Adobe Flash nu ook op de iPhone en iPod touch met Frash (jailbreak)

Frash is een project van comex dat Adobe Flash ondersteuning nu ook mogelijk maakt op de iPhone 3GS, iPhone 4 en 3e generatie iPod touch. Eerder was Frash al te downloaden voor de iPad.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Frash - Adobe Flash op de iPhoneSinds kort is het mogelijk om Adobe Flash ondersteuning op de iPhone en iPod touch te installeren, dankzij Frash van de man achter JailbreakMe.com genaamd comex. Het installeren van Frash op de iPad was eerder al mogelijk.

De eerste alpha-versie van Frash voor de iPad werd door de populaire blog Engadget beschikbaar gemaakt en later ook weer verwijderd in verband met de eventuele schending van auteursrechten van Adobe door de verspreiding van een gecompileerde versie van Frash. Sindsdien heeft @comex de broncode van Frash een update gegeven, zodat de implementatie van Flash nu ook iOS 4 ondersteunt. Daarnaast is Frash geschikt gemaakt voor de iPhone 3GS, de iPhone 4 en de 3e generatie iPod touch. Vermoedelijk is Frash op dit moment (net zoals bij de iPad-versie) nog niet geschikt voor video playback. Grant Pannell heeft een handleiding geschreven waarmee je zelf Frash kunt compileren. Op dezelfde site biedt hij ook het mogelijk inbreukmakende reeds gecompileerde bestand Frash-0.02.deb aan.

Als je Frash zelf compileert met behulp van de handleiding van Pannell, zal het resultaat daarvan hetzelfde .deb-bestand zijn. Om dit bestand vervolgens op je iPhone of iPod touch te plaatsen, zul je eerst een jailbreak uit moeten voeren en vervolgens afc2add moeten installeren om toegang te krijgen tot het bestandssysteem van je iDevice. Je kunt vervolgens het .deb-bestand met behulp van iPhone Folders (Windows) of DiskAid (ook voor Mac OS X) in de map /var/root/Media/Cydia/AutoInstall plaatsen (de mappen Cydia en AutoInstall zul je waarschijnlijk zelf aan moeten maken). Frash wordt geïnstalleerd als je je iDevice opnieuw opstart; dit kun je doen door gedurende acht seconden de Home– en Power-knop ingedrukt te houden. Vanuit het oogpunt van veiligheid is deze methode via USB te prefereren boven de methode die Pannell beschrijft, waarbij gebruikt wordt gemaakt van OpenSSH. Je kunt Frash op elk moment weer op de reguliere wijze via Cydia verwijderen.

We verzoeken je vriendelijk om geen directe link naar het mogelijk inbreukmakende .deb-bestand te plaatsen in de reacties. We zijn genoodzaakt dergelijke reacties te verwijderen en je verspilt daardoor dan ook zowel onze als je eigen tijd.

Met dank aan Kenneth voor de tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2010, 18:59
Categorieën Apple, Jailbreak
Onderwerpen adobe, comex, frash, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.