ook last van disconnecten, een aantal keren per uur en soms zelfs bij elk nummer. Dat hoort niet. Ook heb ik last van het batterijprobleem bij de oplaadcase. Die loopt sóms snel terug en ook (al volgeladen) AirPods ontladen soms zomaar in de case. Volgens Apple valt dit allemaal onder garantie. Op zich vind ik kwaliteit en pasvorm prima. De bediening met ‘tikken’ via Siri is erg slecht. Als ik Siri vraag geluid 30% zachter te zetten, antwoord hij: ‘30% is 0,3’ en doet niks…

  15. @Macaanzee: Keertje resetten en opnieuw pairen?
    Leeglopende batterij is het probleem beschreven in punt 6. Voorkom je op dit moment door doosje alleen te openen bij gebruik van de AirPods, dus niet het doosje openen en sluiten zonder de AirPods eruit te halen.

  16. Helemaal eens! Vooral die opzetstukjes, die moeten gewoon gratis meegeleverd worden!

  17. @Martijn: Ik loop al meer dan een maand hard met mijn airpods. Ze zitten perfect. Ik heb is met mijn airpods heel hard heen en weer geschud met mijn hoofd en ze gaan niet los. Trouwens heb ik nergens last van, niet van de batterij, niet van Siri, alles werkt top! Jouw beleving is waarschijnlijk gebaseerd op vermoedens…. Ik vermoed dat jij geen airpods hebt…

  18. Origineel geplaatst door Michel
    @Martijn: Ik loop al meer dan een maand hard met mijn airpods. Ze zitten perfect. Ik heb is met mijn airpods heel hard heen en weer geschud met mijn hoofd en ze gaan niet los. Trouwens heb ik nergens last van, niet van de batterij, niet van Siri, alles werkt top! Jouw beleving is waarschijnlijk gebaseerd op vermoedens…. Ik vermoed dat jij geen airpods hebt…

    Verkeerd vermoeden. Ik had ze aangeschaft puur uit nieuwsgierigheid. Inmiddels weer geretourneerd.

    Wellicht is jouw oorvorm een goede match met de dopjes. Ik (en ik niet alleen) hebben er problemen mee.

    Daarbij is de audiokwaliteit dusdanig teleurstellend.

  19. @Mctijn: Ik kan me dan vinden dat jij niet tevreden bent, maar je verhaal is heel suggestief. Je schrijft echter alsof het allemaal zo is. Ik en ook met mij vele andere zijn wel tevreden over de audiokwaliteit. Bijzonder dat je gebruikte oordopjes overigens kan retourneren…

  20. @Patrick: Ja ik ook, tijdens het bellen om de paar minuten. Ik krijg nieuwe bij icentre zodra ze daar weer op voorraad zijn!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.