Reacties voor: Adobe Flash nu ook op de iPhone en iPod touch met Frash (jailbreak)

Frash is een project van comex dat Adobe Flash ondersteuning nu ook mogelijk maakt op de iPhone 3GS, iPhone 4 en 3e generatie iPod touch. Eerder was Frash al te downloaden voor de iPad.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 80 reacties

  1. Ook vor Ipod Touch 2g of niet.

  2. Meteen even proberen!

  3. Indien iemand ervaring heeft wil ik dit wel weten. Het is nu niet dat ik flash mis op men iphone en dit lijkt me nogal een lastige ingreep. Moest dit goedgekeurd worden door iphoneclubbers dan wil ik het nog wel wagen 🙂

  4. Op welke site kan ik testen of het gelukt is?

    Mensen die nog op 3.1.3 zitten en safari download manager en ifile op de iPhone hebben, kunnen het bestand rechtstreeks op de iPhone downloaden en met ifile installeren.

  5. heeft iemand dit al geprobeerd? Vertraagt het je iPhone/iPod? en werkt het op de iPod Touch 1G?

  6. @Syren: Probeer het zou ik zeggen, net als al de vragen of het ergens op werkt. Proberen…

  7. In dat filmpje zie je ook weer dat de flash functies op een touchscreen echt niet werken. Voor YouTube had Apple al snel het alternatief. Gewoon een native app. Gelijk een hint voor de mensen die flash missen. “There is an app for that..”. En anders ondervindt je het zelf wel nu je waarschijnlijk die meuk op je telefoon hebt gezet.

  8. Het werkt!!!!!!!

  9. het werkt inderdaad, maar als gezegd, flash movies niet. Bijvoorbeeld dumpert. Foutmelding socket error: Connection reset by peer

  10. hmmm, zie eerst een wit en daarna een zwart vlak bij bijv. big.dk – maar niet iets wat lijkt op ‘t flash van de echte site.

  11. Ik heb het nu draaien op mijn iPhone 3Gs het is natuurlijk nog allemaal in de Alpha fase dat merk je ook wel maar het werkt wel degelijk.

    Het is zelfs zo dat ik via safari bij bijv. 3FM de flash banners kan zien en kan luisteren naar het station via een Flash Audio Player.

  12. de swf’s die werken, werken vlot. Heel goed voor een eerste alpha versie. Heb even de cpu gemeten.

    Getest met deze swf http://www.homestarrunner.com/sbemail58.html

    CPU verbruik bij de iPhone 4 schommelt tussen de 5 en 35%, wat heel goed is!!!

    Probeer ook eens http://www.2advanced.com

  13. Ik wacht nog even af tot er een versie in cydia beschikbaar is!

  14. Frash-0.02.deb … Alsof je daarmee het zoeken naar dit bestand online ook niet erg gemakkelijk maakt. Juridisch zal het wel in orde zijn deze methode.

  15. Super! Ik wil em alleen niet op mn 3Gs, maar op mn iPad, dus nog een ruime week wachten:(.
    Maar hijs staat klaar voor instal:D

  16. Is het zeker, dat het niet te gebruiken is op de 3G??

  17. Kom op Apple. Het werkt en vreet geen stroom. Dus nu ook voor de normale software. Pff

  18. Hoezo moet je eigelijk gebruikmaken van afc2add en DiskAid, wil je het op je iphone instaleren? Waarom zou dat niet gewoon gaan met Open SSH en Cyberduck? Of heb ik nu iets gemist?

  19. Hier heb ik dus echt geen behoefte aan, het enige waarvoor ik nog flash nodig zou hebben is om bepaalde reclame’s te zien dus dat vind ik niet zo’n gemis.

  20. Grappig al die Fanboys die beweren dat je flash nergens voor nodig hebt.

  21. Je kan het met SSH toch ook gewoon in de map /private/var/root/Media/Cydia/AutoInstall plaatsen 🙂

  22. Hmmmm, versie 0.02 zojuis geïnstalleerd flash werkt inderdaad in veel gevallen. Alleen 1 nadeel embedded Youtube video’s kan je niet meer bekijken. Deze wil nu gebruik maken van flash ipv. HTML 5

    Heb het inmiddels al weer verwijderd.

  23. Werkt de grooveshark website hier ook mee? Dan ben ik om….

  24. Zodra je videos kan afspelen ben ik van de partij. Ik kan er mee leven dat ik geen flash kan afspelen op mijn iPhone (want anders zou ik ‘t in de eerste plaats niet gekocht hebben), maar nu de mogelijkheid er is grijp ik die kans toch.

  25. Origineel geplaatst door Jelle
    Ik wacht nog even af tot er een versie in cydia beschikbaar is!

    Ik sluit me hier bij aan want de uitleg op de site die gelinkt is moet je gestudeerd voor hebben 🙂

  26. Ik wacht ermee tot deze op cydia staat

  27. Het werkt inderdaad! Bij video’s springt Safari zoals gezegd terug naar springboard.

    @Teerdz: OpenSSH werkt ook perfect.

  28. Nee bedankt. Ik wil het niet, ik hoef het niet, ik mis het niet. Het meest overschatte en slechtst geschreven stukje software ooit. Was leuk zolang het duurde, maar wordt terecht op nieuwe soorten apparaten niet meer ondersteund.

    Ontwikkeling van slimmere, lichtere en bovendien open standaarden is voor zowel gebruiker als ontwikkelaar beter, zeker op de langere termijn.

    Hoe sneller ik totaal verlost ben van Flash, hoe beter. M’n MacBook wordt verdikkeme heter van een 360p youtube flash filmpje, dan van een 1080p film. Fijn dus dat youtube, vimeo etc. door de iPhone en iPad snel naar HTML5 overstappen. Dan kan ik 720p filmpjes kijken, zónder dat ik de ventilator ook maar hoor. Zo hoort dat.

  29. heb em net erop gezet youtube werkt niet bij mij blijft zwart maar met andere content werkt het wel ligt dat alleen bij mij of hebbe anderen hier ook last van?
    en bij sommige sites brengt het je direct naar de homescreen

  30. Tof, maar waarom zou ik het installeren? Op me Mac heb ik al Click2Flash etc.

    Voor mij geen Flash neen 🙂

  31. Origineel geplaatst door joopieej
    Nee bedankt. Ik wil het niet, ik hoef het niet, ik mis het niet. Het meest overschatte en slechtst geschreven stukje software ooit. Was leuk zolang het duurde, maar wordt terecht op nieuwe soorten apparaten niet meer ondersteund.Ontwikkeling van slimmere, lichtere en bovendien open standaarden is voor zowel gebruiker als ontwikkelaar beter, zeker op de langere termijn.Hoe sneller ik totaal verlost ben van Flash, hoe beter. M’n MacBook wordt verdikkeme heter van een 360p youtube flash filmpje, dan van een 1080p film. Fijn dus dat youtube, vimeo etc. door de iPhone en iPad snel naar HTML5 overstappen. Dan kan ik 720p filmpjes kijken, zónder dat ik de ventilator ook maar hoor. Zo hoort dat.

    Ha wat grappig, op mijn windows laptop is geen ventilator te horen met youtube, zelfs niet op 1080P ;).

    conclusie: Apple en Adobe werken verneukt samen, beter gaan ze goed samenwerken.

  32. Op mn 3gs crasht hij bij youtube filmpjes proberen te laden, en bij newgrounds audio portal blijft het muziek gedeelte gewoon leeg.
    Flash advertenties werken wel, maar daar heb ik niks aan…

  33. Te gek! Dit werkt inderdaad.

    Ik heb het op volgende site getest: mediamarkt.be

    Af en toe crashed Safari wel. Zou handig zijn om een aan/uit toggle ervoor te hebben.

    Voor de geïnteresseerden: Ik heb het ook even met een andere browser (atomic browser) getest, en dit werkt ook.

  34. Nou gaaf hoor.

    Het werkt…
    Het crasht wel eens

    En nu?

    Dit bedoelde sarcasitsch.
    Ik ben er ook zo een die het nut van flash niet in ziet.

  35. @Kasuja:
    Als je bovenstaande ‘autoinstall’ methode gekozen hebt, kan je hem gewoon verwijderen via Cydia (zoek naar ‘Frash’).

  36. Is er ook bekend hoe je deze software uiteindelijk na het testen weer kunt verwijderen?

  37. .. ik kan beamen dat het perfect werkt op de iPhone 4!!

  38. Ik had het op mijn ipad gedaan, maar ik heb het eraf gehaald toen ik erachter kwam dat video’s het nog niet deden. Dat is de enige reden waarom ik flash erop zou willen…

  39. Nog wat leuks ontdekt: Als je ‘imobilecinema’ hebt geïnstalleerd, wordt de frash-plugin uitgeschakeld zodra je imobilecinema aanzet (via sbsettings, en je browser moet dan wel afgesloten zijn).
    Voor de onwetenden: imobilecinema laat je toe om flash-video’s te bekijken, maar het werkt niet op zoveel sites. Ik gebruik trouwens een iPhone 4.

  40. @patrick:
    Dat komt omdat Flash op Windows direct aanspraak kan maken op de grafische kaart. Apple wil dat niet hebben, geen enkele andere plugin heeft die behoefte. Dat Apple en Adobe slecht samenwerken, klopt deels. Op gebied van de CS applicaties is de samenwerking heel goed, als je Photoshopt of dingen in Aftereffects doet, zit je op de Mac veel beter dan op Windows.

    Maar qua casual gebruik is dat andersom, waardoor de focus qua Flash bij windows ligt. De grap is juist dat Apple na jaren van aandringen bij Adobe op een beter werkende Flash, er de brui aan heeft gegeven. Adobe heeft Flash voor de Mac amper verbeterd, grotendeels omdat het gewoon een onnodig zwaar en complex programma is voor de processor. Er is dus geen samenwerking, er is aandringen van Apple’s kant en geen gehoor van die van Adobe.

    De iPad en de iPhone zijn perfecte kansen om te laten zien dat je Flash prima kan missen en een goeie stimulans voor webdevs om naar nieuwe technieken te kijken. Het is gewoon bezopen dat Apple afhankelijk moet zijn van een ander bedrijf om filmpjes en sites goed weer te kunnen geven. Daar komt de aandrang op HTML5 vandaan, die standaard is licht en open, waardoor er dus geen onwerkbare situatie meer kan ontstaan. Perfect toch?

  41. Origineel geplaatst door patrick
    Ha wat grappig, op mijn windows laptop is geen ventilator te horen met youtube, zelfs niet op 1080P .conclusie: Apple en Adobe werken verneukt samen, beter gaan ze goed samenwerken.

    Waarom denk je dat Flash geband is van de iPhone. Omdat Adobe gewoon niet wilt meewerken. Ja nu de iPhone populair is willen ze plots meewerken. Maar toen Apple enkel het bedrijfje was van 3% marktaandeel kon Apple en zijn gebruikers fluiten naar deftige support. Steve Jobs is niet gek, die weet ook wel dat wanneer Android iOS passeert Adobe’s volle aandacht naar Android gaat gaan.

  42. bij mij werkt ie niet :S

  43. @Roeland: we doen ons best om binnen het kader van wat toelaatbaar is naar Nederlands recht onze lezers zo goed mogelijk op de hoogte te houden van nieuws waarin ze geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

    @Teerdz @Wim: waarom de methode via USB voor de gemiddelde lezer te prefereren is boven OpenSSH wordt expliciet in de laatste alinea uitgelegd.

    @Jolanda: je kunt Frash op elk moment weer verwijderen via Cydia door naar Manage | Packages te gaan.

  44. @mapmap:
    Jij snapt ‘m. En Apple is eerder afhankelijk geweest van andere bedrijven. Geloof het of niet, maar zo’n twaalf jaar geleden moest Bill Gates himself de knip trekken om Apple van de ondergang te redden. Dat heeft Steve Jobs niet kunnen verkroppen en nu wil hij koste wat het kost alles in eigen hand hebben.

    Safari is van versie 3 naar versie 4 zelfs volledig herschreven, zodat als een plugin crasht, de browser gewoon open blijft staan. Iets van 52% van de keren dat Safari crasht, is namelijk te wijten aan Flash. Van Apple wordt grootheid verwacht, en constant crashen hoort daar niet bij. Apple zal er alles aan doen om zo snel mogelijk van Flash verlost te zijn, niet omdat ze Adobe haten of niet vertrouwen, maar gewoon omdat het ontzettend achterhaald is om te moeten wachten op de nukken van één bedrijf, om zelf verder te kunnen.

  45. Origineel geplaatst door Mitch
    Grappig al die Fanboys die beweren dat je flash nergens voor nodig hebt.

    Waar heb je het allemaal voor nodig dan?

    Dat je Dumpert o.i.d. wilt kijken kan ik me nog voorstellen, maar verder is alle flash content op het web toch zo’n beetje gemaakt voor een toetsenbord en muis? Lijkt me niet zo fijn werken op een iPhone/Pad. Daarnaast vermijd ik flash (ook op de desktop) zoveel mogelijk. Maarja dat zal wel komen omdat ik een “fanboy” ben?

  46. doet dumpert.nl het ?:D alleen daarom zou ik het al installen 😀

  47. Ok, heb alle stappen gedaan.
    Ben toen naar een van de sites van het filmpje gegaan.

    http://www.newgrounds.com zag ik een grijs kader met daarin het word FLASH, deze aangeklikt en toen werkte dit wel.
    De eerste sites zoals homestarrunner werkte niet.

    Al met al in afwachting van de video-playback optie

  48. geniaal het werkt!
    Wel goed om de hoofd en kleine letters denken bij de map /var/root/Media/Cydia/AutoInstall

    anders doet ie het niet!

  49. Iedereen: een toggle is beschikbaar!

    Voeg “http://hitoriblog.com/apt/” toe bij repos en installeer “Frash Toggle” Dit is voor sbsettings!

  50. Laat ik nou net Windows 7 64bit hebben en dus geen “iphone folders”kan draaien.
    Alternatieven? (liefst geen ssh)

  51. @Nils veldhuis, ik heb even gekeken en dumpert werkt niet.

  52. @bitje, ik had hetzelfde probleem. ik weet niet wat voor versie van windows 7 je hebt, maar misschien heb je: “Windows virtual PC” erop staan. Daarmee kan je “Windows XP Mode” gebruiken en daarmee werkt iPhone folders wel.

  53. Hmmm op mijn 3GS 3.1.3 lijkt het niet helemaal te werken … krijg alleen maar Unexpected errors … 🙁

  54. Leuk hoor maar het gaat mij vooral voor embeded filmpjes. Dit werkt nog niet. Dat ik alle reclame banners nu op sites kan zien boeit mij niet zo 🙂

  55. Cloudbrowse is voor mij genoeg.

  56. Origineel geplaatst door TutorialPoint
    Iedereen: een toggle is beschikbaar!Voeg “http://hitoriblog.com/apt/” toe bij repos en installeer “Frash Toggle” Dit is voor sbsettings!

    Bedankt voor de sbsettings toggle! erg nuttig!
    Heb Frash + sbsettings toggle net geinstalleerd, werkt erg goed! ik ben benieuwd hoe de verdere ontwikkelingen van Frash zullen zijn! =)

  57. Origineel geplaatst door Renzo
    Hmmm op mijn 3GS 3.1.3 lijkt het niet helemaal te werken … krijg alleen maar Unexpected errors …

    Je moet op iOS4 zijn.

  58. Origineel geplaatst door TutorialPoint
    Origineel geplaatst door RenzoHmmm op mijn 3GS 3.1.3 lijkt het niet helemaal te werken … krijg alleen maar Unexpected errors … Je moet op iOS4 zijn.

    En moet het dan ook kunnen werken op een 3G met IOS4?

  59. cloudbrowse werkt vanaf nu alleen in amerika en canada.
    hoe heb jij het dan werkend gekregen Floris?

  60. Ik wil alleen filmpjes kijken die op flash werken verder niet.
    Dus is dit geen oplossing.

  61. en attentie het werkt niet op andere modellen dan:
    iPhone 3GS, iPod Touch 3G, iPad, iPhone 4. iOS4 / iPad 3.2.x only.

  62. @Bitje Iphone Explorer werkt anders bij mijn win7 64 bit geweldig. Dat is een goed alternatief

  63. Dit werkt erg goed! Je ziet een grijs veld met de tekst “Flash” er in, waar de flash objecten staan. Door een vinger-tik op deze velden, wordt de flash geactiveerd.

    Ik heb gebruik gemaakt van iPhoneBrowser om het DEB bestand te uploaden naar mijn telefoon (iPhone4)

    Aanrader

  64. Een schok ging door me heen toen ik de titel van dit onderwerp las. Zou het dan eindelijk?
    Helaas, geen filmpjes en geen 3G support. Dag hoop…

  65. Manuel? Ik wacht wel tot ik een werkend ook video spelende cydia app heb gevonden. Die banners werken al bij mij.

  66. brol, werkt niet op een ipod Touch 2G met IOS4.
    direct terug verwjiderd dus.

    Toch wel mooi van Apple om de helft van alle webpagina’s ontoonbaar te maken op iDevices. 🙂

  67. Ik snap het probleem niet als je zo graag flash wil. kijk dan naar een nexus of Desire daar heb je nu OS 2.2 met flash 10.1 en dat werkt als een trein.

  68. Eindelijk Flash. Echt een verademing op de IPad. Super app en zal nog beter worden. Alle azijnpissers, opzouten en gewoon niet installeren, uw mening is volstrekt overbodig. Bedankt ik kan nu weer 95% van de websites bekijken ipv 20%.

  69. Jammer dat dit nog zo omslachtig moet gaan. Nog even wachten op ‘slide to install Flash’.

  70. @iSam77: Dat is een beetje overdreven als je bijvoorbeeld net de iPhone4 hebt gekocht, dan ga je niet zomaar ‘even’ een Nexus toestel kopen. Plus daarbij zitten we op een iPhoneclub hier, dus logisch dat we proberen oplossingen te vinden voor iPhone 😉

  71. Jeee reclame terug op je iDevice
    En de video waar het om te doen was doet het alsnog niet.

    Fijn die jailbreak community

    Het is het allemaal net niet

  72. @Kevin: That ship has sailed…

  73. @Teerdz: Dat kan ook wel met cyberduck of winscp.
    Heb het zelf gedaan met diskaid en werkt op de 3GS met ios 4.0.1

  74. Mooi voor al die Adobe-fanboys die niet zonder Flash kunnen. Dit kan nog voorkomen dat ze Android fanboys worden en zo zorgen dat ze Apple fanboys blijven, zoals ik! Overigens moeten de Windows7 fanboys het ook zonder flash doen, toch? Of is daar ook al een oplossing voor?

  75. @Kasuja: Hiermee geef je alleen kritiek op websites met reclame, feit is dat jij dus moet gokken of het reclame is of iets nuttig, terwijl wij het zeker weten… Het is een zeeer mooi proof of concept en wat toont het? Flash op Idevice, dus of het het nu reclame is of andere zever, het werkt! Ookal het is (nog) net niet dat… Het is nog altijd meer dan wat Apple biedt!

  76. Voeg repo.benm.at toe aan Cydia dan kan je het installeren. Er is ook een toggle beschikbaar voor sbsettings.

  77. @z: die frash werkt bij mij niet. Krijg bij alles unexpected errors.

  78. Werkt perfect! volg de repo hierboven.

  79. kun je lezen?
    @Shaquille:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.