‘AirPlay is populairste videomirroring-techniek, maar wordt zelden gebruikt’

AirPlay is de populairste videomirroring-dienst voor smartphones en tablets. Dat blijkt uit een onderzoek van NPD. Toch is het totale percentage mensen dat AirPlay gebruik nog vrij laag.

AirPlay iconAirPlay is de populairste videomirroring-optie die op het moment wordt gebruikt, gevolgd door Samsung’s AllShare en Microsoft’s Xbox SmartGlass. Dat blijkt uit een onderzoek van NPD onder 2.600 Amerikaanse smartphone- en tabletgebruikers. Een aardige prestatie voor Apple, maar wat perspectief is wel op zijn plaats: slechts drie procent van alle onderzoeksdeelnemers zegt namelijk AirPlay te gebruiken.

Uit het onderzoek blijkt dat videomirroring op smartphones en tablets nog maar zelden wordt gebruikt. Veertig procent van de onderzoeksdeelnemers is bewust van de mogelijkheid om video op een smartphone naar een tv te sturen, maar slechts 7 procent zegt daadwerkelijk van deze functie gebruik te hebben gemaakt. Met 3 procent heeft Apple bijna de helft van al deze mensen in zijn greep, maar het percentage ligt alsnog vrij laag.

Het lage percentage is volgens NPD overigens geen reden voor zorg: veel van de besproken opties zijn volgens NPD Director of Devices John Buffone vrij nieuw, waardoor het nog even kan duren voor ze grootschalig worden benut. Veel van de besproken videomirroring-diensten zijn er pas sinds 2012. AirPlay doet echter al sinds eind 2010 mee aan de race. Voor die tijd kon je met AirPlay al muziek streamen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 11:24
Categorie Achtergrond
Onderwerp airplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.