Reacties voor: Adobe CEO zegt dat Flash-ruzie met Apple voorbij is

Adobe CEO Shantanu Narayen zegt dat de ruzie tussen Apple en Adobe over Flash voorbij is. Ook denkt hij dat Android-tablets het uiteindelijk zullen winnen van de iPad.

Reacties: 20 reacties

  1. Dat hebben ze wel meer gezegd van apple producten

  2. Wellicht is het ook wel zo….uiteindelijk, als we toe zijn aan de ipad 10 ofzo…. Maar tegen die tijd komt apple wel weer met iets wat mensen dan willen….

  3. Woow, dat is wel een verschil zeg: Het niet halen óf ingehaald worden door Android. Volgens mij heeft Android in verkopen Apple al ingehaald met de mobieltjes maar er zijn gelukkig nog wel iPhones.

  4. Het maakt niet uit of android apple inhaalt, zolang apple winst maakt zullen ze producten blijven maken.

  5. Apple blijft enorm creatiever dan Android, komt goed

  6. Voorlopig is er nog geen fatsoenlijke Android tablet verkrijgbaar.
    Ik denk dat Microsoft met Windows 8 een veel grotere kans heeft om de concurrent van IOS te worden.

  7. RIM zie ik hetzelfde lot beschoren als Nokia. Te laat begonnen, zij het minder laat, met softwareverbeteringen. Nu zijn het overigens ook nog eens de toestellen die niet geweldige specs hebben.

  8. Hoe mooi en goed een iPad ook is, Narayen zou best weleens gelijk kunnen krijgen. Probleem zit em gewoon in de prijsstelling van Apple.

    Neem een Archos 101. Is een 10.1″ tablet dat onder Android 2.x draait. Kost ca €280 voor een 16GB versie, maar heeft boven de iPad het voordeel van USB-poorten, SD-kaart-slot, HDMI-poort, kan Flash draaien, etc.

    Als je dit afzet tegen een iPad… dan weet ik het nog niet.

    Dat is in het verleden ook het geval geweest met de PC die massal boven de Mac verkozen is door ‘het volk’. Waarom? De prijs die vele malen lager ligt dan die van een Mac, meer is het eigenlijk niet.

    Ook al is Apple superieur, er hangt wel een prijskaartje aan wat op den duur doorslaggevend zal zijn, zeker nu het nieuwtje er af begint te raken…

  9. @iNick

    Wat voor onzin praat je zeg!

    De prijsstelling is NOOIT een concurrentiestrategie van Apple geweest, vroeger niet, nu niet en nooit niet.

    Een Archos 101 vergelijken met een iPad…? Echt?
    Die twee apparaten zouden niet verder uit elkaar kunnen liggen. Als je vergelijkt alleen op specs, dan snap je werkelijk niet waar het tegenwoordig om draait.

    Die vergelijking is net zo fout als die tussen een panda en een Mercedes A-klasse. Beide zijn auto’s net zoveel ruimte, airco, elektrische ramen enz., maar totaaaaal andere markten.

  10. En dan is het ook nog eens zo dat er één fabrikant zich bezig houd met de iPhone / iPad en een vrachtwagen vol met android apparaten en een gigantisch software bedrijf voor het OS.

    Dat bekent dat mensen bij Apple kunnen zeggen van ik vind het apparaat ‘fijn / niet fijn’. En bij de android apparaten kunnen ze zeggen ‘Ow die is wel fijner dan de andere’. Er is gewoon veel meer keus.

    De android markt kan erg groot worden maar de meeste mensen die ik ken kopen eerder een iPad. Voor de meeste toch een beetje status denk ik en voor de andere de degelijkheid van het stuk software en het apparaat. Veel mensen willen geen tientallen aansluitingen op een apparaat.

    Apple red zich prima en dat zal ook wel zo blijven.

  11. Ik ga toch echt voor kwaliteit.
    Gelukkig hebben we Apple.

  12. Op m’n galaxy s2 werkt flash echt uitmuntend! Super soepel, zelfs met hd filmpjes. Ik vind het op mijn iPad echt een gemis dat er geen flash op zit. De browser van de sgs2 is eigenlijk op alle vlakken beter, het schermpje is gewoon wat kleiner… apple is gewoon een gigantisch arrogant bedrijf, maar ze maken wel leuke spullen. Binnenkort ga ik voor een macbook pro!

  13. Op mijn Windows pc mijd ik flash sites al als de pest. Waardeloos vind ik die dingen, traag onhandig, slecht surfbaar, geen directe links en ga maar door.
    Nu ik flash zelfs niet meer geïnstalleerd heb op mijn pc zie ik ook niet meer van die vervelende bewegende dingetjes in mijn ooghoeken.
    Op de iPad dus al helemaal geen probleem dat flash niet ondersteund wordt, en het is heerlijk als met de html5 standaard, als Microsoft die tenminste niet verziekt, je filmpjes gewoon kunt zien zonder iets te hoeven install eren.

  14. @Caroline:
    Tijd voor een nieuwe pc dan maar

  15. @Andre: helemaal mee eens!

  16. Origineel geplaatst door maarten
    apple is gewoon een gigantisch arrogant bedrijf… Binnenkort ga ik voor een macbook pro!

    He!? Is er dan toch echt spraken van een Apple virus? ^^

  17. @MichaelB:

    Leg dat verschil in doelgroep eens uit dan? 😉

  18. Ik doe mijn naam dan wel geen eer aan maar vind dat de android tablets en smartphones tegenwoordig wel degelijk wat te bieden hebben.
    De prijs van Apple is wat mij wel irriteert en heb echt zitten twijfelen tussen een android tablet en een iPad 2 beide met dual-cores en groot werkgeheugen alleen bij android meer vrijheid, opties en uitrusting

    Dus Apple mag wel degelijk ietwat meer hun ipad uitrusten met wensen van hun klanten zoals usb of sd mogelijkheid ipv (alweer) accessoires aan te schaffen. Men hoeft niet alle functies te willen hebben maar wat zou een beetje compatebiliteit een uitgang bieden.

    Maargoed verder over flash….tja stugheid van Apple ze willen alles beter maar vooral ZELF doen.

  19. @MichaelB: Dank u voor de uitleg, Apple-Fanboy! 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.